UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix E01 V2. 0 — простий і яскравий ліхтар-брелок на всі випадки життя

Ліхтар-брелок давно перестав бути милим аксесуаром і перетворився на повноцінну альтернативу ручним моделям. Головна властивість ліхтаря подібного типу-компактні габарити, які дозволяють носити виріб з собою на ключах, сумці або одязі. При цьому довгий час ліхтар-брелок не міг похвалитися яскравим освітленням в силу недостатньої яскравості світлодіодів, і часто користувачеві доводилося вибирати між яскравістю і компактністю вироби.

Однак після виходу Fenix E01 V2.0 йти на компроміс більше не потрібно: дана модель поєднує в собі яскравість ручного ліхтаря і компактний розмір (Довжина корпусу досягає всього 6.7 сантиметрів). Що може запропонувати модель користувачеві, цьому присвячений наш Fenix E01 огляд.

Fenix E01 V2.0

Основні характеристики Fenix E01 V 2.0

Модель відноситься до нетипових наключних ліхтарів, оскільки має в своєму арсеналі три режими роботи з рекордною для такої компактної моделі яскравістю в 100 люменів (для порівняння: яскравість основної версії ліхтаря Фенікс E01 складає всього 13 люменів). Її ключова особливість-відсутність будь-яких кнопок управління, які присутні в класичних моделях. Але забігаючи наперед, потрібно відзначити, що виріб не може замінити основний джерела світла. Однак в якості додаткового ліхтарика, щоб висвітлити дорогу додому пізно ввечері або підсвітити замкову щілину, модель підходить на всі 100%.

Світлодіод Cree XP-G2 S3
Колірна температура 6500 К
Інтенсивність 304 кд
Максимальна яскравість 100 лм
Дальність 35 м
Максимальний час роботи 25 год
Кількість режимів 3
Джерело живлення 1 х AAA
Матеріал корпусу авіаційний алюміній з анодованим покриттям III типу
Вологозахист IP68
Ударостійкість 1 м
Розмір 66.5 х 15 х 14 мм
Вага 13 г (без елемента живлення)

Управління і режими роботи

Управління Fenix E01 V2. 0 відбувається двома способами:

  • за допомогою повороту безеля;
  • за допомогою натискання на безель.

У першому випадку доступна покрокова зміна режимів 5, 25 і 100 люменів — досить комфортний набір яркостей для різних завдань від м'якого підсвічування невеликого простору під ногами, до потужного освітлення дистанції до 35 метрів з широким кутом. Другий варіант активує мінімальний режим роботи і зручний для випадків, коли екстрено необхідно освітлення.

Режим Максимальний Середній Мінімальний
Яскравість 100 лм 25 лм 5 лм
Інтенсивність 304 кд 88 кд 21 кд
Час роботи Лужні батарейки 50 хв 4 год 50 хв 25 год
Акумулятори, що перезаряджаються 50 хв 4 год 30 хв 23 ч
Дальність освітлення 35 м 19 м 9 м

Fenix E01 V2.0

До деяких моментів управління користувачеві доведеться пристосуватися: наприклад, привчитися блокувати ліхтар за допомогою напівобороту безеля щоб уникнути випадкової активації вироби під час його носіння в кишені брюк або сумці. Також потрібно враховувати, що при тривалій роботі в максимальному режимі корпус моделі відчутно гріється. На такі випадки у виробі передбачений захист від перегріву, яка в разі нагрівання корпусу поступово знижує рівень яскравості освітлення і дає електроніці охолонути. Однак за температурою ліхтаря-брелока все одно потрібно стежити, і не варто використовувати його на межі можливостей в сильний мороз або літню спеку, щоб продовжити термін служби моделі.

В іншому функціональність Fenix E01 V2.0 здатна порадувати навіть досвідченого користувача, особливо якщо враховувати розміри корпусу ліхтаря. Однак тривалість роботи на максимальному режимі залишає бажати кращого: середній час роботи в не найсприятливіших умовах коливається в межах 30-45 хвилин.

Джерело живлення

Серцем ліхтаря є його джерело живлення, і у випадку з Fenix E01 V 2.0 це змінна батарейка типу AAA. Даний варіант харчування був обраний в силу його оптимального розміру і ємності, проте має кілька відчутних недоліків.

По-перше, змінні батарейки - не самий екологічний варіант, який вимагає постійної наявності з собою запасного комплекту на випадок, якщо заряд впаде до нуля.

По-друге, виробник не рекомендує замінювати змінну батарейку на літій-іонний акумулятор, так як в силу різниці в напрузі (у батарейки воно становить 1.5 В, а у акумулятора Li-ion — 3.7 В) внутрішня Електроніка ліхтаря може вийти з ладу.

Для безпечної роботи моделі краще використовувати наступні елементи живлення:

  • Акумулятор Ni-MH типу AAA з номінальною напругою 1.2 В;
  • лужну батарею типу AAA з номінальною напругою 1.5 В;
  • літієву батарею типу AAA з номінальною напругою 1.5 в.

Особливості корпусу моделі

Fenix E01 V2.0

Матеріал корпусу - авіаційний анодований алюміній, який зустрічається в більшості моделей бренду. Він відрізняється завидною ударостійкістю, яка в рази перевершує Чистий алюміній завдяки включенням міді і магнію, а також витримує вплив екстремальних температур від -200°С до 400°С і хімічних речовин.

Заявлена ударостійкість Fenix E01 V2.0 становить 1 метр, хоча в реальності навіть при падінні з висоти в 2 рази вище ліхтар демонструє стабільну роботу. Вологозахист також знаходиться на високому рівні IP68, який гарантує, що виріб не вийде з ладу, навіть якщо воно випадково впало у воду.

Але найцікавіше-Розміри корпусу пристрою, який є одним з найбільш мініатюрних в асортименті виробника. Довжина ліхтаря становить трохи більше 6 сантиметрів, діаметр головної частини — 1.6 сантиметрів, а хвостовий-1.5 сантиметрів. Для розуміння: по довжині це приблизно дві фаланги пальця дорослої людини, що вражає з урахуванням функціональності ліхтарика. Вага корпусу дорівнює 13 грамам, які практично не відчуваються в долоні. Але дане значення не враховує вагу самої батарейки, яка важить в межах 9-11 грам.

Комплект поставки Fenix E01 V2.0

Fenix E01, купити який можна в нашому магазині, йде разом зі стандартним набором аксесуарів:

  • ліхтар Fenix E01 V 2.0;
  • батарейка LR03 виробництва Pairdeer;
  • два запасних ущільнювальних кільця;
  • кільце для кріплення до ключів;
  • інструкція користувача;
  • гарантійний талон.

З огляду на компактні розміри пристрою, ми радимо власникам ліхтарів-брелоків окремо купувати (або робити самостійно) невеликий темляк. Він полегшує утримання ліхтаря в руці і пошук вироби в сумці або на землі в разі, якщо його випадково впустили.

Загальне враження від ліхтаря

Fenix E01 V2.0

Ліхтар Fenix E01 V 2.0-це втілення мінімалізму, яке підійде для використання в міських умовах або в якості додаткового джерела світла до основного ліхтаря під час відпочинку на природі. Його головні переваги: компактні габарити в сумі з непоганою функціональністю, здатної виручити в критичні моменти, коли під рукою немає класичного ручного ліхтаря.

В обслуговуванні ліхтар вкрай невибагливий: досить використовувати рекомендовані виробником типи живлення, стежити за температурою корпусу і не розбирати голову моделі (в цьому випадку він втрачає показники водонепроникності і не підлягає гарантійному ремонту).

Єдине " але " - це час роботи ліхтаря. Хотілося б, щоб тривалість світіння в максимальному режимі була вище, але з іншого боку не варто очікувати занадто багато чого від такої компактної моделі, яка працює на батарейці типу AAA.

Перевага

  • ультракомпактні розміри і вага;
  • наявність трьох режимів роботи з максимальною яскравістю 100 люмен;
  • просте управління;
  • корпус з авіаційного алюмінію;
  • максимальна водонепроникність;
  • У комплект входять всі необхідні аксесуари.

Недостатки

  • нетривалий час роботи на максимальній яскравості;
  • працює на змінній батареї AAA типу.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: