UA | RU
Контактна інформація
Київ

Враження від Fenix CL25 після поїздки на підводне полювання


Зустрічаємо новий тест ліхтаря від Скіміна Руслана. Цього разу він ділиться враженнями від використання кемпінгової моделі Фенікс CL25. В яких умовах довелося працювати цього ліхтаря і яка думка про нього склалося у власника, дізнаємося з огляду, представленого нижче, а також авторського відеозвіту.


Сьогодні вперше приїхав порибалити на нове місце на Південному Бузі. І вперше збиратися на березі буду не з налобником, а з кемпінговим ліхтарем Fenix CL25. Подивимося як себе покаже ця модель.

Відразу скажу, що ліхтар особливо зручний для автомобілістів тим, що його можна прикріпити на магніт абсолютно до будь-якої частини машини. Мені, наприклад, зручно повісити його на відкритий багажник. Якщо включити ліхтар в максимальному режимі, хороше освітлення буде не тільки в багажнику, але і навколо машини.


Зараз мій кемпінговий плафончик включений у другому за потужністю режимі, що дає видимість метрів на 10. Звичайно, найекономніший рівень яскравості не дозволить вільно збиратися біля машини, але в даному випадку добре видно всі предмети на землі в достатньому для зборів на риболовлю радіусі. Так що ліхтар радує.

Через 3 тижні

Ну а тепер саме час поговорити про Fenix CL25 докладно. Ось яку інформацію ми можемо дізнатися по упаковці: ліхтар працює на двох типах елементів живлення. Вологозахищеність корпусу IPX - 6 говорить про те, що йому не страшні атмосферні опади. Крім того, Fenix CL25 не боїться морозу, а заряджати його можна за допомогою кабелю micro-USB.


Також на упаковці зазначено, що діаметр засвічення ліхтаря — 25 метрів. Ліхтар має магнітну основу, але його можна прикріпити і на трипод. У режимі мигнімальной яскравості дана модель пропрацює 600 годин, а крім білого світла передбачений ще й червоний.

Габарити ліхтаря по ширині - 52 мм, по висоті — 99 мм, Вага — 130 г.

У коробку складний сам ліхтар, акумулятор, USB-шнур довжиною метр, запасна кнопка, гарантія та інструкція, правда, англійською. Але навіть англійською основна інформація буде зрозуміла.

Перше, що необхідно зробити перед використанням ліхтаря, це вийняти з батарейного відсіку шайбу-запобіжник, яка не дає йому включитися під час транспортування. Тепер можна встановити акумулятор ємністю 2300 мАг, який йде в комплекті заводської поставки, або ж більш ємну модель. Наприклад, я відразу ж поставив акумулятор на 3400 мАг.


Пройдемося по робочих режимах. Мінімальна яскравість становить 0,8 люмен, що можна порівняти з місячним світлом. Другий за яскравістю режим дає вже 50 люмен світла, третій - 200 люмен, а четвертий — 350 люмен. Також доступні два додаткових режиму з використанням червоного світла. Для переходу до них, потрібно протягом секунди двічі натиснути на кнопку включення, яка розташована на верхній кришці ліхтаря. Перший з режимів дає постійне червоне світло, а другий — миготливий. Цей миготливий маячок дуже добре видно навіть на великій відстані. Я його використовую на підводному полюванні, коли при виході з водойми мені потрібно знайти залишений на березі автомобіль. Скажу, що ліхтарик помітний з відстані близько двох кілометрів, хоча яскравість світла становить всього 1,5 люмена.



Причому, я вже використовував його під час туману, дощу, при мінусових температурах. Всі ці умови Фенікс CL25 без проблем витримує навіть без додаткового захисту. А якщо раптом ви впустите ліхтар в бруд, рівень гідроізоляції його корпусу дозволяє помити прилад піт проточною водою. Більш того, мій кемпінговий ліхтар вже кілька разів падав з висоти близько двох метрів. Після цього на корпусі залишилися невеликі подряпини, працездатність повністю збереглася і ніде нічого не відкололося.


Ще трохи про додаткові фішках кемпінгового ліхтаря. Його задня кришка відмінно магнітиться до будь-яких залізних поверхонь. Крім того, на ній є різьблення в чверть дюйма, яка сумісна з будь-якими штативами, Селфі-палицями. У наметі ж ліхтар можна підвісити за кільце на верхній кришці корпусу.


А тепер окремо за перевагами і недоліками Фенікс CL25, які у нього, на мою думку, є.

Плюс:

  • магнітна основа;
  • різьблення на штатив;
  • можна зарядити акумулятор через USB;
  • від USB ліхтар працює навіть з порожнім батарейним блоком;
  • якщо підняти ліхтар більш ніж на 1 метр, під ним зовсім немає темної плями;
  • світлонакопичувач на кнопці;
  • не пропускає всередину воду.

Мінус:

  • дуже туга різьба батарейного блоку.

Купити ліхтар Fenix CL25 в Україні

0
0
Оберіть мову сайту: