UA | RU
Контактна інформація
Київ

ЗАРЯДКА-POWERBANK FENIX ARE-X1

Компанія Fenix намагається охопити весь спектр товарів, який є у її конкурентів. Так була справа і з зарядними пристроями. По ряду факторів, схоже, що компанія замовляє їх розробку" на стороні", а потім просто пакує в свою упаковку. Особисто для мене це не настільки критично, аби контроль якості був хорошим, а продукт відповідав заявленим характеристикам.

Зарядка позиціонується як універсальна для літієвих акумуляторів форматів 18650 і 26650. Як додаткова можливість, в ній реалізована функція powerbank-зовнішнього акумулятора для підзарядки мобільних пристроїв.

Упаковка зарядного пристрою-блістер. У комплекті-зарядка, usb кабель, інструкція.

Виконана зарядка з чорного шорсткого пластику. Корпус, схоже, зібраний на засувках, а не на саморізах. Здивувало те, що компанія не реалізувала підпружинений рухливий мінусовий контакт для зарядки акумуляторів довжиною менше 65 мм.тих же 14500, які з'явилися в асортименті. Розміри самої зарядки-досить компактні.

Виробник зробив упор на роботу від сторонніх блоків живлення (зарядок для телефонів, планшетів) - Електроніка розрахована на вхідну напругу 5В і струм 1,5 А.

При встановленому і зарядженому акумуляторі, Fenix ARE-X1 може заряджати телефони, планшети, видаючи 5В і до 1а на USB виході.

Досить дивно виглядають характеристики зарядки, написані на зворотному боці, в порівнянні з іншою моделлю-якось занадто недбало.

Функціональність зарядки за вибором типу заряджається елемента мінімальна: літієвий акумулятор, Напруга заряду 4,2 В, струм заряду 1а (якщо потужність використовуваного блоку живлення це дозволяє, видавати необхідну потужність для струму в 1а). У конкурентів в комплекті є свій блок живлення, але найчастіше це 12В блок живлення, що виключає роботу ют USBпортов ПК.


При установці акумулятора, загоряється зелений світлодіод-пристрій готовий до роботи в режимі powerbank. Якщо не підключити навантаження, то зарядка піде в сплячий режим, і щоб вивести її з нього, необхідно буде вийняти і встановити акумулятор заново.

На виході USB 5,08 В

Наочний приклад зарядки нинішнього powerbank від акумулятора, встановленого в зарядці струмом 0,9 А.

А тепер навпаки-зарядка акумулятора в зарядному пристрої від зовнішнього powerbank струмом 0,58 а.

Зарядка телефону струмом 0,83 а.

Ще невеликий мінус зарядки - при роботі є деякий писк (на відео з 7-ї хвилини я постарався його показати).

Зарядка вийшла цікава і універсальна, але мені вона здалася сируватою: використання тільки двох типорозмірів акумуляторів, писк при роботі, невиразне написання характеристик на корпусі.

З основним завданням зарядки акумуляторів Fenix ARE-X1 справляється добре: заряджає акумулятори до 4,19 в.Нормально працює як від USB виходу ПК, так і від блоків живлення для зарядки телефону і планшета.

Функція powerbank реалізована непогано, але не передбачено ніякого захисту, щоб транспортувати акумулятор в зарядці, і він при цьому не випав.

При всіх нововведеннях, найперша зарядка Фенікса ARE-C1 не втратила своєї актуальності-робота від мережі 220В без додаткових блоків живлення, можливість роботи від 12В мережі автомобіля.


0
0
Оберіть мову сайту: