UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix HL12R: легше, компактніше, яскравіше

Як в міських умовах, так і під час активного відпочинку на природі досить часто виникають ситуації коли потрібно створити прийнятний рівень освітлення і при цьому зберегти повну свободу рук. Наприклад, під час проведення ремонту або при облаштуванні табору. У вищеописаних ситуаціях якісний налобний ліхтар є просто необхідністю.

Налобні ліхтарі, представлені компанією Fenix, зокрема модель HL12R, стануть відмінним вибором для всіх тих, кому необхідно мати при собі легкий, компактний і надійне джерело освітлення, який не потрібно постійно тримати в руках.

Дизайн і корпус

На вигляд, модель Fenix HL12R може здатися досить крихкою і малоподходящей для активного відпочинку. Однак, за рахунок застосування першокласних матеріалів і ретельної підгонки комплектуючих один до одного, цей ліхтар здатний витримати найрізноманітніші умови експлуатації. Його корпус виконаний з анодованого алюмінію і пластика, а точніше, з полікарбонату. Цей полімер відрізняється хорошою міцністю і стійкістю до різних впливів, зокрема, до температурних перепадів і підвищеної вологості.

Ліхтар Fenix HL12R, на даний момент, доступний в декількох кольорах корпусу (сірий, синій і рожевий). Ремінець для кріплення HL12R на голові виконаний під колір ліхтаря. На "потиличній" частині ремінця є спеціальні світловідбиваючі елементи, що дозволяють позначить своє місце розташування при пересуванні в темний час доби.

Представлений ліхтар має довжину - 56 мм, ширину - 40 мм і висоту — 31,9 мм.такі габарити в поєднанні з вагою в 73,3 грама (без урахування елементів живлення) роблять цю модель дійсно компактною і практично непомітною для користувача при тривалому носінні.

Незважаючи на гадану простоту, цей ліхтар має відмінний захист від пилу і вологи, яка відповідає міжнародному стандарту IP66. Це дозволяє застосовувати Fenix HL12R в будь-яку погоду і навіть під час сильної зливи.

Ще однією "фішкою «представленого ліхтаря є можливість нахилу корпусу на 60° вперед, що дозволяє максимально швидко перенести освітлення з далеких об'єктів собі» під ноги" і навпаки.

«Начинка»

В ліхтарі Фенікс HL12R в якості основного джерела світла встановлений світлодіод Cree XP-G2 із заявленим ресурсом роботи в 50 000 годин. Він здатний працювати в одному з наступних режимів:

  • "Еко" - 4 люмена, дальність видаваного променя становить 7 метрів, тривалість роботи від одного заряду - 110 годин;
  • "Мінімальний" - 30 люмен, дальність освітлення-17 метрів, тривалість роботи становить ~33 години;
  • "Середній" - 70 люмен, дальність освітлення-26 метрів, від одного заряду в такому режимі ліхтар пропрацює приблизно 13 годин;
  • "Максимальний" - 130 люмен, радіус освітлення становить 36 метрів, тривалість роботи від одного заряду-8 годин;
  • "Burst" - 400 люмен, дальність видаваного променя-64 метри, від одного заряду ліхтар в такому режимі пропрацює приблизно 1 годину;
  • "SOS" (спалахи) — 30 люмен, дальність освітлення — 17 метрів, тривалість роботи-66 годин.

На додаток до основного світлодіода, виробник також встановив в модель HL12R допоміжний діод червоного кольору, який в свою чергу має наступні режими роботи:

  • постійне освітлення — 1 люмен, 3 метра, до 40 годин;
  • спалахи — 1 люмен, 3 метра, до 80 годин.

Для управління ліхтарем передбачені пару клавіш в "верхній" частині корпусу. Кожна кнопка відповідає за управління певним світлодіодом. При необхідності, кнопки можна заблокувати для того щоб ліхтар випадково не включився при транспортуванні або зберіганні. Для цього, обидві клавіші потрібно одночасно затиснути на 3 секунди. Розблокування управління відбувається аналогічним способом.

Одним з головних відмінностей дійсно якісних ліхтарів від більш доступних аналогів є наявність просунутого стабілізатора напруги, який дозволяє ліхтарю нормально працювати з обраним рівнем яскравості незалежно від рівня заряду акумулятора. Тобто, в тих ситуаціях де вихідний промінь світла від звичайного ліхтаря почне стрімко тьмяніти при розряді елемента живлення до 50%, Fenix HL12R буде працювати з колишньою яскравістю без будь-яких проблем.

Ще однією перевагою моделі HL12R є наявність інтегрованого термоконтроллера, який не дасть ліхтарю перегрітися навіть при тривалому використанні. Таким чином представлений ліхтар не вимкнеться в самий невідповідний момент через перегрів і не принесе користувачеві дискомфорту при експлуатації.

Харчування

Ліхтар Fenix HL12R володіє вбудованим Li-polymer акумулятором з ємністю 1 000 маг, який здатний забезпечити безперервну роботу ліхтаря до 110 годин від одного заряду. Зарядити його можна через вбудований micro-USB порт у ліхтарі, що розташовується в «торцевій» частині корпусу. Під час зарядки Fenix HL12R може працювати тільки в «мінімальному» режимі. Виробник не рекомендує без крайньої необхідності використовувати ліхтар під час зарядки, так як це може негативно позначитися на довговічності елемента живлення.

Користувач в будь-який момент може дізнатися скільки приблизно залишилося заряду за кількістю палаючих/миготливих діодів синього кольору.

  • горять всі чотири діода-рівень заряду становить 100%;
  • горить три і ще один блимає-80-95%;
  • горять два і один блимає-50-80%;
  • горить один і один блимає-20-50%;
  • блимає один діод-залишок заряду становить менше 20%;
  • якщо не горить жоден діод-заряд впав до 0%.

Підсумок

Враховуючи компактні габарити, малу вагу, наявність енергоефективного світлодіода і вбудованого стабілізатора напруги, а також досить просте управління і хороший захист від пилу і вологи, Фенікс HL12R з упевненістю можна назвати одним з найбільш вдалих «налобників» даного бренду. Він гарантовано знайде своє застосування як в повсякденному житті, наприклад, при проведенні ремонту, так і під час активного відпочинку, на риболовлі або в поході.

0
0
Оберіть мову сайту: