UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix TK72R: більше діодів - більше люмен

Ліхтарі Fenix популярні буквально у всьому світі. Вони широко використовуються любителями активного відпочинку, рибалками, мисливцями, на різних підприємствах і навіть співробітниками правоохоронних органів. Така затребуваність в найрізноманітніших сферах обумовлена відмінною якістю виготовлення кожної моделі і широким асортиментом ліхтарів, адже серед них є невеликі «кишенькові» ліхтарі, велофари, Кемпінгові і високопотужні моделі, наприклад, такі як Fenix TK72R.

Перше враження

Ліхтар Фенікс TK72R, при утриманні в долоні, відчувається як досить важкий монолітний брикет металу, чому сприяють першокласна збірка, порівняно невеликі габарити і вага в 412 грамів.

Перше що кидається в очі, це наявність відразу трьох світлодіодів, що виділяє модель TK72R не тільки серед іншої продукції Fenix, а й серед моделей від інших брендів, адже знайти щось схоже буде дійсно важко.

Також до себе викликає увагу панель управління, розташована на одній зі сторін і виконана у вигляді трьох кнопок і невеликого дисплея, обрамлених металевою пластиною.

В цілому, оглядаючи ліхтар, здається що це щось надпотужне,» далекобійне " і взагалі явний лідер серед моделей подібного формату. Чи Так це, можна зрозуміти лише більш детально ознайомившись з характеристиками Fenix TK72R.

"Начинка", елементи управління і режими роботи:

Як джерело світла в цій моделі застосовуються три синхронно працюючих світлодіода Cree XHP70. Кожен з них має окреме "посадочне" місце, власний рефлектор, лінзу із загартованого мінерального скла і металевий безель. За рахунок застосування цих діодів, ліхтар Fenix TK72R здатний створити спрямований промінь світла з яскравістю до 9 000 люмен і інтенсивністю світлового потоку в 20 500 кд.

За рахунок установки настільки потужних діодів, модель Фенікс TK72R просто не змогла обійтися без вбудованого захисту від перегріву, яка в автоматичному режимі постійно відстежує температуру ліхтаря і при досягненні температури 65°C знижує максимальний доступний рівень яскравості.

Управління ліхтарем проводиться за допомогою трьох клавіш і невеликого OLED-дисплея, на який виводиться інформація щодо поточного режиму роботи, рівня заряду і зразкового часу роботи, що залишився.

Користувач може вручну налаштувати необхідний рівень яскравості за допомогою клавіш «+» і «-» в діапазоні від 100 до 9000 люмен. При цьому, дальність освітлення може варіюватися від 31 до 286 метрів. Це дозволить вам підібрати оптимальний рівень освітлення для конкретної ситуації.

Слід зазначити, що подібне «детальне» управління яскравістю зустрічається серед ліхтарів не так вже й часто, а серед моделей подібного формату і зовсім вкрай рідко, що є безсумнівним плюсом моделі TK72R. цей ліхтар також може працювати в режимі «Стробоскоп» з фіксованою яскравістю — 4 000 люмен.

Для найбільш комфортного транспортування, клавіші ліхтаря Fenix TK72R можна заблокувати, щоб випадково не натиснути їх при носінні в сумці або кишені.

Корпус:

З огляду на те, що модель TK72R має на «борту» три світлодіода, «головна» частина ліхтаря володіє незвичайною формою, яка при погляді з торця нагадує трикутник. Уздовж "голови" присутні невеликі ребра, призначені для відводу тепла. Батарейний відсік виконаний в циліндричній формі і за рахунок наявності спеціальної накатки не ковзає в руці. У торцевій частині є отвір для установки темляка і за рахунок плоскої поверхні «хвостовика», цей ліхтар стійкий в положенні «свічки». В цілому, дизайн моделі Fenix TK72R можна назвати сучасним і мінімалістичним, адже він не має якихось зайвих декоративних елементів, як і годиться ліхтарю подібного класу.

Для виготовлення корпусу застосовується метал, а точніше, авіаційний алюміній, анодований за стандартом HA III. Використання цього матеріалу, а також ретельна підгонка деталей корпусу один до одного, дозволили зробити ліхтар TK72R гранично міцним. Він впевнено витримує падіння з висоти 1 метра і різні механічні дії.

Одним з головних достоїнств ліхтаря Fenix TK72R є його захист від пилу і вологи, відповідна міжнародному стандарту IP68. Тобто, представлена модель збереже свою працездатність навіть після занурення у воду на глибину до двох метрів. Це дозволяє застосовувати ліхтар в будь-яку погоду (туман, дощ і т.д.).

Елементи живлення і зарядка

Багатоцільовий ліхтар Fenix TK72R працює від одного акумулятора ARB-L45-14000, з номінальною ємністю 7 000 маг і внутрішньою напругою 7.2 В.цей елемент живлення надається в комплекті з ліхтарем. Для доступу до акумулятора досить відкрутити торцевою кришку.

Зарядити цей акумулятор можна не виймаючи з ліхтаря. Більш того, для цієї мети навіть не буде потрібно використовувати якийсь спеціальний зарядний пристрій. Просто підключіть USB кабель (надається в комплекті) до micro-USB порту ліхтаря і зарядка почнеться.

Однією з вкрай корисних функцій моделі TK72R можна назвати можливість використання її в якості джерела живлення для інших пристроїв (як Power-Bank). Тобто, ви можете підключити до ліхтаря практично будь-який пристрій, наприклад, мобільний телефон через USB кабель і зарядити його. Для цієї мети використовується USB порт ліхтаря (великий).

Комплектація

Разом з ліхтарем Вам надаються наступні предмети:

  • акумулятор Fenix ARB-L45-14 000 (1 шт.);
  • ремінь для транспортування;
  • фірмовий нейлоновий чохол;
  • ущільнювальне кільце;
  • перехідник;
  • адаптер;
  • гарантія.

Висновок

Фенікс TK72R - це один з найяскравіших ліхтарів в асортименті компанії Fenix, серед доступних на сьогоднішній день. Він вдало поєднує в собі високий рівень потужності, надійність, міцність, просте і зрозуміле управління, а також сучасний дизайн. Всі перераховані вище переваги роблять представлену модель відмінним вибором для походів, риболовлі, полювання, патрулювання території, проведення пошукових операцій і взагалі всіх завдань, де може знадобитися одночасно настільки потужний і компактний джерело освітлення.

0
0
Оберіть мову сайту: