UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix HL35 - новий налобник з 2 світлодіодами

Fenix HL35-нова модель в ряду налобних ліхтарів. Це другий налобник, який використовує в якості елементів живлення два акумулятора або батарейки формату АА (перша модель - це HL30). Але по ряду причин, модель HL30 була дуже спірною і, схоже, особливою популярністю вона не користувалася, так як в модельному ряду були й інші, більш вдалі представники.


У ліхтаря Фенікс HL35 є пара цікавих особливостей. Одна з них - це можливість використання літієвих акумуляторів формату 14500, які тепер є в асортименті фірмових акумуляторів Фенікса. Другим цікавим моментом я б назвав допоміжний червоний світлодіод.

Упаковка ліхтаря-блістер. Комплект поставки досить багатий:

- ліхтар;

- 2хАА батарейки;

- Гумки для кріплення ліхтаря на голову;

- пластикове кріплення на потилиці;

- інструкція (на 6 мовах, включаючи російську);

- запасне кільце ущільнювача;

- запасна гумова накладка для налобного кріплення ліхтаря.


Невеликий відео огляд:


На упаковці, як зазвичай, написані основні характеристики. Уважно їх вивчивши, бачимо, що при використанні акумуляторів 14500, отримуємо максимальну яскравість 450 люмен, при цьому інші режими залишаються без змін. А сам режим в 450 люмен, як і режим 260 люмен для звичайних NiMH акумуляторів, має обмеження за часом роботи в 30 секунд з подальшим переходом на меншу яскравість. Так що питання придбання і використання акумуляторів 14500 дуже спірне.



Формфактор ліхтарика круглий, що дещо погіршує його компактність. У порівнянні з HL50, товщина зросла значно, гумова накладка на кнопках стала більше втопленою в корпус, а самих кнопок стало дві. Рефлектор змістився до центру. Ще одна відмінність від 50-ї моделі в тому, що 35-ю модель не можна вийняти з налобного кріплення.

Рефлектор не гладкий, але і "м'ятим" або сильно текстурованим його назвати не можна. Основний світлодіод-Cree XP-G2 (R5). Про допоміжний червоний світлодіод додаткової інформації не повідомляється.

Розміри пластикового кріплення, до якого приєднуються гумки, не виступають за габарити корпусу ліхтаря, що дозволяє встановлювати його боком на горизонтальні поверхні, в тому числі, з боку кнопок. Це не спричинить їх випадкового натискання, так як вони втоплені в корпус.


Кришка батарейного відсіку закручується. Внутрішня частина кришки має направляючу. Є механічний захист від неправильної установки акумуляторів з урахуванням полярності. Кришка закручується щільно. Гумова прокладка добре змазана, різьблення трикутного профілю і анодована.



Батарейки і акумулятори в корпусі розташовуються щільно. Усередині круглого корпусу є пластикова касета, в яку і ставляться Елементи живлення. Контакти всередині корпусу виконані у вигляді пружинок.

Сам ліхтарик повністю виконаний з алюмінію, а кріплення - з пластика. Пластикове кріплення складається з двох частин, які з'єднані саморізами, вкручуються з внутрішньої сторони, прикритою гумкою, і закриті приклеєною гумовою накладкою. Запасна накладка лежить в комплекті.

Про світло.

Світло ліхтаря дуже схоже на світло моделі HL50. У порівнянні з попередньою моделлю HL30, він став набагато більш універсальним. У 30-ї моделі світло було надто широкий за рахунок застосування коліматорної оптики, і для отримання комфортного освещеніяна природі, доводилося використовувати максимальні режими яскравості.

Управління режимами у 35-ї моделі винесено на 2 кнопки. Вони відрізняються за формою і обидві електронного типу, а значить, ліхтарик у вимкненому стані споживає струм, який дорівнює 44 мкА. Мінімальний струм, але, все ж, не слід залишати ліхтарик з елементами живлення всередині, інакше вони повністю сядуть.

Червоний світлодіод включається круглою кнопкою (короткочасне натискання) і споживає при постійній роботі 32 мА. При повторному натисканні на кнопку включається режим " SOS " - світить білий Світлодіод. А третій режим-це миготіння червоного світлодіода. Потім режими йдуть по колу. Для виключення необхідно натиснути і утримувати кнопку.


Для включення основного білого світлодіода досить короткочасно натиснути на напівкруглу кнопку. Причому це можна зробити і при роботі червоного світлодіода. Включається останній працював до цього режим (але не турбо). В цілому, режими стали набагато цікавіше ніж в 50-й моделі.

- Місячне світло (0.5 люмена, 5.6 мА);

- мінімальний режим (30 люмен, 125ма);

- середній режим (70 люмен, 275ма);

- максимальний режим (200 люмен);

- турбо режим (450/260 люмен в залежності від встановлених елементів живлення).

Режими місячний /мінімальний /середній /максимальний йдуть по порядку, можуть запам'ятовуватися. Турбо режим включається після тривалого (2-3 секунди) утримання великої кнопки і працює близько 30 секунд, а потім ліхтар знову переходить в раніше працював режим.

Спочатку управління здається незвичним, але до нього швидко звикаєш і перемикання режимів не викликає труднощів.

На голові ліхтарик відчувається набагато більше ніж 50-я модель, що не дивно, так як 35-й масивніше і крупніше, його вага близько 125 грам. Нахил ліхтаря змінюється практично на 170°, Кут променя трохи більше 90°. При дуже різких кивках головою, ліхтарик починає бити по лобі, але не змінює свого нахилу. Можливо, якби корпус був плоскої форми цього б не було.

Плюси ліхтаря:

- два світлодіода (білий і червоний);

- добре вибрані режими;

- алюмінієвий корпус;

- можливість роботи від різних елементів живлення (1.2 В , 1.5 в, 3.7 В);

- Гарантія 5 років.

Мінуси ліхтаря:

- при різких кивках головою викликає дискомфорт;

- навряд чи можливо в домашніх умовах замінити гумову накладку на кнопках, та й в рем.комплекті її немає.

Ліхтарик справляє дуже приємне враження. Його дизайн мені сподобався набагато більше, ніж у HL55. Комбінація білого і червоного світлодіодів, особисто у мене, буде дуже затребуваною і цей ліхтарик у мене замінить собою модель HL21, хоч я і програю в габаритах і вазі.

Купити ліхтар Fenix HL35 в Україні

0
0
Оберіть мову сайту: