UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix HL05: компактний додаткове світло

Нарешті компанія Fenix випустила недорогий налобний ліхтар. Його появи чекали багато покупців, чули про якість бренду, але не мають достатнього для його покупки бюджетом. І ось з'явився Fenix HL05. Але чи такий ліхтар ми чекали? І кому підійде Fenix HL05?

Розпакуємо коробку з ліхтарем. У ній знаходиться сам Fenix HL05, який, до речі видно крізь прозору вставку коробки, ремінець-кріплення на голову, невеликий нейлоновий чохол для зберігання, дві батарейки-таблетки і запасне гумове кільце для захисту корпусу від води. Досить непоганий комплект. Та ще й колір ліхтарика і ремінця можна вибрати на власний смак: яскраво-блакитний, Світло-зелений, оранжево-червоний.

Тим більше, що раніше виробники не робили чохлів для зберігання ліхтарів, хоча цей аксесуар виявився дуже зручним. Трохи відрізняється від інших і ремінець на голову. Його розмір дуже легко регулюється за допомогою стоппера на зразок таких, що встановлюються на бічних стяжках спортивних кофт. Підтягнути його можна навіть не знімаючи ліхтар з голови.

Сам ліхтарик зовсім маленький і легкий. Домогтися цього вдалося, в тому числі, і завдяки тому, що працює він на двох маленьких батарейках CR2032. Без них Fenix HL05 важить тільки 13 грам. Не набагато більше і з урахуванням батарейок.
У даній моделі встановлені два світлодіода різного кольору: білий і червоний. Кожен з них працює в двох режимах. А ось управління ліхтариком заслуговує на окрему увагу. Як таких, кнопок на його корпусі немає. Цю роль виконує силіконова накладка на лінзу ліхтаря. Вона ж є і розсіювачем, завдяки якому світло виходить більш м'яким і широко спрямованим. Щоб включити Fenix HL05, натисніть на накладку протягом 0,5 секунди. Після цього, кожен короткий клік буде перемикати всі робочі режими по колу. Система дуже проста і зрозуміла буде буквально кожному.

А тепер поговоримо про яскравість ліхтаря. В цьому відношенні багато чого очікувати не варто, оскільки верхня межа у цій моделі всього 8 люмен. Ось і виявилася причина такої невисокої ціни ліхтаря. Питається, кому потрібен настільки тьмяний ліхтарик? Втім, виробники відразу чесно попередили, що його призначення — бути допоміжним джерелом світла. Отже, ось які характеристики Fenix HL05 в різних режимах:
- High: білий промінь 8 люмен, 50 годин роботи до розрядки;
- Low: білий промінь 3 люмена, 90 годин роботи до розрядки;
- Red: Червоний Промінь 0,2 люмена, 75 годин роботи до розрядки;
- Red Flash: миготливий промінь червоного світла 0,2 люмена, 280 годин роботи до розрядки.

Втім, Fenix HL05 відмінно впорається з роллю додаткового джерела світла. Його можна використовувати для читання, освітлення всередині намету. Також цей ліхтарик може послужити своєрідним маячком, якщо прикріпити його до рюкзака, на велосипед, на велошолом ззаду. У місті цей ліхтарик іноді прикріплюють до нашийника собаки, якщо вигулюють її в темряві. Так що модель націлена на власну нішу і обов'язково знайде свого покупця. Інша справа, що не варто розраховувати, що за невеликі гроші ви отримаєте яскравий ліхтар, який можна буде використовувати для пересування по лісі або в якості запасного варіанту на випадок відключення світла на дачі.

А ось надійність Fenix HL05 все-таки на високому рівні. Обидва світлодіода для цього ліхтаря підібрані з робочим ресурсом на 50 тисяч годин. Корпус хоча і пластиковий, але, за заявою виробників, витримає удар від падіння з висоти близько метра. Він також водонепроникний (стандарту IPX-8) і ліхтар вільно можна включати під дощем.

Як підсумок:
Fenix HL05 надійний і легкий ліхтарик невеликого розміру. Його призначення-додаткове освітлення і роль маячка. Незаперечна перевага-доступна ціна.
Якщо вам потрібен яскравий універсальний налобник, Fenix HL05 нічим не допоможе і краще вибрати іншу модель.

Купити ліхтар Fenix HL05 в Україні

0
0
Оберіть мову сайту: