UA | RU
Контактна інформація
Київ

Тактичні ліхтарі: вибір для страйкболу

Ігри в страйкбол нерідко проходять і вночі А тому, якщо ви є любителем цієї захоплюючої тактичної гри, вам неодмінно буде потрібно тактичний ліхтар – зручний, легкий і надійний. Тим більше, що на практиці, тактичний ліхтар може виконувати відразу кілька завдань.

Перш за все, тактичний ліхтар допомагає виявити і засліпити противника. Наприклад, раптове яскраве світло Fenix TK16 забезпечить ворожим стрільцям плями перед очима, навіть якщо вони будуть лежати з закритими століттями. Можливо, саме цей час і знадобиться вам, щоб перебігти в інше місце або озирнутися. Правда, при цьому, вам теж доведеться заново адаптуватися до темряви, однак для вас це не буде несподіванкою. Якщо ж ви задієте режим стробоскопа, то отримаєте всі шанси абсолютно приголомшити противника. Ліхтарі також можуть використовуватися для обману противника, якщо група або один гравець залишає де-небудь запалений ліхтар, при цьому переміщаючись на інше місце. Але для страйкболу підійде не кожен ліхтар. Нижче ви дізнаєтеся, як вибрати підходящий варіант.

Надійність і комфорт

Ліхтар повинен допомагати гравцям і бути якомога зручнішим. Тактична серія ліхтарів Fenix (ТК15С, ТК09, ТК16, PD35TAC) забезпечує страйкболістам максимальний комфорт. Ліхтарі прекрасно кріпляться на зброю. Рифлена поверхня корпусу забезпечує надійну установку в затиску, діаметр ж моделі ТК16 в області насічки збігається зі стандартним діаметром оптичного прицілу. Завдяки хорошому кріпленню на зброї, ліхтарі не зміщуються від віддачі.

Важливою складовою якісного тактичного ліхтаря є виносна тактична кнопка, що дозволяє включати і вимикати ліхтар, перемикати режими роботи без зміни хвата зброї. Виносні тактичні кнопки до ліхтарів Fenix можна придбати окремо.

Тактичні ліхтарі Fenix відрізняються прекрасною дальністю і фокусуванням променя, зручні у використанні, надійні і можуть бути доповнені безліччю аксесуарів: виносними тактичними кнопками, дифузійними фільтрами, сигнальними жезлами і кольоровими світлофільтрами.

Все червоне

Що завгодно може статися під час гри, і не варто виключити ймовірність того, що умовний противник виявиться настільки міток, що "вб'є" гравця. Пробиратися в" мертвяк " вночі наосліп, ризикуючи наступити на причаїлися по узбіччях дороги товаришів або супротивників, а то і отримати кілька пострілів в упор – не найкраща перспектива. Пробиратися ж зі звичайним тактичним ліхтарем теж не вихід – адже так можна демаскувати або засліпити інших гравців, і спасибі за це вже точно ніхто не скаже.

Правила тому логічно передбачають, що» вбиті " повинні мати при собі червоний миготливий ліхтар і слідувати у відведене місце з ним. Fenix пропонує червоні фільтри для своїх тактичних ліхтарів. Одягніть такий фільтр, виставте ліхтарю низьку яскравість, і ви зможете не боятися доставити товаришам які б то не було незручності.

Єдиний недолік цього рішення-ліхтар видно лише з деяких точок, а оскільки червоне світло не дуже помітний, є ризик, що інші гравці все-таки приймуть вас за «живого». Це легко вирішується використанням сигнального жезла, який видно на 360 градусів і гарантовано повідомить всім, що в вас стріляти не треба.

Ліхтар майже не видно

Як би парадоксально це не звучало, часто ліхтар повинен і світити, і не бути видним одночасно. Наприклад, якщо ваша група переміщається вночі і не бажає ні бути виявленою, ні заблукати в непроглядній пітьмі. В цьому випадку, підсвічувати компас звичайним тактичним ліхтарем не вийде-занадто великий ризик того, що холодний білий світ буде помічений противником.

Fenix випускає гнучкий і легкий г-подібний ліхтар МС11 з трьома режимами яскравості. Тьмяне світло, прикрите червоним світлофільтром, дозволить підсвітити дорогу, карту або компас максимально безпечно. Звичайно, можна використовувати також і "мертвяцкий" ліхтар в режимі рівного горіння.

Збори в темряві

Коли Вам треба розібрати свої речі або поставити намет, одягнутися або перезарядити зброю, руки повинні бути вільні. Якісний налобний ліхтар дуже стане в нагоді і не залишить вас раптово в повній темряві над купою речей, як це, буває, роблять дешеві китайські налобники.

Ви можете використовувати модель HL50: максимальна яскравість 365 люмен не осяє всю місцевість, проте її буде більш ніж достатньо для того, щоб поставити намет або висвітлити коридор будівлі.

Також підійдуть ліхтарі серій LD і PD або Г-подібний ліхтар МС11. Однак якщо ви віддаєте перевагу універсальний пристрій, ідеальним буде звичайний тактичний ліхтар, спрямований вгору. Наприклад, ТК15С, забезпечений дифузійним фільтром або кемпінговим розсіювачем, прекрасно впорається з цим завданням. У приміщенні ж вам достатньо буде просто направити його в стелю, щоб отримати світло для зборів або проведення наради команди.

Все, як у житті

Свого часу, страйкбольне співтовариство прийшло до думки про те, щоб підвищити реалістичність боїв, і гравцям запропонували правило обов'язкового підсвічування кожного пострілу. Страйкболісти, як люди винахідливі, самі виготовляють системи, які автоматично включаються при затиснутому спуску, проте надійніше і простіше використовувати спеціальні тактичні ліхтарі з виносними кнопками – це економить час і зусилля по оснащенню зброї.

Отже, в Нічних іграх вам обов'язково знадобляться тактичні ліхтарі – закріплені на зброї, налобні, Г-подібні, з фільтрами і сигнальним жезлом. Головне-вибрати зручні і якісні моделі, які можуть виконувати відразу кілька функцій.

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: