UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як підготуватися до велосипедного сезону

Подготовка к велосипедному сезону

Бажана весна-пора для велосипедистів

Зима закінчилася, стовпчик термометра повільно, але вірно, повзе вгору, настав час відновити велосипедні прогулянки. Бажана весняна пора для велосипедистів часто починається з питань – як правильно відкрити сезон. Як доглядати за велосипедом, яке спорядження підібрати, щоб подорожі і поїздки проходили безпечно і корисно. Теми висвітлені безпосередньо в матеріалі нижче.

Світло на велосипед

Світло на велосипед-основне, про що повинен подумати велогонщик перш, ніж здійснювати виїзди. Займаючись прогулянками на велосипеді захоплено, в певний момент доведеться виконувати їх вночі. Освітлення допомагає людині орієнтуватися в темряві, забезпечує безпеку учасникам руху. Ліхтарі для велосипедів бувають передні і задні, щоб гарантувати якісну освітленість буквально з усіх боків.

Світло на велосипед відрізняється відповідно до розташування і цільового призначення. Використовуються: фари (головна частина і акумулятор на дроті); ліхтарі (фара з акумулятором в загальному корпусі); мигалки (джерела світла з малою потужністю). Згідно з існуючими нормами, велогонщик повинен оснастити двоколісний транспорт ліхтарями або фарами і великими мигалками.

Велосипедные фары

Як підготувати велосипед до сезону

Велосипед необхідно оглянути перед здійсненням виїздів за місто. Слід перевірити стан основних вузлів - за період простою транспорт міг втратити "робочу форму". В ідеалі радять розібрати буквально на дрібні частини. При неможливості виконати цю дію рекомендується окинути поглядом транспорт в цілому. Погляньте на раму-неприпустимі тріщини, вм'ятини, деформації. Вихід-ремонтуємо або робимо заміну пошкодженої деталі транспорту. Затисніть колесо між ногами, спробуйте розгойдати в різні боки кермо. Кермо не повинен рухатися по відношенню до рульової колонки і виносу. Потрібно перевірити колеса. Прокручуючи їх, відстежите-чи коливається обід з боку в бік, чуються чи зайві шуми за типом стукотів, скрипів або вересків. Постукуючи по колесу, необхідно упевнитися, що немає розхитаності, ослаблення або коливання з боку в бік.

Обов'язкова система для перевірки-Гальмівна. Власнику потрібно переконатися, що велосипед гальмує правильно і з потрібною інтенсивністю. Перевірці підлягає ланцюг. Її рекомендують прочищати, а після – змащувати. Із зовнішнього боку ланцюг витирають ганчіркою.

Чистити транспортний засіб оптимально з використанням звичайної м'якої губки, обробленої гелем для миття посуду. Не використовуйте заради догляду за велосипедами засоби, які призначаються для миття автомобілів. "Karcher" та аналогічні.

Який вибрати велосипедний ліхтар

Світло для велосипеда-важливий фактор в цілому успішності їзди. Вибираючи ліхтар до велосипеда, потрібно відштовхуватися від декількох речей. Від функцій, які повинен виконувати ліхтар, від бюджету, від тих вимог, що пред'являються до приладу в конкретній ситуації. Реальність така, що часто в брендових і недешевих ліхтарях застосовуються морально застарілі діоди. А в продуктах більш скромних марок трапляються цілком свіжі і енергоефективні варіанти. Вже не кажучи про те, що імениті компанії, запізнюючись в технічному відношенні, накручують вартість виробів.

При виборі світла для велосипеда рекомендуємо вивчити асортимент сайту Fenix-ua. У магазині присутні моделі популярного бренду Fenix, розраховані на використання велосипедистами.

Модель:

Модели велофар Феникс

Переднє освітлення

Ліхтарик на велосипед буває передній або задній. Коли необхідний передній ліхтар на велосипед, то стане в нагоді, наприклад, велофара Fenix BC35R Cree XHP50. Забезпечує потік до 1800 люменів, з відстанню дії до 146 метрів. Також зверніть увагу на модель Fenix BC30V20 Luminus SST40. Дає яскравий потік до 2200 люменів, що особливо добре під час заїздів в гірській місцевості. Фара велосипедна Fenix BC25R Cree XP-G3 також підійде з метою кріплення на кермо.

Задній ліхтар на велосипед

Прикладом заднього ліхтаря на велосипед служить модель Fenix BC05R. ліхтар володіє малими габаритами, а світловий потік поширюється на відстань шести метрів. Промінь світла помітний на дистанції двохсот метрів. Застосуванню підлягає як в місті, так і за його межами, коли мова йде про тривалі подорожі. Промінь задньої фари на велосипед в десять люменів позначає місце розташування велосипедиста на дорозі. Задній ліхтар на велосипед обов'язково повинен бути присутнім в арсеналі велогонщика. Купити задній ліхтар на велосипед вигідно в магазині Fenix-ua.

Переваги велофонарів Fenix

Велосипедні ліхтарі бренду Fenix відрізняються продуманістю конструкції-розробниками враховані всі найдрібніші деталі. Застосування цих моделей дієве. Фари міцні, надійно кріпляться на транспортний засіб. Всі ліхтарі містять інноваційні діоди з високою продуктивністю і значною енергоефективністю.

Правила безпеки під час заїздів на велосипедах

Виконуючи велосипедні заїзди, важливо дотримуватися певних правил. Надягати шолом, щоб уникнути ризику отримання травми голови. Наколінники і налокітники повинні бути присутніми в екіпіровці любителів їзди на великах. Світловідбиваючі елементи на одязі – ще один пункт в списку обов'язкових до виконання нюансів техніки безпеки. Дотримуйтесь правил руху, ретельно вибирайте місця для заїздів. Під час руху не можна слухати музику в навушниках, відволікатися від дороги, пити і вживати їжу в процесі їзди. Дотримуйтесь вказаних вимог, і нехай активний відпочинок приносить позитивні емоції!

Товари новини

0
0
Оберіть мову сайту: