UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ліхтар Fenix E35R з дифузором — лімітована серія для українського ринку

Каталог Fenix 2023 складається з понад 40 сторінок з описами асортименту ліхтарів та супутніми аксесуарами. Всі вони доступні для придбання в онлайн-магазині Fenix Україна та мають попит як серед правоохоронців, військових, працівників комунальних служб, так і серед звичайних користувачів, яким потрібні потужні ручні ліхтарі та налобні аналоги.

Але цей огляд є не зовсім звичайним, оскільки він присвячений лімітованій продукції, розробленій ексклюзивно для українського ринку, — набору Fenix E35R Limited Edition, до якого, крім ліхтаря, входить доповнення у вигляді дифузора.

Розпакування – заглядаємо всередину коробки

Набір Fenix E35R поставляється у відомій шанувальникам бренду картонному пакованні чорно-жовтого кольору, в якому знаходяться вісім складових.

У комплекті є все необхідне, щоб використовувати модель відразу після розпакування. Єдиним нюансом є відсутність чохла, що компенсується наявністю металевої кліпси для кріплення на кишені або поясі. Якщо ж цей момент є критичним, замовити чохол можна окремо.

Fenix E35R – найкращий EDC ліхтар 2023

Для нового покоління кишенькових ліхтарів Fenix характерна підвищена яскравість світла при зменшених габаритах корпусу, але E35R є явним лідером цієї категорії, що робить його претендентом на звання кращої EDC моделі 2023 року.

Щоб не бути голослівними, представляємо порівняння характеристик новинки з її попередником, ліхтарем Fenix E35 V3.0, випущеним у 2020 році:

E35 V3.0 E35R
Яскравість 3000 лм 3100 лм
Далекобійність 240 м 260 м
Розмір корпусу 118 х 26.5 мм 120 х 26.5 мм
Вага (без джерела живлення) 67 г 74 г

Характеристики освітлення

Попри відчутний приріст у потужності освітлення, що робить нову версію найяскравішою серед EDC моделей, її габарити практично ідентичні щодо розмірів ліхтаря минулого покоління.

Тип використовуваного світлодіода залишився незмінним — це Luminus SST70 холодного білого спектра. Діод знаходиться під лінзою із загартованого скла з антибліковим покриттям, якою оснащуються всі ручні акумуляторні ліхтарі бренду. Серед переваг лінзи: якість променя з вираженим хотспотом і м'яким засвітленням без артефактів, а також стійкість до ударів, що робить ліхтар невразливим до виникнення ушкоджень у разі падіння з висоти порядку 1-1.5 метри.

Кількість режимів залишилася незмінною: п'ять варіантів з постійним світлом і стробоскоп.

Turbo High Med Low Eco Строб
Яскравість 3100 лм 1000 лм 350 лм 150 лм 30 лм 3100 лм
Далекобійність 260 м 138 м 80 м 54 м 25 м /
Час роботи 2 год 30 хв 3 год 40 хв 9 год 20 хв 21 год 20 хв 69 год /

Пам'ять останнього режиму працює для трьох режимів: Med, Low та Eco. У моделі також передбачено інтелектуальний захист від перегріву, який підтримує температуру внутрішньої електроніки нижче 60°C.

Керування за допомогою електронного перемикача

У E35R використовується характерний для серії E підхід до керування, що оснований на натисканнях бокового перемикача. Злегка опуклі краї в області, де вбудована кнопка, полегшують її намацування в темряві, а активація за допомогою утримання перемикача протягом 0.5 секунд дозволяє уникнути випадкового ввімкнення моделі під час носіння.

Послідовна зміна режимів одним клацанням робить керування інтуїтивно зрозумілим, тому навряд чи викличе труднощі у користувачів, які вперше знайомляться з продукцією Fenix. Для ввімкнення миготливого стробоскопа достатньо затиснути кнопку на 1.2 секунди як при вимкненому, так і увімкненому ліхтарі.

Ще одна корисна опція, яка стала традицією у нових ліхтарях бренду, — наявність електронного блокування. Воно активується подвійним натисканням перемикача при вимкненому світлі.

Джерело живлення та заряджання

E35R поставляється разом з li-ion акумулятором Fenix ARB-L21-5000 V2.0, оснащеним багатоступеневою схемою захисту від перегріву, короткого замикання та перевантаження.

На відміну від ліхтаря E35 V3.0, в якому для заряджання потрібно було щоразу виймати акумулятор з батарейного відсіку, в новій моделі для заповнення заряду елемента живлення достатньо під'єднати USB кабель до порту Type-C, вбудованого в корпус і захищеного стандартною пилозахисною заглушкою з гуми.

Під час заряджання світлодіодний індикатор у кнопці керування горить червоним, а потім загоряється зеленим, коли заряджання завершено. В ході тестування швидкість заряджання склала близько 7.98 Вт (1.55 А при напрузі 5.13 В) і батарея зарядилася протягом 3 годин, заявлених виробником.

Якість корпусу

Матеріалом корпусу є алюміній A6061-T6 з твердим анодуванням преміального класу типу III. Збірка моделей Fenix є однією з найсильніших сторін продукції бренду, і ліхтар E35R не став винятком: підганяння та обробка всіх елементів конструкції виглядає ідеальною, водонепроникність за стандартом IP68 допомагає запобігти виходу електроніки з ладу в разі падіння пристрою в воду, а множинні канавки на металі роблять утримання корпусу міцним.

Корпус без акумулятора важить 74 грами, тому він практично не відчувається в руці. Разом із джерелом живлення це значення зростає до 148 грамів.

Ще одна відмінність новинки — неодимовий магніт у задній частині. Разом з кліпсою він розширює варіанти фіксації корпусу, який можна не тільки кріпити на одязі, а й примагнічувати до металевих поверхонь.

Дифузор у комплекті – з ручного ліхтаря в кемпінговий

Fenix E35R Limited Edition включає не лише світлодіодний ліхтар, а й фірмовий аксесуар — дифузійний фільтр AOD-S V2.0. Аксесуар фіксується на голові освітлювального пристрою й трансформує спрямований промінь у розсіяне світло з кутом 100°. Таким чином, класичну ручну модель можна використовувати як кемпінговий випромінювач або сигнальний маячок.

Аксесуар виготовлений з матового PC пластику (полікарбонат) із термостійкістю, що відповідає стандарту V2, тому матеріал не змінює форму під час нагрівання. Дизайн із плоским кінчиком призначений для встановлення ліхтаря вниз головою. Головне — щільно закріпити дифузор на корпусі пристрою до характерного клацання.

Наш вердикт

Набір із ліхтаря Fenix E35R та дифузора — це перший комплект, створений ексклюзивно для українського ринку, тому якщо ви вагалися щодо придбання продукції Fenix, цей комплект має розсіяти ваші сумніви.

Існує щонайменше 6 причин, щоб купити ручний ліхтар E35R з дифузійним фільтром:

  1. Рекордна яскравість 3100 люмен за мінімальних розмірів конструкції;
  2. 6 різноманітних режимів;
  3. Можливість використання як ручний або кемпінговий ліхтар завдяки дифузору;
  4. Спрощене керування єдиним перемикачем;
  5. Наявність у корпусі порту для заряджання та світлодіодного індикатора;
  6. Алюмінієва оболонка з кліпсою та вбудованим магнітом.

Ціна на комплект відображає його функціональність: модель можна використовувати для освітлення закритих приміщень і відкритих просторів, носити з собою на повсякденній основі, брати на риболовлю або у подорож, в якій також знадобиться дифузор. Приємний бонус — 5-річна гарантія на ліхтар, що починає діяти з моменту придбання.

Товари новини

Написати коментар
0
0