UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix TK35 (2018): Новий = краще

Прогрес не стоїть на місці, то що вчора здавалося «най-най», сьогодні вже просто «норма». Це стосується не тільки якоїсь складної електроніки або будь-яких пристроїв, а й такого звичного для багатьох предмета, як ліхтар.

Дуже хорошим прикладом є лінійка ліхтарів TK35. Перший зразок був представлений публіці в далекому 2015 році і користувався величезним попитом серед любителів активного відпочинку. З тих пір компанія Fenix випустила кілька модифікацій цієї моделі, кожен раз встановлюючи більш яскравий діод і оптимізуючи енергоспоживання. Завдяки подібним заходам, ліхтар Fenix TK35 досі залишається однією з найпопулярніших моделей в асортименті цього бренду.

На сьогоднішній день, найсучаснішою варіацією цього ліхтаря є TK35 (2018). Вона отримала один з найпродуктивніших діодів, серед доступних на світовому ринку і здатна пропрацювати від одного заряду до 67 годин, забезпечуючи при цьому прийнятний рівень освітлення.

Пропонуємо вам трохи ближче познайомитися з цією новинкою і заодно розібратися чим же вона хороша і в чому краще своїх «попередників».

«Начинка»

Створення світлового потоку здійснюється за допомогою світлодіода американського виробництва Cree XHP35 HI, який здатний працювати з максимальною яскравістю на рівні 1300 люмен. Заявлений ресурс роботи цього діода становить 50 000 годин, що дорівнює приблизно 5,7 років безперервної експлуатації.

Рефлектор має гладку поверхню і сконструйований таким чином щоб вихідний промінь світла був дійсно «далекобійним» (Максимальна дальність освітлення становить 480 метрів).

Лінза ліхтаря виконана із загартованого мінерального скла, завдяки чому яскравість вихідного променя світла повністю відповідає заявленим значенням, а діод при цьому надійно захищений від пилу і вологи.

Незаперечною перевагою моделі Fenix TK35 (2018)є наявність інтегрованого термоконтролера, який в автоматичному режимі відстежує температуру ліхтаря і при перевищенні 65°C знижує максимально доступний рівень яскравості.

Управління

Управляти ліхтарем Fenix TK35 досить просто. Всього лише пара кнопок в торцевій частині корпусу дозволяють швидко включити, вимкнути ліхтар і вибрати потрібний режим роботи. Перевагою подібного розташування елементів управління є те, що Fenix TK35 (2018) стає однаково зручним як при утриманні в руках, так і при установці на зброю (пневматична або вогнепальна).

В одну і кнопок вбудований індикатор рівня заряду, виконаний у вигляді невеликого діода. За характером світіння цього діода можна визначити приблизний рівень заряду, що залишився.

Корпус



Для виготовлення корпусу ліхтаря Fenix TK35 (2018) застосовується авіаційний алюміній, який витримує значні механічні навантаження і стійкий до різних видів корозії. До того ж, його поверхня анодована за стандартом HA III, завдяки чому корпус придбав глянцево-чорний колір і став більш стійкий до утворення потертостей, відколів і подряпин.

Ще однією перевагою ліхтаря Fenix TK35 (2018) є те, що він повністю водонепроникний (за стандартом IP68), тобто, він витримує тривале занурення і експлуатацію під водою на глибині до двох метрів (за умови цілісності корпусу, кілець ущільнювачів і наявності мастила).

Харчування



Модель Fenix TK35 (2018) здатна працювати від двох літій-іонних акумуляторів формату 18650. Попередньо Елементи живлення необхідно встановити в спеціальну касету, а потім вже і в сам ліхтар. Ця касета не тільки додатково захищає елементи живлення від зовнішніх впливів, а й дозволяє при необхідності зарядити їх від будь-якого сумісного Джерела живлення через USB кабель.

Поруч з micro-USB портом знаходиться невеликий діод, за допомогою якого відображається поточний статус (горить червоний — йде зарядка, горить зелений — зарядка завершена).

Представлена модель ліхтаря має вбудований захист від зворотної полярності, яка спрацьовує при неправильній установці елементів живлення не даючи ліхтарю включиться, тим самим уберігаючи його від можливої поломки.

Підсумок

Fenix TK35 (2018) - це добре збалансований багатоцільовий ліхтар який можна використовувати під час походу, велопоїздки, на риболовлі, полюванні або при грі в страйкбол. Завдяки потужному діоду і сучасному контролеру живлення він здатний досить довго працювати від одного заряду, створюючи при цьому дійсно яскравий світловий потік. А міцний, водонепроникний корпус дозволить експлуатувати TK35 (2018) навіть в найсуворіших умовах.

0
0
Оберіть мову сайту: