UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix TK15C-ліхтар на всі випадки життя

Тактичний підствольний ліхтар з трьома вбудованими діодами різного кольору - так в двох словах можна охарактеризувати модель Fenix TK15C, яку компанія представила покупцям зовсім недавно. Але насправді сказати про це ліхтарі потрібно набагато більше, адже він дійсно заслуговує на увагу.

Fenix TK15C-по-справжньому універсальний ліхтар. Його розміри-компактні, завдяки чому ліхтар можна використовувати як кишеньковий в туризмі і для вирішення щоденних завдань. Висока міцність даної моделі дозволяє їй виконувати функції підствольного ліхтаря. Крім того, Fenix TK15C сумісний з універсальними кріпленнями на кермо велосипеда і відмінно впорається із завданням освітлення дороги в якості велофонаря. І нарешті, широка функціональність, яку представляють кожному користувачеві ліхтаря, три вбудованих в нього світлодіода, перетворює його в незамінний аксесуар як на полюванні, так і на риболовлі, в туристичному поході і в багатьох інших ситуаціях, коли важливо отримати безкомпромісно якісне освітлення.
Отже, на чому ж базуються переваги Fenix TK15C? У гладкий відбивач цього ліхтаря поміщені відразу три світлодіода. У центрі розташовується основний з них-Cree XP-G2 R5. Цей діод дає білий світ яскравістю до 450 люмен і дальністю до 200 м.по обидві сторони від нього знаходяться діоди Philips LUXEON Z, які дають червоне світло (45 люмен) і зелене світло (95 люмен). Робочий потенціал кожного з трьох світлодіодів досягає 50 000 год.

Кількість режимів роботи ліхтаря TK15C-сім. З них три-це різні рівні яскравості білого світла. Вони пропонують вибір в діапазоні від 10 до 450 люмен яскравості. Максимальний час роботи ліхтаря досягає 150 год, але в режимі High він буде світити тільки 2 ч.30 хв. крім того, користувачам доступні два режими кольорового світла: червоний і зелений, а також миготливі режими: стробоскоп і червоно-зелений.


Незважаючи на те, що в більшості стандартних ситуацій використовується саме білий світ, який найбільш звичний і комфортний для сприйняття, іноді саме кольорові діоди зможуть забезпечити власникам ліхтаря Fenix TK15C. наприклад, червоне світло стане в нагоді туристам для того, щоб краще розглянути докладні позначення на карті в умовах туману. Більш того, якщо потрібно включити світло в наметі і не засліпити ні себе, ні сусідів, також варто скористатися режимом червоного світла. А мисливцям він необхідний, щоб мати можливість прицілюватися, не лякаючи тварин. Зелене ж світло не сприймають деякі види тварин і птахів, що також робить його особливо цінним для мисливців.

Управління моделлю Fenix TK15C стандартне для тактичних ліхтарів Fenix. Включається він за допомогою торцевого перемикача, який при бажанні можна замінити виносної тактичної кнопкою. Цей аксесуар купується окремо, але серед варіантів, які пропонує компанія Fenix, не складно буде підібрати відповідний. Друга ж кнопка розташована на бічній поверхні головної частини ліхтаря. Вона потрібна для вибору потрібного режиму роботи.
Дуже зручно, що ліхтар TK15C може працювати з декількома типами елементів живлення. Це досить поширені літій-іонні акумулятори формату 18650, розраховані на напругу 3,7 V; літієві батареї CR123A 3V, які добре себе зарекомендували в зимовий період; а також компактні акумулятори розміру 16340 літій-ферум фосфатного типу з напругою 3,2 V. Так що з вибором відповідних батарей у користувачів проблем не виникне.

Окремої уваги заслуговує корпус ліхтаря Fenix TK15C. він цілком виготовлений з легкого алюмінієвого сплаву з анодованим покриттям Premium Type III. Деталі корпусу настільки точно і щільно підігнані, що забезпечують ліхтарю повну водонепроникність. Ця властивість підтверджена стандартом IPX-8, який також говорить про ударостійкості корпусу. Ліхтар Fenix TK15C не постраждає в результаті падіння ні на грунт, ні на камені з висоти близько 1 м.Більш того, ця модель ліхтаря — підствольна, а значить, віддача під час пострілу йому теж не страшна. На поверхню корпусу нанесена ромбовидна накатка, яка покращує захоплення і не дає ліхтарю вислизнути з рук. Щоб TK15C завжди був в зоні досяжності, його можна прикріпити на ремінь за допомогою металевої кліпси. Також варто згадати про тактичному кільці на корпусі, яке дозволяє тримати ліхтар сигаретним хватом. Втім, якщо це кільце заважає або просто не використовується, його можна зняти.


Як бачимо, ліхтар Fenix TK15C буде цікавий максимально широкому колу покупців. Він заслуговує на увагу завдяки відмінному поєднанню функціональності і надійності. Вже незабаром придбати TK15C можна буде і у офіційних представників компанії Fenix на території Росії та України.

0
0
Оберіть мову сайту: