UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix LD05 V2. 0: ліхтар розміром з ручку

З кожним роком практично вся електроніка стають компактніше і потужніше, це стосується як різних мікропроцесорів та інших пристроїв, так і світлодіодів, що застосовуються в ліхтарях бренду Fenix. Завдяки цьому інженерам даної компанії вдається щороку створювати все більш і більш потужні моделі, які не тільки світять яскравіше і далі своїх попередників, а й працюють довше від одного і того ж джерела живлення.

Фенікс LD05 2.0 є свого роду спадкоємцем популярного нині LD05, який володів лише одним діодом і був призначений для повсякденного носіння в міських умовах. Новинка отримала не тільки оновлену "начинку" і той же міцний, водонепроникний металевий корпус, а й обзавелася додатковим джерелом світла, що значно розширює функціонал ліхтаря і дозволяє використовувати його не тільки для вирішення ряду побутових ситуацій, а й для виконання більш вузькоспеціалізованих завдань.

Дизайн, ергономіка і комплектація

Зовні Fenix LD05 V2.0 багато в чому повторює форми свого попередника і на перший погляд практично не відрізняється від нього. Однак, якщо покласти поруч обидва ліхтаря, але стане ясно що новинка стала коротше (її довжина становить 135 мм) і трохи тонше (діаметр корпусу — 13,5 мм). До того ж, на поверхні корпусу моделі V2.0 з'явилася ледве відчутна накатка, що робить експлуатацію більш комфортною, особливо при намоканні ліхтаря.

Кліпса в торцевій частині ліхтаря також змінилася. Вона стала тоншою, проте як і раніше дозволяє надійно закріпити ліхтар на одязі або спорядженні.

За рахунок меншої довжини модель V2.0 краще лежить в руці краще ніж звичайний Fenix LD05, а насічка на корпусі забезпечує більш чіпкий хват в порівнянні з першою версією даного ліхтаря.

Комплектація Fenix LD05 V2.0, крім самого ліхтаря включає в себе пару батарейок формату ААА, запасне кільце і документацію (інструкція, гарантія і фірмова рекламна брошура). Все це упаковано в коробку з щільними, непрозорими пластиковими стінками.

Корпус

Так, у ліхтарі Fenix LD05 V2.0 багато що змінилося в порівнянні з першою його версією. Однак, Матеріал корпусу виробник вирішив не міняти, як і раніше використовуючи авіаційний алюміній, анодований за стандартом HA III, завдяки чому представлений ліхтар не тільки володіє малою вагою (29,7 грам), а й здатний витримати досить суворі умови експлуатації, наприклад, падіння з висоти 1 метра.

Ще одну особливість, яку модель LD05 V2.0 успадкувала від свого попередника є повна водонепроникність, відповідна міжнародному стандарту IPX-8. Тобто, ви можете використовувати даний ліхтар навіть під водою на глибині до двох метрів (але тільки за умови цілісності корпусу, кілець ущільнювачів і наявності спеціального мастила в місцях з'єднання частин корпусу).

Варто відзначити, що» головна " частина корпусу (там де розташовані світлодіоди) може значно нагріватися при роботі (про що сповіщає відповідна піктограма).

"Начинка" і режими роботи

Як джерело освітлення в моделі Fenix LD05 V2.0 встановлено два світлодіоди. Cree XQ - E HI, здатний створювати нейтрально-білий промінь світла з яскравістю до 100 люмен і ультрафіолетовий світлодіод з довжиною світлової хвилі 365 нм.

Сучасний контролер живлення дозволяє ліхтарю Fenix LD05 V2.0 працювати з обраним режимом яскравості до повного розряду елементів живлення без поступового зниження потужності.

Для нейтрально-білого світлодіода Cree LD05 V2.0 доступні режими роботи з яскравістю в 100, 25 або 5 люмен. Відповідно, дальність світлового потоку дорівнює 54, 34 і 22 метрам. А ось ультрафіолетовий світлодіод може працювати тільки в одному режимі (365 нм), притому він призначений для освітлення об'єктів знаходяться не далі 1-2 метрів. З його допомогою ви зможете перевірити справжність документів або паперових грошей, а також замінити різні сліди.

Управління ліхтарем реалізовано за допомогою торцевої металевої кнопки. За рахунок незвичайної форми даного ліхтаря і розташування елемента управління, експлуатація LD05 V2. 0 не складніше ніж використання автоматичної кульковою ручкою.

Харчування

Для роботи ліхтаря Fenix LD05 V2.0 використовується один з найпоширеніших елементів живлення — батарейки формату ААА. Причому допускається застосування як лужних варіантів, так і Ni-MH акумуляторів. До слова, в разі використання акумуляторів даний ліхтар зможе працювати довше з «максимальним» рівнем яскравості, а ось застосування лужних батарейок забезпечить більш довгу роботу у всіх інших режимах.

Чого робити вже точно не варто, так це встановлювати різнотипні Елементи живлення або батарейки з різним рівнем заряду (одна повністю заряджена, а інша розряджена «в нуль»), так як це може негативно позначитися на якості роботи ліхтаря.

При неправильній установці елементів живлення ліхтар Fenix LD05 V2.0 просто не включається так як спрацьовує вбудований захист від зворотної полярності. При "перевстановлення" батарейок так як потрібно, ліхтар тут же запрацює.

Підсумок

Fenix LD05 V2.0 - це вкрай незвичайний EDC-ліхтар, який прекрасно підійде для повсякденного носіння, адже він поміститься навіть в кишені і не буде вам заважати, так як його габарити цілком порівнянні зі звичайною кульковою ручкою. А завдяки двом різнотипним діодам ви зможете шукати будь-які предмети або сліди, непомітні неозброєним оком.


0
0