UA | RU
Контактна інформація
Київ

​Fenix HP25R - універсальний налобний ліхтар

Компанія Fenix оголосила про випуск нової моделі налобного ліхтаря, яка перевершує практично всі попередні по яскравості. Це Fenix HP 25R з трьома світлодіодами і вражаючим вибором робочих режимів. Він зроблений з зовнішнім акумуляторним блоком і працює на широко використовуваних елементах живлення 18650. Має цей ліхтар і інші переваги, які виводять його в число найбільш бажаних для придбання моделей.

Налобні ліхтарі продовжують залишатися одними з найбільш затребуваних. Адже їх так зручно використовувати на природі. Такі ліхтарі забезпечують своїм власникам найбільшу свободу, абсолютно не займаючи руки. Чим же саме виділяється серед них Fenix HP 25R?

Ця модель використовує в своїй роботі відразу три діода, кожен з яких спрямований на свій вид освітлення і розташований у власному відбивачі. Центральне місце відведено далекобійному білому діоду Cree XM-L2 U2. Його світло фокусується на далекій дистанції і прекрасно висвітлює розташовані далеко об'єкти. Максимальна відстань, яку він покриває, становить 187 метрів, а найбільша яскравість — 1000 люмен. До цього лише один ліхтар Fenix міг світити настільки ж яскраво-HP25R. Дальній діод підтримує чотири режими освітлення.

Якщо ж в пріоритеті-якісне освітлення прилеглої території, то пропонується використовувати вже інший діод. Це Cree XP-G2 R5, які дає заливний, нейтрально білий світ з кутом променя 90°. Таке освітлення наближене до сонячного по спектру, а крім того, дозволяє добре висвітлювати великий по ширині ділянку території, що також сприяє природному сприйняттю. Для даного діода максимальна яскравість становить 350 люмен і він також підтримує чотири різних режими роботи.

Нарешті, в Fenix HP 25R використовується і допоміжний червоний діод, який забезпечує два додаткових режиму роботи. Обидва-не яскраві і дають всього 0,2 люмена світла. Однак вони можуть досить широко використовуватися. Так, постійний червоне світло стане в нагоді в разі використання ліхтаря в якості нічника в наметі, адже він не сліпить при включенні, на відміну від білого. Миготливий червоне світло підійде для ролі маяка, оскільки він добре помітний здалеку.

Загальна кількість режимів, доступних для Fenix HP 25R-10. І розібратися серед них було б складно, якби не продумана система управління. Вона включає в себе дві кнопки, на одну з яких припадає дальнє світло, а на другу — ближнє і червоне. До речі, як і інші моделі, Fenix HP 25R запам'ятовує вибрані режими (виключаючи червоні). Дію обох кнопок можна заблокувати, якщо опустити над ними невеликий пластиковий козирок, який буде заважати натисненню. Ця функція дозволить не виймати акумулятор під час транспортування ліхтаря і не побоюватися, що він випадково може бути розряджений.

Як уже згадувалося, батарейний блок в даній моделі винесений назовні. Його габарити мінімальні, оскільки Fenix HP 25R працює всього від одного акумулятора 18650. Однак такий розподіл ваги все ж більш комфортно для користувача і не спричинить за собою втоми. Ззаду на блоці з акумулятором є дві ділянки зі світловідбиваючим покриттям. Так що власник ліхтаря буде добре видно йдуть ззаду людям. Особливості ліхтаря також припускають можливість установки двох літієвих батарейок CR123A. але їх використання нівелює ще одну важливу функцію - Фенікс HP 25R можна заряджати через кабель micro-USB. Природно, що для цього в ньому повинен стояти акумулятор, для якого повторна зарядка можлива.

Блок для батарейок виконаний з міцного і дуже довговічного пластику, а корпус голови ліхтаря — з алюмінію. Відмінний вибір матеріалу і ретельна підгонка частин дозволили домогтися високого рівня захищеності налобного ліхтаря. Він відповідає стандарту IP66. Під воду такий ліхтар опускати не можна, але він цілком здатний працювати під дощем, під сильними бризками, що потрапляють на корпус в будь-якому напрямку, навіть якщо це солона морська вода. Від пилу і бруду ліхтар захищений повністю.

Хто ж може використовувати такий ліхтар? Та хто завгодно! Він підійде для будь-якого виду туризму, екстремального спорту і відпочинку на природі. Цей ліхтар також припаде до душі рибалкам, мисливцям. Яскравий, міцний і дуже зручний — він прийде на допомогу в будь-якій ситуації. Тим більше, що кріплення на голову легко регулюються за розміром, а кут нахилу головної частини ліхтаря можна змінювати в межах 60°, вибираючи найбільш зручне положення.

0
0
Оберіть мову сайту: