UA | RU
Контактна інформація
Київ

​Fenix E25UE. Третя редакція популярної моделі


Удосконалення світлодіодних ліхтарів Fenix відбуваються досить регулярно. Але зміни, які торкнулися моделі Фенікс E25UE, досить-таки радикальні і заслуговують на окрему увагу. Адже в редакції E25UE ліхтар став практично в чотири рази яскравішим. Збільшилися також показники дальності променя і часу автономної роботи.


Центральною частиною будь-якого світлодіодного ліхтаря є, природно, діод. Ось його-то інженери компанії Fenix і замінили в процесі доопрацювання моделі E25. В оновлений ліхтар встановлений однокристальний світлодіод Cree XP-L V5. Він став найбільш продуктивним у своїй категорії. При стандартних розмірах 3,45х3, 45 мм, діод досягає потужності 10 Вт і здатний виробляти до 1000 люмен білого світла. За розмірами підстави діод XP-L V5 аналогічний попереднім моделям, тому він і сумісний з ліхтарями, розробленими під менш яскраві діоди. Але загальні габарити збільшені за рахунок більшої лінзи.

Ліхтар Fenix E25UE працює вже в шести режимах, замість чотирьох, підтримуваних в попередній редакції. У його розпорядженні з'явилися два сигнальних режиму і один з мінімальною яскравістю на рівні 5 люмен. Показники яскравості ліхтаря в кожному з режимів такі: 5 люмен в режимі Еко, 50 - в мінімальному режимі, 160-в середньому режимі, 350 люмен в максимальному і 1000 люмен в режимі Турбо. Яскравість сигналу SOS становить 160 люмен, а стробоскоп блимає з яскравістю 1000 люмен. Максимальний радіус освітлюваної території становить 200 м.

Друга примітна особливість ліхтаря Фенікс E25UE полягає в його здатності працювати з розширеною кількістю елементів живлення різного типу. Крім доступних раніше акумуляторів Ni-MH і алкалайнових батарейок пальчикового розміру, він підтримує акумулятори 14500 з літій-іонним електролітом. До речі, саме останній формат є кращим, оскільки тільки з літій-іонним акумулятором користувач зможе отримати яскравість в 1000 люмен. Інші елементи не дадуть можливості включати режим Turbo і максимальна яскравість буде обмежена позначкою 350 люмен.

В принципі, інші характеристики ліхтаря були збережені. Це повна водонепроникність алюмінієвого корпусу з анодованою поверхнею, захист від перегрівання і короткого замикання, повна стабілізація яскравості. Від пошкоджень через випадкові удари ліхтар захищений не тільки металом корпусу, але і особливою конструкцією контактів в батарейному відсіку. З обох сторін акумулятори притискаються пружинками, які допомагають стабілізувати їх положення.

Обидві кнопки управління ліхтариком винесені в головну частину. До речі, їх можна заблокувати, для чого потрібно натиснути відразу на обидва перемикача і потримати 3 секунди. Ця функція надзвичайно корисна туристам або рибалкам, які беруть ліхтар з собою на природу. В цілому, модель Fenix E25UE досить універсальна. Вона буде корисною на дачі, в кемпінгу. Цей же ліхтар вільно можна використовувати в професійних цілях: для охорони або пошуків, а також у багатьох інших випадках.

Купити ліхтар Fenix E25UE в Україні

0
0
Оберіть мову сайту: