UA | RU
Контактна інформація
Київ

Екскурсія на завод ліхтарів Fenix. Частина 1-знайомство з виробництвом. (A tour to the Fenix factory. Part 1)

Давно хотілося дізнатися як працюють в Китаї, особливо цікава ліхтарна індустрія. Оскільки не так давно Fonarik.com став офіційним дистриб'ютором компанії Fenix Light, то було прийнято рішення поїхати і все на власні очі побачити.

Під час поїздки в Китай зібралося дуже багато інформації, і щоб розкрити всю інформацію повністю, я вирішив розділити розповідь про виробництво ліхтариків Fenix на 3 частини. Під час підготовки цього матеріалу У мене навіть закінчилося місце на диктофоні і довелося частину дописувати руками. Тепер потрібен час, щоб все це зібрати, обробити і надати читачам в цікавому вигляді.

Це було давним-давно, коли мені не терпілося дізнатися, як все працює в Китаї, і це було ще цікавіше, тому що це була індустрія ліхтариків. Нещодавно Fonarik.com став офіційним дистриб'ютором, саме тому я вирішив відвідати завод і побачити все своїми очима. Під час поїздки було так багато інформації, що мені довелося розділити свою розповідь на три частини, щоб повністю представити результати цього візиту. Коли я готував цю розповідь, У мене не вистачило місця на диктофоні, і мені довелося закінчити його в письмовому вигляді від руки. Так що тепер мені потрібен час, щоб зібрати все це, обробити і представити читачам в цікавій формі.

Частина 1. Знайомство з виробництвом Fenix Light Limited.

Частина 2. Контроль якості - На заводі настільки трепетно ставляться до якості, що я вирішив зробити окремий репортаж про це. Також про те, які випробування і перевірки якості проводяться на виробництві і яким чином здійснюється замір потужності світлового потоку ліхтарів.

Частина 3. Питання-відповіді. Я задав багато питань, і на них відповідали Mr.Zhang Long Kai R&D (research and development) director директор Департаменту розробок і технічний фахівець, а також віце-президент Mr. Vincent.

Частина 1. Знайомство з виробничим підприємством Fenix Light Limited.

Частина 2. Контроль якості. Персонал фабрики настільки уважно ставиться до якості, що я вирішив зробити про це окремий звіт. Крім того, в цій частині розповідається про те, як тестуються ліхтарі і як визначається потужність світла.

Частина 3 Питань. У мене було багато питань. Відповіді були надані паном Чжан Лонг Каєм, директором з досліджень і розробок, і паном Вінсентом, віце-президентом.

1 1. Знайомство з виробництвом Фенікс Лайт Лімітед. Частина 1. Знайомство з виробничим підприємством Fenix Light Limited

Коли літак наближався до Шеньженю (населення близько 10 млн осіб), стало зрозуміло, що це дуже велике місто, але наскільки великий — я зрозумів тільки вранці. Літак затримали, я прилетів приблизно о 1.00 ночі. Але навіть так пізно місто світилося. Світилося все і до всіх горизонтів. В аеропорту мене терпляче чекав дуже привітний молодий чоловік Леон-він один з менеджерів по роботі з європейськими країнами. Мене зустріли і відвезли в готель. Я настільки втомився, що завалився спати, як у нас кажуть, "без задніх ніг". Було 2 години ночі і вникати, куди мене привезли просто не міг. Вставати планувалося о 8.00, бо о 9.30 за мною вже мали заїхати. Спати.

Отже. Ранок.

Я відкриваю очі, точніше ледве прокидаюся і з вікна мого номера на 24 поверсі бачу це:

Коли літак наблизився до Шеньчженя (10 мільйонів жителів), стало ясно, що це величезне місто. Але наскільки він був величезний, я зміг зрозуміти тільки вранці. Літак затримався і приземлився близько 1:00 ночі. Але навіть вночі місто було освітлене. Всюди сяяли Міські вогні, надаючи всім горизонтам особливе сяйво. В аеропорту мене чекав доброзичливий молодий чоловік, Леон, один з європейських менеджерів зі зв'язків з громадськістю. Він зустрів мене і відвіз в готель. Я так втомився, що відразу ж відключився, як світло. О 2: 00 ночі я не зміг розглянути, куди він мене привів. Я планував встати о 8:00 ранку, тому що машина повинна була забрати мене о 9: 30 ранку.

Мені потрібно відпочити.

Отже, настав ранок.

Я відкриваю очі, і перше, що я бачу з вікна своєї кімнати на 24-му поверсі, це:

Швидко снідаю і до 9.30 я готовий до поїздки на завод. Леон вже чекає мене внизу, і ми їдемо на виробництво.

Я швидко поснідаю і готовий йти. Леон чекає мене внизу, і ми їдемо на фабрику.

Тут мене зустрічають mrs. Kang-головний менеджер по країнах Європи і Mr. Xuwei-директор з контролю якості.

Тут я зустрічаюся з пані Канг-головним менеджером зі зв'язків з Європою, і паном Сювеєм-керівником відділу контролю якості.

Ми спускаємося на 1 поверх і прямуємо в головний цех з обробки матеріалів. Ось з чого починають виготовляти ліхтарі:

Ми спускаємося на перший поверх і прямуємо в головний виробничий цех з обробки матеріалів. Це перше, що потрібно для виробництва ліхтариків:

Далі з цього металу і виходять ліхтарі Fenix. Ці болванки ретельно обробляють на ЧПУ верстатах.

Ліхтарі Fenix зроблені з цього металу. Ці бруски ретельно обробляються на заточувальних верстатах.

Після обробки металу виходять готові до обробки заготовки для ліхтарів.

Після обробки металу ми отримуємо деталі, готові до виготовлення ліхтариків.

Далі заготовки відвозять в інше приміщення, де наносять хімічне покриття. Після чого їх повертають назад, і вони проходять контроль якості.

Хімічне покриття наноситься в іншому приміщенні-туди привозять напівфабрикати деталей. Після нанесення покриття вони повинні пройти контроль якості.

Хочу відзначити, що Фенікс знаходиться в одній будівлі, де на першому поверсі йде обробка металу, а на 8м йде контроль якості і знаходиться офіс, працюють конструктори і йде збірка ліхтарів.

Ми піднялися на 8 поверх. Перед входом в складальний цех мене просять одягнути бахіли. Як у нас в лікарнях=)

Я повинен сказати, що Фенікс знаходиться в одній будівлі. На першому поверсі обробляється метал, а на восьмому знаходиться відділ контролю якості, інженери-технологи і монтажники. Зараз ми піднімаємося на 8-й поверх. Перед входом в складальний цех мене попросили надіти бахіли. Як у наших лікарнях.


І не тільки мене.

Я був не єдиним, кому веліли їх носити!

Ось і вхід в складальний цех.

Тепер ми входимо в складальний цех.

На вході висить дошка пошани. Або це просто обличчя співробітників. Я не став уточнювати.

Біля входу є дошка з фотографіями персоналу, я так і не розібрався, чи була це дошка пошани або просто список співробітників.

Мені завжди було цікаво - як роблять ліхтарі, і я попросив зібрати один ліхтар власноруч :)

Почавши.

Мене посадили за стіл, де починається збірка, на руку одягли спеціальний шнур, який захищає від статичної напруги.

Мені завжди було цікаво, як робляться ліхтарики, і я запитав, Чи можу я зробити один сам
Давайте почнемо.
Я повинен сидіти на стільці. Вони наділи мені на зап'ясті спеціальний шнур, який захищає від статичної напруги.

Завдання дуже просте: треба обрізати дроти і зачистити контакти до рівня плати, а потім їх припаяти…

Це дуже просто, мені просто потрібно обрізати дроти та ізоляцію до плати, а потім припаяти їх…

Скажу чесно: з цим завданням я не впорався. І випадково коротко обрізав провід…

По правді кажучи, я не впорався з цією роботою. Випадково я занадто коротко обрізав дріт…

Паяти я не наважився і залишив цю справу професіоналам. Щоб не отримати виробничу травму :)

Я вирішив не займатися пайкою, а дозволити це зробити професіоналам. Я не хотів отримати виробничу травму.

Після цього я пересів на збірку кнопки.

Після цього я приступив до складання гудзиків.

Оскільки тут нічого складного не виявилося-тут я себе і проявив - кнопку зібрав на ура.

Це було нескладно, тому я зробив це легко-перемикач був зібраний швидко.

Тепер ділянка по збірці ліхтаря. Тут наноситься клей для головної частини (тієї, яку на гансах всі хочуть відкрутити, і це у всіх викликає труднощі.) Клею сказали не шкодувати :)

Тепер необхідно виконати збірку ліхтарика. Ми повинні нанести клей на основну частину (ту, яку всі хочуть відкрутити, а це непросто зробити). Мені сказали не шкодувати клею.

Накручується кнопка.

Завинчиваю вимикач.

Далі на лінії збірки йде попередній контроль якості. Перевіряється працездатність і зовнішній вигляд.

Контроль якості здійснюється на складальній лінії. Вони перевіряють ефективність роботи і зовнішній вигляд.

І виходить з під моєї руки ексклюзивний ТК12. В яку з 80 країн світу він поїде - це не відомо. Але сподіваюся, він буде служити довго своєму господареві.

У моїх руках у мене ексклюзивний TK12. Я не знаю, в яку з 80 країн світу це потрапить. Але я сподіваюся, що він добре послужить своєму власникові.

У складальному цеху існує ще кілька конвеєрів.

У складальному цеху є ще кілька конвеєрних систем.

Всі ліхтарі перевіряються на водонепроникність, як мені пояснили. У цьому приладі піднімають тиск до рівня занурення в 10м.

Всі ліхтарі перевірені на водонепроникність. Це обладнання збільшує тиск до рівня занурення 10 м.

Після цього, ліхтарі переходять на гравіювання і додатковий контроль якості.

Гравірування-нанесення логотипів і серійних номерів.

Потім ліхтарики повинні пройти процес різьблення і додатковий контроль якості. Різьба-це коли на ліхтарику нанесені логотипи і серійні номери.

Тепер упаковка. Зокрема-упаковка ТК45.

Тут звіряють серійний номер на ліхтарі і наклеюють на коробку.

Потім ми приступаємо до упаковки - я бачив, як був упакований TK45. 

Серійний номер на ліхтарику перевіряється ще раз, а потім він наноситься на упаковку.

Після упаковки знову все перевіряють.

Після упаковки все інше перевіряється ще раз.

На заводі настільки трепетно ставляться до якості, що я вирішив зробити окремий репортаж про це. А також про те, як відчувають ліхтарі і як перевіряють потужність світла.

Продовження слід .... Друга частина

Персонал фабрики настільки уважно ставиться до якості, що я вирішив зробити про це спеціальний репортаж. Також я розповім, як тестуються ліхтарики і як перевіряється потужність світла.
Продовження слід… 
Частина 2

0
0
Оберіть мову сайту: