UA | RU
Контактна інформація
Київ

Найкращі ліхтарі Fenix для будівництва


Якісне світло-гарант ефективної роботи і безпеки робітника на будівельному майданчику. Деякі користувачі впевнені, що будь-який класичний ліхтарик можна адаптувати під потреби будівельника, головне, щоб він був яскравим і демонстрував тривалий час роботи. Але в реальності це не зовсім так.

Працюючи в умовах низької освітленості, будівельнику необхідний специфічний ліхтар, який володіє достатньою потужністю для підсвічування певної площі або всього приміщення (в залежності від потреб під час роботи). Для даної мети виріб повинен мати регульований кут освітлення і кілька режимів світла, а у випадку з компактними аксесуарами – пропонувати додаткові зручності: еластичне кріплення, якщо це налобна модель, тугу кліпсу або вбудований в корпус магніт. 

Як вибрати будівельний ліхтар і які товари Fenix підходять для цих цілей найкраще-розбираємося разом.

Зміст

  1. Як вибрати будівельний ліхтар?
    1. Яскраве освітлення
    2. Кілька режимів роботи
    3. Кут променя
    4. Тип живлення
    5. Міцність і зносостійкість
    6. Вологозахист
    7. Портативність
  2. Типи світлодіодних ліхтарів для будівництва
  3. Будівельні ліхтарі Fenix
    1. Кишеньковий ліхтар
    2. Налобні ліхтарі
  4. Де купити будівельний ліхтар?

Скидка 5% по промокоду:
B5

копировать

Купон скопирован

Як вибрати будівельний ліхтар?

Виробничі ліхтарі мають достатню міцність, щоб не ламатися під час використання на будівельному об'єкті, і володіють яскравістю потужного прожектора, якою може похвалитися не кожен Ручний ліхтарик. Але потрібно мати на увазі, що більшість робочих ліхтарів коштує дорожче, ніж прості варіанти освітлення, і чим більше функцій пропонує виріб, тим вище його ціна.

Ось основні фактори, які відрізняють ліхтар для будівництва від інших освітлювальних пристроїв і вимагають особливої уваги під час вибору відповідної моделі.

Яскраве освітлення

Світло для будівельних робіт повинен бути досить потужним, щоб проводити детальний огляд будівельних об'єктів, але без надмірної яскравості, яка шкодить очам і нагріває повітря в закритому просторі. Перевага віддається світлодіодним моделям, чиє освітлення не створює відблисків і з меншою ймовірністю викликає у людини головний біль.

Наскільки яскравим має бути світло, щоб висвітлити всю робочу площадку? Все залежить від площі приміщення: для підсвічування невеликої ділянки досить яскравості 200-300 люмен, а для освітлення великого простору яскравість повинна становити не менше 1000 люмен.


Кілька режимів роботи

Світлодіодні ліхтарі для виробничих цілей мають кілька режимів роботи, в деяких моделях вони згруповані щодо дальності променя. Якщо ви вибираєте ліхтар на будівельну каску, обов'язково звертайте увагу на зручність управління пристроєм, який має критично важливе значення, особливо при роботі на висоті.

Кут променя

Кут світлового променя впливає на зручність роботи в приміщенні або відкритій території з великою площею. Чим ширше кут, тим більше простору захоплює промінь. Краще вибирати максимально широкий кут (не менше 100 градусів), який найбільш ефективний для професійних потреб будівельників.

Тип живлення

У будівельній сфері застосовуються як провідні, так і портативні ліхтарі. Провідні пристрої забезпечують стабільну яскравість і не залежать від рівня заряду елемента живлення. Деяких користувачів також не бентежить наявність проводів на будівельному майданчику, проте на ній не завжди є доступ до електромережі, що унеможливлює активацію дротових пристроїв. На такі випадки кожен працівник повинен мати в арсеналі портативний ручний або налобний ліхтарик, який працює на акумуляторі або змінних батарейках.

Купуючи акумуляторний ліхтар, варто заздалегідь подбати про спосіб заповнення його заряду. У комплект до продукції Fenix входить кабель, який одним кінцем підключається безпосередньо до ліхтарика, а другим – до портативного зарядного пристрою. Деякі моделі допускають заміну акумулятора на одноразову батарею: в такому випадку потрібно завжди мати під рукою запасний комплект змінних батарейок.

Міцність і зносостійкість

Під час будівельних робіт ліхтар може впасти зі сходів або столу і вдаритися об тверду поверхню, як плити і цеглини, тому спеціалізований пристрій для використання на виробництві оснащується особливо міцним корпусом з алюмінію, якому не страшні механічні пошкодження. Метал може мати анодоване покриття, яке робить міцність ще вище і приховує дрібні подряпини, надовго зберігаючи первинний вигляд аксесуара.

Також рекомендується звертати увагу на наявність канавок на корпусі, якщо це ручна модель. Текстурована поверхня покращує хват у вологій долоні і рукавичках, підвищуючи контроль ліхтаря.


Вологозахист

Рейтинг IP позначає рівень захисту пристрою від вологи і пилу, і чим вище значення, тим стабільніше робота ліхтаря в складних умовах експлуатації.

IP68-найвища Ступінь вологозахисту в ліхтарях, яка запобігає потраплянню всередину корпусу води і забруднень. Вона обов'язкова в пристроях для інженерів і будівельників, які працюють не тільки всередині приміщень, але і на відкритому повітрі.

Портативність

Світлодіодні ліхтарі для будівельних робіт мають компактний дизайн з мінімумом додаткових елементів, які негативно впливають на загальну вагу. Від такого виробу не втомлюються руки і не болить шия (якщо це налобник), ліхтарик поміщається в ящику з інструментами або кишені одягу.

Типи світлодіодних ліхтарів для будівництва

Тип освітлення залежить від виду виконуваних робіт: для одних ситуацій потрібно ближнє світло, який міг би повністю звільнити обидві руки і підсвітити конкретну область, для інших – статичне освітлення великого простору.

Можна виділити кілька основних категорій освітлювальних пристроїв для виробництва:

  • Портативні ручні моделі. Акумуляторні ліхтарі максимально прості в транспортуванні і мають в арсеналі безліч режимів роботи для оптимального налаштування аксесуара під потреби користувача. Вони оснащуються ємними акумуляторами, чий заряд заповнюється за допомогою кабелю-USB, що підключається до електромережі, Power Bank, автомобільного зарядного пристрою або сонячної панелі. Тому незалежно від поточного місцезнаходження Користувач гарантовано не залишиться без світла. Деякі пристрої можна не тільки носити в руці – вони припускають кілька варіантів кріплення завдяки наявності доповнень: кліпси або магніту (іноді і те, і інше). За рахунок кліпси ліхтарик кріпиться на одяг, а магніт в корпусі фіксує аксесуар на сталевий поверхні.
  • Налобні ліхтарі. Налобний пристрій надівається на каску і фіксується за допомогою еластичного кріплення з регулятором довжини, щоб звільнити обидві руки користувача і дати йому зосередитися на виконанні будівельних робіт. Для запобігання ковзання гумки по гладкій поверхні шолома компанія Fenix додатково оснащує кріплення силіконовою вставкою, розташованої з внутрішньої сторони. Крім можливості фіксації на голові аксесуари мають ще одну особливість – легка вага, який практично не ускладнює вагу каски. За рахунок цього в кінці робочого дня в шиї не виникає хворобливих відчуттів.
  • Прожектори на штативі. Спеціалізовані пристрої з ультраяскравим освітленням ставляться на стіл або підлогу і дозволяють підсвітити максимально великий простір. Ліхтарі на штативі гарні своєю потужністю і можливістю регулювати кут освітлення. Однак в силу великої ваги і габаритів штатива такі моделі не можна назвати портативними.

Перед покупкою завжди ЗАЗДАЛЕГІДЬ визначайтеся з завданнями, які будуть покладені на джерело освітлення, щоб він повністю виправдав очікування.

Далі ми розповімо про кращих ліхтарях Fenix, які підійдуть для сфери будівництва.


Будівельні ліхтарі Fenix

Асортимент Fenix включає ряд ліхтарів для промислового використання. Сюди входять компактні ручні пристрої і налобники з фірмовим головним кріпленням.

Кишеньковий ліхтар

Fenix WT16R

Моделі з лінійки WT пропонують не тільки широкий набір режимів роботи, але і безліч варіантів використання за рахунок специфічної конструкції. WT16R є найпростішим ліхтариком в серії, якій оснащений характерним прямокутним корпусом з магнітним підставою для закріплення на металевій поверхні.


Пристрій оснащений трьома діодами з дальнім і ближнім світлом. Всього налічується шість режимів до 300 люмен.

Дальнє світло

Ближнє світло

Макс.

Середній

Міна.

Макс.

Міна.

Спалах

Яскравість

300 лм

100 лм

30 лм

300 лм

100 лм

10 лм

Час роботи

3 год 50 хв

9 год 20 хв

30 ч

3 год 50 хв

9 год 20 хв

/

Дальність

115 м

65 м

35 м

23 м

14 м

/

Особливість WT16R-наявність бічного світла, який генерує м'яке, приємне для зору світіння, і миготливого режиму, щоб подавати сигнали на будівельному майданчику.

Ліхтар живиться від акумулятора 2000 мАг, який заряджається з 0% протягом 1 години 40 хвилин. Для цих цілей використовується кабель-USB Type-C. Клас вологозахисту-IP66 з можливістю використання під час опадів. Загальна вага становить 129 грам, враховуючи елемент живлення.

Знижка 5% за промокодом:
B5

копіювати

Купон скопійований

Fenix WT25R

Ще один представник серії WT, але в удосконаленій оболонці і зі збільшеною яскравістю.

WT оснащений діодом Cree і запрограмований на шість режимів.

Турбо

Макс.

Середній

Міна.

Стробоскоп

SOS

Яскравість

1000 лм

400 лм

150 лм

50 лм

1000 лм

50 лм

Час роботи

3 год 40 хв

4 год 50 хв

11 ч

29 год

/

/

Дальність

220 м

145 м

85 м

50 м

40 м

/

Управління проводиться однією кнопкою, оснащеної колірним індикатором рівня заряду акумулятора. За замовчуванням це фірмовий акумулятор Fenix ємністю 3400 мАг, який включений в базовий комплект.


Корпус з магнітною основою виготовлений з анодованого алюмінію з елементами із пластику. Характерна риса моделі-регулятор нахилу головної частини на 105 градусів для зручного підсвічування конкретної області.

Ліхтарик не боїться вологи завдяки захисту IP66 і має кілька способів використання: його можна чіпляти на спецодяг за допомогою кліпси, встановлювати на рівну поверхню в якості світильника або примагнічувати до металу. Розміри корпусу складають 135.3 х 29.4 х 24.1 міліметрів, а вага – 137 грам.

Знижка 5% за промокодом:
B5

копіювати

Купон скопійований

Налобні ліхтарі

Fenix HM23

Пристрій розрахований насамперед на шанувальників активного відпочинку, але завдяки ультралегкій вазі в 47 грам, його зручно використовувати будівельникам в професійних цілях.

Світлодіод Cree XP-G2 генерує нейтрально-білий світ максимальною потужністю 240 люмен. Користувачеві доступно три режими:

Макс.

Середній

Міна.

Яскравість

240 лм

70 лм

4 лм

Час роботи

8 год

16 ч

100 год

Дальність

53 м

30 м

9.5 м

Це максимально простий варіант робочого Ліхтаря, який управляється однією кнопкою: для включення потрібно натиснути і утримувати кнопку управління, а зміна режимів здійснюється короткими натисканнями. У моделі відсутній індикатор рівня заряду батареї, але замість цього пристрій повідомляє користувача про низький заряд за допомогою звукового сигналу. Для підзарядки акумулятора 18650 потрібен кабель-USB, але якщо під рукою немає портативного зарядного пристрою, рідний елемент живлення можна замінити на Ni-MH акумулятор або лужну батарейку АА.


Корпус HM23-поєднання авіаційного алюмінію і пластика, що дозволяє звести загальну вагу до мінімуму. При цьому оболонка відрізняється стійкістю до ударів і має найвищий клас вологозахисту IP68 з можливістю занурення під воду.

Знижка 5% за промокодом:
B5

копіювати

Купон скопійований

Fenix HM61R

Модель HM61R-це популярний мультифонарь, який об'єднує потужність і далекобійність променя тактичних пристроїв, компактність кишенькових аксесуарів і зручність налобників. Вона йде в наборі з фірмовим налобним кріпленням, доповненим вставкою з силікону і відбивають світло елементами для комфортної та безпечної роботи в мало освітленому просторі. При бажанні корпус ліхтарика можна зняти з кріплення, щоб використовувати як портативний аксесуар.


Налобник оснащений декількома діодами, що генерують яскраве біле і м'яке червоне освітлення. Основна група режимів з широким кутом застосовується для освітлення великої площі, а червоний режим м'яко підсвічує найближчі об'єкти, щоб не засліплювати знаходяться поблизу робітників.

Всього доступно вісім режимів з максимальним 1200 люмен:

Білий Світлодіод

Червоний світлодіод

Турбо

Макс.

Середній

Міна.

Еко

Макс.

Міна.

Спалах

Яскравість

1200 лм

400 лм

150 лм

50 лм

5 лм

5 лм

1 лм

5 лм

Час роботи

2 ч

4 ч

12 год

38 год

300 год

400 год

80 год

160 год

Дальність

145 м

80 м

50 м

28 м

8 м

/

/

/

Активація /деактивація і перемикання режимів виконується натисненням однієї кнопки. Вона має силіконове покриття, щоб її було простіше намацати рукою в рукавичці.

Серце пристрою-акумулятор ARB-L18 ємністю 3400 мАг і номінальною напругою 3.6 В.HM61R має інноваційний спосіб підзарядки: замість стандартного кабелю-USB тут використовується магнітна зарядка, щоб користувач не шукав потрібний порт, якщо опинився в темряві.

У разі падіння суцільнометалевий корпус захищає від пошкоджень внутрішню електроніку, яка також стійка до перепадів температур. Виріб невразливий і перед вологою: клас IP68 допускає використання під проливним дощем і навіть занурення на глибину 2 метри.

Знижка 5% за промокодом:
B5

копіювати

Купон скопійований

Fenix HM60R

Пристрій є універсальним ліхтарем з можливістю регулювання кута освітлення на 180 градусів. Він пропонує дві групи з білим дальнім і ближнім освітленням з широким кутом 100 градусів. Також присутній функціональне доповнення у вигляді червоного постійного і миготливого світла.

Дальнє освітлення

Функціональна група

Турбо

Макс.

Середній

Міна.

Макс.

Середній

Червоний

Спалах

Яскравість

1200 лм

350 лм

130 лм

30 лм

350 лм

70 лм

5 лм

5 лм

Час роботи

2 ч

8 год

18 ч

54 год

8 год

24 год

100 год

200 год

Дальність

116 м

60 м

36 м

18 м

33 м

15 м

5 м

5 м

Ліхтарик оснащений сучасними технологіями: пам'ять режиму, захист від надмірного нагрівання і індикатор ступеня зарядженості елемента живлення. Також є унікальна функція-сенсор, що зчитує частоту кроку і регулює потужність в залежності від швидкості руху людини.

У набір з ліхтарем входить акумулятор Fenix 2600 мАг з функцією швидкої зарядки, що здійснюється за допомогою кабелю Type-C, який приєднується до прихованого порту. Заміна акумулятора-пара батарейок CR123A, але в такому випадку не буде працювати кольоровий індикатор.


Від механічних пошкоджень електроніку захищає герметичний алюмінієвий корпус, А клас вологозахисту IP68 не дозволяє пилу, піщинок, краплях води порушити роботу аксесуара. Сумарна вага ліхтаря разом з налобним кріпленням і елементом живлення – 157 грам.

Знижка 5% за промокодом:
B5

копіювати

Купон скопійований

Де купити будівельний ліхтар?

Замовити виробничі ліхтарі і фірмові аксесуари ви можете в інтернет-магазині Fenix Україна - офіційного представника компанії в українських регіонах. Ще більше моделей для будівництва представлено за посиланням.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: