UA | RU
Контактна інформація
Київ

Знайдіть свій ідеальний ліхтар Fenix для літнього відпочинку

Літо в розпалі – настав час пакувати туристичний рюкзак та вирушати за новими враженнями у саме серце дикої природи. Нарівні з наметом, спальником та приладдям для похідної кухні важливою частиною екіпіровки є ліхтарик, який допомагає досліджувати навколишній світ після заходу сонця, гарантує безпеку та просто створює затишну атмосферу.

Серед компаній, хто виробляє ліхтарі, Fenix ​​випускає одні з найяскравіших та найміцніших освітлювальних аксесуарів різних типів – від мініатюрних ліхтариків-брелоків завдовжки менше 5 сантиметрів до пошукових моделей потужністю 15 тисяч люмен та більше. В асортименті є ряд спеціалізованих пристроїв для кемпінгу, що генерують м'яке освітлення на 360°.

Про кращі ліхтарі Fenix, які здатні зробити емоції від відпочинку яскравішими, ніж будь-коли, розповімо в нашому огляді.

Зміст

  1. Який ліхтар Fenix ​​вибрати?
  2. Fenix ​​PD36R
  3. Fenix ​​HM61R
  4. Fenix ​​HM65R-T
  5. Fenix ​​CL30R
  6. Fenix ​​CL26R

Який ліхтар Fenix ​​вибрати?

Fenix ​​випускають безліч багатофункціональних ліхтарів, які не обмежуються однією областю використання, та вузькоспеціалізованих аксесуарів під конкретний вид дозвілля. Вибирати варто на основі власних переваг, але ми підіб'ємо спільну рису:

  • Ручні моделі – найширша категорія, що включає універсальні вироби з широким променем теплого або холодного відтінку, а також тактичні ліхтарі з вузьким, далекобійним пучком світла. Більшість тактиків бренду сумісні з підствольним кріпленням та мають ряд модифікацій: виносні тактичні кнопки, фільтри, лінзи та інше. Ручний ліхтарик є обов'язковою частиною туристичного спорядження. Він забезпечує користувача оптимальним набором яскравостей для підсвічування дистанцій різної дальності, оснащений ємним елементом живлення та удароміцним корпусом, якому не страшне падіння з висоти.
  • Налобники зручні в ситуаціях, коли користувачеві необхідні обидві вільні руки: катання на велосипеді, вечірня пробіжка, риболовля, гірське сходження. Налобні ліхтарі мають меншу вагу порівняно з ручними моделями, але все ще пропонують великий функціонал, який може включати не тільки біле, але й кольорове освітлення.
  • Кемпінгові світильники – недорогий варіант, який підсвічує обмежену область навколо (від 10 до 35 метрів). Моделі генерують м'яке світло, яке створює затишну атмосферу в наметовому містечку та виконує функцію нічника, коли потрібно підсвітити внутрішній простір намету. Вироби можуть похвалитися високим рівнем вологозахисту, який передбачає використання у дощову погоду.

Розуміння особливостей різних варіантів освітлення є ключем до комфортного відпочинку на природі, тому перед покупкою детально вивчайте характеристики ліхтарів Fenix ​​в онлайн-магазині Fenix-ua .com. На окрему увагу заслуговує кольорове освітлення, яке може полегшити виконання низки завдань:

  • Червоне – найпоширеніший варіант світла, який зустрічається у приладах різного типу. Цей відтінок менше приваблює нічних комах, включаючи набридливих комарів, які здатні зіпсувати будь-який відпочинок після заходу сонця.
  • Зелене широко використовується мисливцями, оскільки цей колір не вловлюється сітківкою очей низки диких тварин. Відтінок також має заспокійливий ефект: його можна використовувати як нічник для швидкого відходу до сну.
  • Синє полегшує орієнтування в просторі, оскільки людський зір особливо чутливий до синьої гами.

Нижче ми розглянемо популярні ліхтарі Fenix ​​для демонстрації можливостей різних варіантів зовнішнього освітлення.

Лінійка PD складається з класичних ручних моделей із яскравістю від 360 до 3000 люмен залежно від конкретного виробу. PD36R – це міцний універсал із набором із шести режимів роботи, далекобійністю променя до 283 метрів та міцним корпусом.


Рівні яскравості варіюються в межах від 30 до 1600 люмен із максимальним часом роботи 115 годин. На додаток до статичного освітлення у ліхтарі передбачений режим стробоскоп для подачі яскравих сигналів у надзвичайних ситуаціях.

Турбо

Макс.

Середній

Мін.

Еко

Строб

Яскравість

1600 лм

800 лм

350 лм

150 лм

10 лм

1000 лм

Час роботи

2 год 50 хв

5 год 50 хв

8 год 25 хв

26 год 10 хв

115 год

Дальність

283 м

197 м

128 м

82 м

35 м

Серцем ліхтарика є його елемент живлення, у PD36R це фірмовий акумулятор ARB-L21 формату 21700 та ємністю 5000 мАг. Його заряджання здійснюється за допомогою кабелю з портом Type-C: 10 хвилин зарядки достатньо для безперервного освітлення протягом 5 годин на потужності 150 люмен. Однак майте на увазі: швидкість заповнення заряду, що заявлена ​​виробником, можлива тільки при використанні зарядного пристрою з силою струму 3 ампер. Під час увімкнення ліхтаря автоматично загоряється світловий індикатор, що демонструє рівень заряду акумулятора: зелений статичний або миготливий – 100-50%, червоний статичний або миготливий – 50-1%.

Анодування алюмінієвого корпусу є однією із сильних сторін продукції Fenix, але сам корпус може мати незначний нюанс, який сподобається не всім – блиск металевої поверхні. Це ніяк не впливає на можливості моделі, але згодом на металі неминуче з'являються дрібні подряпини, здатні зіпсувати зовнішній вигляд. На основній частині корпусу є накатка, яка полегшує роботу з ліхтарем у рукавичках.

Модель HM61R – це мультиліхтар, який позиціонується як налобник, але може використовуватися як альтернатива ручним виробам. Це один із небагатьох ліхтарів в асортименті з допоміжним діодом червоного кольору.


Виріб запрограмований на 5 режимів білого та 3 режими червоного світла, але колірна температура основного освітлення дещо відрізняється залежно від яскравості: на мінімальних режимах вона наближена до нейтрально-білого відтінку з ледь уловимою домішкою зеленого, а в режимі Турбо яскравістю 12 температура становить близько 6000К. Матова TIR лінза формує широкий промінь з розмитою центральною плямою, діаметр якої становить близько 1 метра на відстані кількох метрів. Червоний діод випромінює світло насиченого червоного спектру, але очікувати яскравого освітлення не варто: режим призначений для підсвічування дороги під ногами або освітлення всередині намету.

Біле освітлення

Червоне освітлення

Турбо

Макс.

Середній

Мін.

Еко

Мін.

Середній

Мигаючий

Яскравість

1200 лм

400 лм

150 лм

50 лм

5 лм

1лм

5 лм

5 лм

Час роботи

2 год

4 год

12 год

38 год

300 год

400 год

80 год

160 год

Дальність

145 м

80 м

50 м

28 м

8 м

Налобник поставляється разом з акумулятором типу 18650 та ємністю 3400 мАг. Як альтернатива допускається використання двох батарей CR123A. Однією з ключових особливостей виробу є магнітна зарядка, яка вимагає від користувачів щонайменше зусиль для приєднання до ліхтарика. Однак слід уважно стежити, щоб кабель завжди був під рукою, інакше зарядити акумулятор не вдасться.

Корпус – стандартний для виробів Fenix ​​авіаційний алюміній із глибоким анодуванням. Дрібні елементи закруглені, щоб не чіплятися за одяг та сумку. У головній частині розташована єдина кнопка управління, яка відгукується на легкий дотик, але тільки у разі натискання по центру (тому до управління доведеться трохи приловчитися).

У комплекті з HM61R йде еластичне налобне кріплення зі світловідбиваючими елементами та тримачем із пластику. Незважаючи на візуальну тонкість, пластик є досить міцним, щоб витримати падіння з висоти людського зростання. Крім кріплення на голову, модель має альтернативний варіант кріплення за допомогою знімної кліпси. Вона фіксується на корпусі у будь-якому зручному для користувача положенні. Однак не рекомендується зловживати цією можливістю: через щільність фіксації кліпси вона залишає дрібні потертості на алюмінії.

HM65R-T – ще один потужний налобний ліхтар, але з низкою переваг у вигляді кількох діодів та полегшеної ваги. Модель конструювалася спеціально для бігунів, і туристи оцінять її можливості по гідності: яскравість 1300 люмен з дальністю освітлення 170 метрів, максимальний рівень вологозахисту IP68, і найцікавіше - налобне кріплення з системою регулювання BOA Fit System, яка дозволяє швидко відрегулювати. .


За освітлення відповідають два світлодіоди: Luminus SST40 (сконцентрований, далекобійний пучок світла яскравістю до 1300 люмен) та Cree XP-G2 S3 (м'яке світіння з широким кутом та потужністю 400 люмен). Кожен діод працює у трьох режимах: 1300, 400, 130 та 400, 70, 5 люмен відповідно. Є можливість одночасно включити обидва діоди: тоді сумарна яскравість досягає 1500 люмен, яка поступово зменшується для запобігання перегріву внутрішньої електроніки.

Дале освітлення

Ближнє освітлення

Макс.

Середній

Мін.

Макс.

Середній

Мін.

Яскравість

1300 лм

400 лм

130 лм

400 лм

70 лм

5 лм

Час роботи

4 год

12 год

24 год

12 год

36 год

300 год

Дальність

170 м

96 м

55 м

54 м

23 м

6 м

Налобник живиться від однієї літій-іонної батареї 18650 ємністю 3400 мАг, заряду якої вистачає до 300 годин роботи. Для заряджання не потрібно виймати елемент живлення з батарейного відсіку – достатньо під'єднати кабель із роз'ємом Type-C, який входить до базового комплекту. За необхідності акумулятор можна замінити двома батареями CR123A.

Дизайн корпусу HM65R-T був удостоєний перемоги у групі Outdoor на міжнародному конкурсі дизайну iF World Design Guide у 2021 році. Поєднання алюмінієвого корпусу з чорним анодуванням та налобного кріплення яскраво-червоного кольору одразу привертає погляд і виконує важливу функцію: у сутінках отруйний відтінок гумки робить користувача видимим для оточуючих та підвищує його безпеку.

Налобне кріплення заслуговує на окрему увагу, оскільки це єдина модель із системою BOA Fit System. Принцип роботи системи простий: щоб послабити або затягнути резинку, для розблокування потрібно потягнути вгору пластиковий ролик, а потім встановити його в потрібне положення. З внутрішньої сторони ролик має додаткову гумову вставку, щоб запобігти тиску пластику на голову. Ліхтарик також передбачає регулювання кута освітлення на 90 градусів (вісім положень ліхтаря із жорсткою фіксацією).

CL30R – яскравий представник кемпінгових ліхтарів із шістьма режимами роботи – від 10 до 650 люмен. Модель є однією з найпотужніших у категорії, але замість портативності, яку мають інші вироби серії, пропонує покращений функціонал з довгим часом роботи на одному заряді.


Ліхтарик має кілька варіантів використання: встановлення на рівну поверхню (стіл, газон, камінь), підвішування за петлю до гілки дерева або гачка, фіксація на штативі. Остання функція реалізується за рахунок гнізда в нижній частині корпусу, куди вкручується швидкознімна пластина, що є у більшості штативів. Розмір корпусу складає 93 x 93 x 136 мм, а вага – 412 грам (без акумуляторів). Ліхтар не можна назвати легким, але для пікніка та риболовлі, коли більша частина шляху долається на автомобілі і не потрібно рахувати кожен грам спорядження, це не має значення.

Турбо

Макс.

Середній

Мін.

Еко

Строб

Яскравість

650 лм

350 лм

100 лм

50 лм

10 лм

100 лм

Час роботи (2600 мАг)

4 год 30 хв

9 год

38 год

70 год

300 год

70 год

Час роботи (3500 мАг)

6 год

12 год

51 год

93 год

400 год

93 год

CL30R комплектується трьома акумуляторами формату 18650, але може працювати і на одному елементі живлення. На відміну від більшості ліхтарів, в яких режим Турбо входить до розряду екстрених режимів з малим часом роботи, дана модель світить на максимальній потужності більше години (за умови використання всіх акумуляторів з набору) та висвітлює площу діаметром близько 35 метрів.

Увімкнення/вимкнення та зміна режимів здійснюється шляхом натискання яскраво-жовтогарячої текстурованої кнопки. При короткочасному натисканні активується індикатор рівня заряду акумуляторів, але він працює лише при використанні рідних джерел живлення.

Крім освітлення ліхтар має можливості Power Bank. Мобільні телефони та інші гаджети можна підключати за допомогою кабелю USB до портів на дні корпусу CL30R, який виконує функцію зарядки з вихідним струмом порядку 1,17А. Можна залишати гаджети підключеними до ліхтаря на ніч, і на ранок заряд буде заповнений на 100%.

Це бюджетний, легкий і не менш якісний ліхтар, який, крім освітлення на 360°, може світити в одному бічному напрямку або строго вниз. Загалом у моделі налічується вісім режимів, включаючи біле світло яскравістю до 400 люмен та червоне освітлення, що виконує функцію нічника. Крім стандартних способів установки CL26R передбачає фіксацію на металевих поверхнях за допомогою вбудованого на дні корпусу магніту.


CL26R не вимагає ретельного вивчення інструкції перед використанням, оскільки має максимально просте керування. Зміна режимів та перемикання яскравостей здійснюється одним коротким натисканням або утримуванням однієї кнопки. Модель завжди активується у мінімальному режимі білого кольору яскравістю 40 люмен. Вузконаправлений світловий промінь має більш теплу колірну температуру і сподобається книгоманам, які люблять читати під час відпочинку.

Кругове освітлення

Бічний світ

Нижнє світло

Червоне освітлення

Макс.

Середній

Мін.

Макс.

Еко

Макс.

Мін.

Строб

Яскравість

400 лм

150 лм

40 лм

25 лм

25 лм

3 лм

1 лм

1 лм

Час роботи

5 год

15 год

30 год

58 год

58 год

240 год

200 год

400 год

Ліхтарик працює на одному акумуляторі 18650 ємністю 2600 мАг, який можна замінити кількома літієвими батареями CR123A. Використовуване джерело живлення залежить від сезону: у холодну пору року краще вибирати літієві батареї з підвищеною морозостійкістю.

Вологозахист корпусу рівня IP66 допускає використання під час дощу, але найцікавіше – показник удароміцності. Виробник заявляє, що пластиковий корпус зберігає цілісність навіть під тиском ваги 1 тонни і не деформується у разі потрапляння під колеса автомобіля.

Цей ліхтар Fenix ​​для кемпінгу відрізняється компактними габаритами: 87 x 49 міліметрів при вазі близько 120 грамів з елементом живлення, тому без проблем міститься не тільки в рюкзаку, а й у кишені одягу. Крім зарядного кабелю micro-USB, кільця ущільнювача і акумулятора комплект включає карабін для фіксації аксесуара на лямці рюкзака або поясі.

Ліхтарі Fenix ​​в Україні доступні для покупки в онлайн-магазині Fenix.ua.com – офіційного представника бренду, який пропонує актуальний асортимент оригінальної продукції з довгостроковою гарантією від виробника.

Купуйте аксесуари, що сподобалися, в один клік і яскраво проводите свій відпочинок разом з Fenix!

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: