UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix FD65 - ліхтар з регульованим фокусом

FD65 розроблений компанією Fenix і має дуже незвичайні можливості. Перш за все, в нього встановлено 3 яскравих сучасних світлодіода з нейтральним білим світлом і високоякісними лінзами TIR. Характеристики цього ліхтаря досить високі: потужність 3800 люмен і максимальна довжина променя – 410 метрів. Але однією з найважливіших особливостей є те, що у даного ліхтаря можна змінити кут засвіту. Можна отримати як звичайний прямий промінь, так і розфокусований промінь з кутом 90 градусів.

Зовнішній вигляд

Ліхтар виглядає, як довгий, масивний і широкий циліндр. Голова зроблена трохи ширшою, ніж рукоятка (у корпусу діаметр становить 50,5 мм., а голови – 61 мм.). Тримати в руці досить зручно, навіть якщо надіти масивні рукавички. На рукоятці є насічка, що поліпшує зчеплення з рукою. Також вона виконує й іншу функцію: покращує відведення тепла. Голова гладка, тільки на фокусуючому кільці є насічка. Присутній металевий зубчастий безель.

Під прозорим склом розміщується цілих три світлодіода Cree XHP35 HI, на яких встановлені TIR лінзи. Вони виконують роль рефлекторів, а тому і дозволяють максимально ефективно сфокусувати світловий промінь. Ззаду ліхтаря розміщується кріплення на штатив. Але це абсолютно не заважає поставити ліхтар в положення свічки.

Батареї та живлення

Для роботи ліхтаря потрібні чотири батареї з типорозміром 18650. Виробник рекомендує застосовувати фірмові акумулятори Fenix ARB-L18-3500, але при необхідності можна використовувати і інші літієві батареї. FD65 буде працювати і в тому випадку, якщо встановлено всього 2 акумулятора, але тоді найяскравіший режим виявиться недоступний.

Ніяких індикаторів про зарядку немає, але при розряді ліхтаря яскравість знижується поступово. Так що визначити те, що скоро акумулятори сядуть легко. Так ви не опинитеся різко в повній темряві і зможете відшукати запасні батареї. Від початку зниження яскравості пройде не менше 15 хвилин, поки ліхтар відключиться повністю.

Управління і режими роботи

Всього режимів сім, з них п'ять основних і два додаткових. Ось основні:

  1. Турбо. Потужність становить 3800 люмен. Довжина променя може бути від 86 до 410 метрів, все залежить від виставленого кута засвіту. У такому режимі на повному заряді акумуляторів ліхтар пропрацює 3 години.
  2. Максимальний. Потужність - 1200 люмен. Промінь буде бити на довжину від 49 до 230 метрів. Ліхтар пропрацює 5 годин в максимальному режимі.
  3. Середній. 400 люмен потужності. Дистанція - від 29 до 131 метрів. Пропрацює ліхтар 19 годин 40 хвилин.
  4. Мінімальний. 150 люмен потужності. Довжина променя - від 19 до 85 метрів. 40 годин 50 хвилин ліхтар буде безперервно працювати в цьому режимі.
  5. Економ. Найнижча потужність - всього 50 люмен. Але світить ліхтар в такому режимі досить добре - на довжину від 11 до 52 метрів. Пропрацює ліхтар в економ режимі близько 86 годин.

Додаткові режими-це строб і SOS. Перший допоможе дезорієнтувати недоброзичливців або агресивно налаштованих тварин. Включається він відразу на максимумі потужності. У режимі SOS світлодіоди будуть блимати на потужності 150 люмен протягом 2 діб.

Управління ліхтарем Фенікс FD65 виконується всього двома кнопками. Є миттєвий доступ до мінімального і турбо режимів. Також можна відразу включити стробоском. Для того, щоб при транспортуванні ліхтар не включився випадково, є спеціальне блокування клавіш.

Наскільки ліхтар захищений?

Волого-і пилозахист виконана за технологією IP68, а тому ліхтар можна використовувати навіть під водою (але не довше, ніж 30 хвилин), пил йому теж дарма. FD65 легко витримає падіння з висоти до одного метра, так як корпус виконаний з міцного анодованого алюмінію.

Серед програмного захисту є цифровий регулятор струму, який знижує яскравість у міру розрядки батарей. Захист від зворотної полярності теж є, а тому якщо вставити акумулятори не тією стороною, то замикання не відбудеться. В голові встановлений температурний датчик (він потрібен, щоб визначити, що ліхтар перегрівається). Якщо голова стає гарячішою, ніж 65 градусів за Цельсієм, то контролер автоматично знизить яскравість.

Висновок

Фенікс FD65 - відмінний сучасний ліхтар, у якого є зручна функція фокусування променя. Яскравість в режимі турбо просто неймовірна, а тому даний ліхтар зможе стати в нагоді навіть під час пошукових робіт. А регульований кут засвітки дозволить використовувати FD65 в походах для освітлення кемпінгу. Сподобається ліхтар спелеологам і альпіністам, а може навіть і фотографам. Загалом, ліхтар FD65-універсальний, адже він поєднує в собі багато корисних функцій.

0
0
Оберіть мову сайту: