UA | RU
Контактна інформація
Київ

​Кемпінговий ліхтар CL30R: плюси і мінуси

Представляємо вашій увазі огляд ліхтаря для кемпінгу Fenix CL30R, який підготував блогер Skimen Ruslan. Цією моделлю він користується близько двох з половиною місяців і тепер вирішив розповісти про ліхтар і поділитися власною думкою щодо його робочих якостей.

Відразу ж помітно, що в порівнянні з попередньою моделлю цього ж виробника — CL25, ліхтар Fenix CL30R набагато більший. А огляд даної моделі почнемо з його упаковки. Виробник заявляє, що ліхтар світить з яскравістю 650 люмен і комплектується трьома акумуляторами формату 1860. У корпусі є роз'єм мікро-USB, які дозволяє заряджати акумулятори прямо в корпусі. Рівень захисту цього ліхтаря від води-IPX-7. На практиці, це означає, що його можна ненадовго опускати під воду (не глибше 1 метра). Також можна використовувати CL30R як powerbank для інших ліхтарів, мобільного телефону, планшета або інших приладів. Діаметр освітлення становить 35 метрів. Якщо вийти з цим ліхтарем на відкритий майданчик без дерев, то видно дійсно дуже далеко. Крім того, ліхтар має кріплення під штатив, що теж зручно. У мінімальному режимі на 10 люмен, CL30R працює 300 годин. Крім того, даний ліхтар має режим маячка, яким можна користуватися для залучення уваги.

Комплектація

У комплекті є кільце ущільнювача, інструкція, гарантія. У ліхтарі встановлена прокладка, щоб він не розрядився під час зберігання або транспортування. Перед включенням, її потрібно вийняти. Додатково в наборі є шнур для зарядки через USB довжиною 1 метр. Раніше Fenix додавали в комплект шнурки довжиною всього близько 20 см, тоді як довжина середньостатистичного шнура з магазину — 60 см.Так що, тепер використовувати його набагато зручніше. До того ж, цей шнур набагато товщі звичайного. Приклад телефону показав, що час зарядки з новим шнуром теж менше.

Робочі режими

Всього режимів роботи у ліхтаря CL30R-шість:

  • Eco-10 люмен;
  • Low-50 люмен;
  • Mid -100 люмен;
  • High-350 люмен;
  • Turbo-650 люмен. Потрібно сказати, що дивитися на ліхтар в цьому режимі боляче — настільки він яскравий.
  • Flash-режим маячка-миготливого світла з яскравістю 100 люмен.

Діаметр засвічення від цієї кемпінгової моделі - 35 метрів. Він ударостійкий і захищений від вологи. Ліхтар в змозі працювати від трьох акумуляторів 18650 або використовує маленькі батарейки CR123А. і так, і так, ліхтар працює без проблем. Звичайно ж, виробник комплектує ліхтар акумуляторами. У характеристиках виробники вказують два рядки для часу роботи CL30R на різних елементах живлення. Ємність акумуляторів, які входять в комплект, становить 2600 мАг. Цього вистачить максимум на 4,5 години роботи з максимальною яскравістю.

Про недоліки і переваги ліхтаря CL30R

+ Ліхтар добре захищений від намокання і підходить для самої різної погоди.

± CL25 Skimen Ruslan використовує вже близько року і дуже ним задоволений. Він яскравий і дає досить багато можливостей для регулювання світла. Однак однієї функції в ньому сильно не вистачало і вона була додана в моделі CL30R. це Вхід для USB зарядки. Справа в тому, що попередня модель була набагато більш компактною і місця для цього порту просто немає. А крім того, ліхтар працює тільки на одному акумуляторі і його енергії буде замало для зарядки сучасного телефону. У моделі CL30R такий порт є. Хоча він видає силу струму 1А, замість 2а, потрібних для смартфона, телефон зарядиться. Для цього просто буде потрібно більше часу. Зате дана міра дозволяє берегти акумулятори, не даючи їм перегріватися внаслідок різкої розрядки.

- Правда необхідно врахувати, що провід в роз'єм потрібно вставляти догори ногами. Це мінус, оскільки така особливість збиває з пантелику.

Далі, три акумулятора в комплекті-плюс. Але хотілося б бачити елементи живлення максимальної ємність (3400-3500), так що їх ємність на 2600 мАг - це мінус.

+ Для ліхтаря не потрібно купувати зарядний пристрій. Потрібно лише підключити кабель.

+ Є індикатор, який допомагає перевірити стан акумулятора. Просто короткочасно натискаєте на кнопку і він показує, наскільки акумулятори заряджені.

- У новому ліхтарі незручно розташована кнопка. У минулої моделі вона знаходиться зверху і має світлонакопичувальну поверхню. Тому використовувати його дуже зручно навіть в якості приліжкового ліхтаря.

- Ще один мінус в тому, що прибрали магніт з основи. Це можна було б не вважати недоліком, якби раніше не використовувався CL25. У тій версії магніт був, А до хорошого звикаєш швидко. Довелося індивідуально виготовити перехідник з металевою основою і неодимовим магнітом для CL30R.

- Немає режиму червоного світла, яким теж використовувався в якості маячка. Можливо, цей режим потрібен не всім, але він досить зручний.

Напевно, 90% туристів хотіли б мати такий ліхтар. Він дуже зручний і яскравий, проте став би ще краще, якби виробники врахували моменти, про які сказано вище. Цікаво й те, що в Китаї ліхтар виявився дорожчим - 93 долари, тоді як в Україні його можна замовити за 91.

0
0
Оберіть мову сайту: