UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix HL30 (2018): Новий ліхтар, яскравіше старих двох

Налобні ліхтарі цілком обгрунтовано стали одними з найпопулярніших джерел освітлення серед тих, хто часто ходить в походи або займається риболовлею/полюванням/спелеологією. До того ж, «налобники» зарекомендували себе з кращого боку при проведенні ремонту, адже завдяки таким ліхтарям ваші руки завжди залишаються вільними, а для того щоб направити промінь світла в потрібну сторону необхідно всього лише розгорнути голову.

Враховуючи широкий асортимент ліхтарів, сьогодні досить легко знайти необхідну модель, яка задовольнить ваші потреби в повній мірі. Однак, якщо ви шукаєте по-справжньому універсальний "налобник", який буде одночасно легким, яскравим, міцним і зможе працювати практично в будь-яких умовах, то відмінним вибором стануть варіанти від компанії Fenix, зокрема, модель HL30 (2018).

Fenix HL30R (2018) є своєрідним «спадкоємцем» попередніх версій цієї ж моделі. До слова, перший HL30 був випущений в далекому 2015-му році і з моменту випуску користувався величезною популярністю, через що компанія Fenix трохи пізніше випустила поліпшену версію цього ж Ліхтаря, який був побудований на більш яскравому світлодіоді.

У 2018 році, інженери і конструктори компанії Fenix спробували зробити HL30 компактніше і при цьому потужніше. (Спойлер: детальніше ознайомившись з його особливостями можна зрозуміти що виробнику вдалося здійснити задумане)

Комплектація

В цьому випадку, компанія Fenix не змінила своїм традиціям. Модель HL30 упакована в оригінальну заводську упаковку, в якій крім самого ліхтаря знаходяться пара буклетів з короткою інструкцією і гарантією (5 років), еластичне кріплення, запасне кільце ущільнювача і пара батарейок формату AA.

Дизайн і корпус

Зовнішній вигляд ліхтаря Fenix HL30 (2018) без тіні сумніву можна назвати мінімалістичним. Прості форми, згладжені кути, ніяких постійно заважають декоративних елементів і вирвіглазих вставок тут немає. Зате є відмінна ергономіка, прекрасна якість збірки і надійність. Цей ліхтар здатний витримати занурення у воду на глибину до одного метра (IP67) і падіння з такої ж висоти (1 метр) на землю. Більш того, це ніяк не відобразиться на його працездатності і він буде повноцінно працювати навіть у воді. Для виготовлення корпусу застосовуються анодований алюміній і полікарбонат.

Модель HL30 (2018) доступна в двох варіантах, з сірим і синім корпусом. Ремінець виконаний під стать корпусу, однак, незалежно від основного забарвлення, на «потиличній» частини завжди будуть присутні світловідбиваючі елементи.

Що всередині?

За освітлення в новинці Фенікс HL30 відповідає пара сучасних світлодіодів. За створення променя нейтрально білого кольору-Cree XP-G3, червоного-Nichia Red Light LED. Перший діод здатний працювати в 6 режимах з максимальною яскравістю до 300 люмен, дальність освітлення при цьому може досягати 50 метрів. А другий,» допоміжний", здатний працювати в одному з двох режимів з яскравістю на рівні 1 люмен. В обох випадках дальності освітлення вистачить для роботи в умовах польового табору, в печері, в майстерні і будь-якому іншому приміщенні.

За рахунок установки спеціального термоконтролера, ліхтар Fenix HL30 гарантовано не перегріється навіть при інтенсивній експлуатації в жарку погоду. При досягненні 65°C вбудований драйвер автоматично знизить максимальний доступний рівень яскравості поки температура не опуститься до прийнятних значень.

Що він вміє?

Як вже було згадано раніше, ліхтар Fenix HL30 має кілька режимів роботи. Вони розбиті на дві групи:» основна «і»функціональна".

В "основний" є такі режими:

  • "Еко" - 4 люмена. Дальність освітлення становить 6 метрів. Час роботи - до 200 годин;
  • "Мінімальний" - 30 люмен. Радіус променя 16 метрів. Час роботи-до 71 години;
  • "Середній" - 70 люмена. Дальність освітлення становить 23 метри. Тривалість роботи від одного заряду-до 41 годин;
  • "Максимальний" - 130 люмен. Дальність освітлення до 35 метрів. Час роботи - до 12 годин;
  • "Турбо" - 300 люмен. Довжина вихідного променя - до 50 метрів. Час роботи-до 7 годин.

А в «функціональній»:

  • "SOS" - 30 люмен. Дальність освітлення - 16 годин. Час роботи від одного заряду - до 142 годин;
  • червоний (безперервне світіння) - 1 люмен. Радіус променя - 4 метри. Тривалість роботи - до 170 годин;
  • червоний (мерехтіння) - 1 люмен. Дальність освітлення - 4 метри. Від одного заряду ліхтар пропрацює до 340 годин.

Управління кожної з цих груп реалізовано за допомогою двох клавіш, які розташовані у верхній частині корпусу.

Величезним плюсом моделі Fenix HL30 (2018) є наявність стабілізатора напруги. Саме завдяки йому видається промінь не мерехтить і не тьмяніє при поступовому розряді акумулятора як це буває з більш «доступними» аналогами.

Автономність

Універсальність Фенікс HL30 - одна з його головних "фішок". Ця модель здатна працювати як від пари лужних батарейок або від двох Ni-MH акумуляторів формату АА. Використовувати одночасно батарейки і акумулятори забороняється! Також неприпустима установка літій-іонних елементів живлення.

Варто відзначити, що в разі використання батарейок HL30 (2018) зможе довше працювати в режимах «SOS», «мінімальний» і «середній». А ось в разі застосування акумуляторів - в режимах "максимальний»і "Турбо".

Підсумок

Так, безперечно, 300 люмен це не найвищий показник яскравості серед налобних ліхтарів. Однак, враховуючи габарити і вагу моделі HL30 (2018), надійність, довговічність діодів, міцний і водостійкий корпус, а також інтуїтивно зрозуміле управління, неможливо не погодитися з тим, що цей «налобник» є одним з кращих в своєму класі.

0
0
Оберіть мову сайту: