UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix підкорює Еверест разом з харків'янином Валентином Сипавіним

23 травня харків'янин Валентин Сипавін за підтримки бренду Fenix здійснив експедицію на Еверест і поставив новий рекорд України. Дане сходження стало четвертим у скарбничці досягнень 38-річного українця. Таким чином він встановив національний рекорд за кількістю сходжень на Еверест.


Джомолунгма є найнебезпечнішою вершиною для сходження. Це пов'язано не тільки з екстремальною висотою, але також і з загальною важкопрохідністю ряду ділянок, великими навантаженнями і підвищеною ймовірністю сходження лавин. За всю історію до вершини найвищої точки планети добиралися 29 українців, які здійснили в цілому 35 сходжень. І чотири з них належать Валентину Сипавіну.

Цього разу своє сходження на Еверест Сипавін здійснив у команді Alpomania спільно з альпіністкою з Дніпра Іриною Караган. Для неї підкорення Евересту стало першим в кар'єрі. Крім стандартного обладнання помічниками льодолазів в цьому непростому сходженні стали ліхтарі бренду Fenix, який регулярно підтримує спортсменів в їх прагненні підкорювати найбільші висоти. Вибір альпініста припав на два налобних ліхтаря для туризму та активного відпочинку: Fenix HP25R Cree XM-L2 U2 і Fenix HM61R LUMINUS SST40.
Це практичні гаджети, які відмінно підходять для використання в екстремальних умовах і мають потужну яскравість в 1000 і 1200 люмен відповідно.

Ліхтарі Fenix були обрані не випадково - це одні з кращих приладів для освітлення на сучасному ринку, які користуються великою популярністю як серед простих любителів активного відпочинку, так і серед професійних виживальників. Особливо добре ліхтарі даного бренду зарекомендували себе в непростих умовах з впливом екстремальних температур, коли необхідний дійсно міцний і надійний гаджет з ємним акумулятором. Таким чином налобні ліхтарі Fenix забезпечили комфортне сходження на Еверест в ранні ранкові години і безпечний відпочинок в темний час доби.

Українські альпіністи почали свій шлях на вершину 25 квітня з Південної, непальської сторони і просувалися по стандартному маршруту в супроводі шерпів. Подолавши ряд труднощів, які були пов'язані з погодними умовами, команді нарешті вдалося досягти мети 23 травня і в черговий раз підкорити найвищу точку Землі.

Варто відзначити, що Валентин Сипавін є досвідченим льодолазом і багаторазовим призером чемпіонатів України з альпінізму. Починаючи з 2001 року, йому вже підкорилися Монблан, Кіліманджаро, Ельбрус та інші знамениті висоти, а сама неприступна гора в світі схилилася перед харків'янином вже вчетверте.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: