UA | RU
Контактна інформація
Київ

Кращий вибір для полювання-спеціалізований ліхтар від Fenix

Тим, хто любить надійні і компактні ліхтарі, вже давно і добре відома китайська марка Fenix. З цим брендом пов'язане розуміння того, які риси повинні бути у ліхтаря, щоб він вважався практичним. Крім того, одне з найважливіших переваг марки – невисока ціна продукції. Виробник не втомлюється виводити на ринок все нові прогресивні вироби, з високим ступенем захищеності від зовнішніх факторів, потужні і ергономічні. Великий вибір аксесуарів для ліхтарів ще більше розташовує до покупки. Виробами від Fenix користуються в Посольстві США в КНР, своє застосування вони знаходять у представників охорони французького президента, а це про щось Так говорить. І багато що ще можна розповісти про популярному виробнику, а поки мова піде про свіжу пропозицію торгової марки. Це мисливська модель, ліхтар Fenix HT18.

Отже, перед нами мисливський ліхтар з можливістю установки на стрілецькі системи. Він був розроблений спеціально для такого застосування, як це випливає з назви. Тобто, від англійського слова, HT-hunting, полювання. Головне достоїнство моделі-чудова далекобійність в майже що один кілометр. Для цього сюди поставили потужний світлодіод американського виробника Cree-XHP35 HI. Він забезпечує світловий потік в 1500 люмен, з інтенсивністю не менше 214187 кандел. При цьому, в новинці доступні п'ять режимів яскравості. Червоний і зелений фільтри дозволяють налаштувати освітлення під ті завдання, що потрібно виконати мисливцеві. У набір включений фірмовий акумулятор Fenix ARB-L21-5000u з USB-портом Type-C для зарядки і адаптер ALF-18, призначений для 18650 батареї. Адаптер дозволяє перетворити батарею в акумулятор типу 21700. А тепер-більш детально про ліхтар.

Для управління розробники цієї моделі створили бічну і тактичну кнопки. Щоб включити прилад, необхідно упівсили, без клацання, натиснути на тактичну кнопку. Якщо її відпустити-прилад вимкнеться. Щоб зафіксувати включення, потрібно з силою натиснути на тактичну кнопку, і потримати, поки пролунає клацання. Для виключення потрібно та ж сама маніпуляція.

Вибір режимів здійснюється за допомогою одноразового натискання на кнопку, розташовану збоку. Для активації режиму строб потрібно натиснути і потримати бічну кнопку менше однієї секунди. Щоб повернутися в попередній режим, слід знову натиснути на цю ж кнопку один раз.

Нижче наведена інформація про показники роботи Fenix HT18.

В даному ліхтарі чотири режими освітлення, і ще доступний режим строб. Максимально новинка може видати півтори тисячі люмен світлового потоку, на рівні турбо. При цьому найбільша відстань дії досягає 925 метрів.

1. При використанні батарейки 21700 в режимі турбо може пропрацювати протягом однієї години сорока хвилин. З батарейкою 18650 час світіння становить одну годину сорок хвилин, генерує яскравість 1100 люмен, промінь долає 805 метрів.

2. У режимі максимальному з батарейкою 21700 світить протягом чотирьох з чвертю годин, видає яскравість світла 500 люмен, долає відстань в 570 метрів. При акумуляторі 18650 тривалість роботи практично три години, світловий потік досягає п'яти сотень люмен. Промінь поширюється на 570 метрів.

3. В середньому режимі прилад видає при батарейці 21700 яскравість 150 люмен, світить на відстані трьох сотень метрів. Час світіння налічує трохи більше двадцяти годин. При батарейці 18650 тривалість роботи в цьому ж режимі досягає 14 годин 10 хвилин, світловий потік 150 люмен, промінь долає триста метрів.

4. У найменшому режимі яскравість приладу досягає тридцять люмен при акумуляторі 21700, працює протягом 61 години, долає дистанцію в 160 метрів. При батарейці 18650 час світіння становить 53 години, видає світловий потік в тридцять люмен. Світло поширюється на 160 метрів.

Нарешті, в режимі строб при батарейці 21700 світловий потік – півтори тисячі люмен, при батарейці 18650 – тисяча сто люмен.

Вище зазначені параметри роботи отримані при здійсненні лабораторних випробувань. В таких умовах: температура становила 21 + -3 градуси Цельсія і вологість від п'ятдесяти до вісімдесяти відсотків. Брали літій-іонні акумулятори ARB-L21-5000 і ARB-L18-3500 18650. Слід пам'ятати той факт, що в інших умовах експлуатації параметри можуть бути іншими.

Модель "вміє" запам'ятовувати той режим світіння, що використовувався минулого разу. Тому, при повторному включенні буде активований режим, який власник вибрав до того.

Це не стосується режиму стробу. Для визначення ступеня зарядженості батареї зробили колірну індикацію. Статус акумулятора при включенні відображається в центрі бічної кнопки. Якщо активується зелене світло, це означає, що заряд батарейки досягає 85-100 відсотків. Зелене миготливе світло свідчить, що рівень заряду зменшився до п'ятдесяти відсотків. При стабільному червоному світлі заряд становить менше 50 відсотків, а якщо червоним блимає, то заряду залишається менше однієї чверті. Необхідно в терміновому порядку зарядити батарейку.

Модель запрограмована таким чином, що, якщо її температура надмірно висока, то яскравість зменшується. Так, коли ліхтар нагрітий до 65 градусів і більше, при тривалому світінні в турбо режимі, яскравість змінюється автоматично. Після того, як прилад охолов, він знову може світити на максимальному режимі.

Корпус моделі зробили з міцного алюмінію, стійкого до корозії. Для покриття корпусу застосовувалося якісне анодування. Сам по собі ліхтар досить надійний. Він легко витримує падіння з висоти до одного метра. Крім того, прилад має захист від попадання рідини. Стандарт захищеності від вологи – IP68. Ви можете опускати його під воду на глибину до двох метрів, це не стане перешкодою при роботі новинки.

Раніше фірма Fenix вже справила виріб зі схожими характеристиками. Ним став екземпляр TK26R, розроблений для тактичних, пошукових і мисливських цілей. У цій моделі, як і у HT18, найбільший світловий потік – 1500 люмен, а до складу входить діод фірми Cree, за допомогою якого генеруються зелене і червоне світло. Проте, новий Fenix HT18 більш далекобійний, оскільки дистанція дії у TK26R обмежується 350 метрами. Як і у попередника, в моделі HT18 є можливість підзарядки за допомогою USB Type-C. чому це зручно? По роз'єму Type-C легко підключити безліч електронних пристроїв. Крім того, у нього вагома пропускна здатність, а передана потужність становить 100 Вт.

Особливості ліхтаря:

  • розміри складають: 18,4 x 6,8 x 2,6 сантиметра;
  • важить модель 220 грам;
  • має герметичний корпус;
  • витримує екстремально низькі і високі температури;
  • Цифрове регулювання струму-забезпечення стабільної яскравості;
  • захищена від переполюсовки батарейок;
  • ресурс роботи діода Cree XHP35 HI-п'ятдесят тисяч годин;
  • на виріб дають гарантію п'ять років.
  • У комплектацію разом з ліхтарем включені: батарейка Fenix ARB-L21-5000U USB 21700 Li-ion, шнур для зарядки USB Type-C, перехідник ALF-18, фільтри, чохол, ремінець на руку, запасне кільце, додаткова гумова накладка на кнопку, керівництво до використання, гарантійний талон.

При роботі з ліхтарем важливо дотримуватися певних правил. Так, заборонено розбирати головну частину виробу, інакше це призведе до його поломки. Заборонено тривалий час зберігати модель разом з батарейками. Батарейки низької якості можуть порушити роботу пристрою. Ліхтар і аксесуари до нього потрібно берегти від забруднень, а під час транспортування рекомендується відкрутити кришку на півоберта щоб уникнути випадкового включення. Виконання цих вимог забезпечить довгу роботу ліхтаря.

Висновок

Компанія Fenix зробила велику послугу мисливцям. Спеціально для даної категорії користувачів розробили потужну модель Fenix HT18 з вражаючою далекобійністю. Практично один кілометр-Це реальна дистанція, на яку діє ліхтар. Він гарантує вам ефективний огляд об'єктів на такій чималій відстані. У комплект з приладом включені червоний і зелений фільтри. Пристрій чудово адаптовано для полювання, а також для пошукових робіт. У ньому є для цього все необхідне. Ліхтар отримав поліпшення по дальності світіння щодо колишньої моделі TK26R, до того ж, він більш спеціалізований. Як завжди, розробники зробили свій продукт максимально зручним для застосування, забезпечили його належною міцністю, зносостійкістю. Тут достатній вибір режимів, а управляти ліхтарем легко при використанні двох кнопок. Крім того, присутня зрозуміла і зручна індикація ступеня зарядженості батарейки. Fenix HT18-продуктивний засіб для полювання і досягнення найкращих результатів.

0
0
Оберіть мову сайту: