UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ліхтарик Fenix HL50: межі живучості і загальний комфорт використання

Черговий тест-огляд від Скимен ruslan з'ясує, які межі живучості ліхтарика Fenix HL50 і наскільки зручно ним користуватися. Цього разу пристрій буде не просто опущено під воду, але і піддасться екстремальним краш-тестів.

Експеримент №1: заморозка

Включаємо ліхтарик в режимі мінімальної яскравості, опускаємо його в склянку з водою і ставимо в морозилку. Ми залишаємо там до ранку.

Вранці ліхтарик виявився повністю замороженим в шматку льоду і неробочим. У чому ж справа? Може бути підвели акумулятори, які просто розрядилися при температурі -20°С?

Щоб витягти пристрій з льоду, давайте просто пару раз Ударимо брилу об асфальт. Корпус адже металевий і ударостійкий, таке звернення він повинен витримати.

Дійсно, слідів механічних пошкоджень не залишилося. Залишилося тільки замінити батарейку, щоб перевірити теорію про причини поломки.

Яка удача! Ліхтарик дійсно заробив. Так що в результаті експерименту ми ще раз підтвердили, що мороз в -20 градусів не для літієвих акумуляторів. Ліхтар же від води і льоду не постраждав.

Експеримент №2: під колесами автомобіля

Хоча виробник і заявив про те, що металевий корпус ліхтарика виготовлений з міцного авіаційного алюмінієвого сплаву, межі його міцності ще належить з'ясувати.

Переїжджаємо Fenix HL50 7 разів колесами легкового автомобіля. Цього достатньо, щоб результат був достовірним. І що ж? Ліхтарик як і раніше цілий і все так же світить, а його корпус навіть не погнувся.

Висновки по міцності і зручності

Ми переконалися, що зламати ліхтар Fenix HL50 досить непросто. Він добре переносить екстремальні умови і в цьому відношенні, претензій до пристрою немає. Але оскільки метою експерименту було виявити можливі недоліки ліхтаря, варто вказати і ті, що не пов'язані з ними безпосередньо. По-перше, немає захисту від випадкового включення. Не сподобалася і трикутна різьба на кришці: в неї складно потрапити з першого разу. А ось невелика кількість режимів - всього три по яскравості і режим "спалах" - швидше можна віднести до переваг цієї моделі, оскільки це позбавляє від необхідності довго їх перебирати. На рекомендованих акумуляторах Fenix HL50 дійсно світить 3 години в найяскравішому режимі, як і заявляли виробники. А вага разом з елементами живлення становить всього 80 г.

У мінімальному режимі HL21 видає світловий потік в 3 люмена. З цим світлом складно побачити навіть те, що безпосередньо під ногами. У такому ж режимі HL50 світить на 4 люмена. Здавалося б, різниця невелика, але на практиці новий Фенікс дає достатньо світла, щоб розглянути, куди йдеш або підсвітити снасті на риболовлі.

Помірний режим у ліхтаря HL50 також яскравіше і становить 55-60 люмен замість 47 люмен у моделі HL21. З таким світлом вже комфортно йти пішки по вулиці або по лісі, він може допомогти знайти загублені ключі або інші предмети.

Максимальний світловий потік нової моделі - 155-170 люмен проти 97 люмен у HL21. Така яскравість дозволяє відчувати себе комфортно в будь-яких умовах і не переживати, що ви пропустите якісь деталі.

Як бачимо, Fenix HL50 виграє в будь-якому з режимів. Його світла цілком достатньо, щоб використовувати ліхтарик для їзди на велосипеді або в похідних умовах. При цьому, світловий потік у новій моделі більш м'який, розсіяний і жовтий.

0
0
Оберіть мову сайту: