UA | RU
Контактна інформація
Київ

Fenix TK75 (2018) – винищувач темряви

Вже втретє компанія Fenix оновлює свій популярний ліхтар TK75. Версія 2018 року ще потужніша, ще довговічніша і ще яскравіша. Крім того, тепер батареї можна заряджати не виймаючи з касети через USB. А чотири новітніх світлодіода Cree XH535 HI спільно дають яскравість 5100 люмен. Такий ліхтар дійсно зможе впоратися з будь-якими завданнями.

Зовнішній вигляд

Ліхтар досить об'ємний і важкий, не дарма ж він такий потужний. По всьому корпусу, в кругову, розташовані спеціальні жолоби, які значно полегшують відведення тепла. Щоб вмістити сучасні і досить великі світлодіоди, діаметр голови становить 86 міліметрів. І не дивлячись на те, що голова кругла, вона не буде скочуватися з прямих поверхонь, адже для того, щоб цьому запобігти, виробник зробив спеціальні виїмки. Діаметр рукоятки становить 53 мм., а тому тримати ліхтар зручно. На голові розміщений безель з нержавійки. У хвостовій частині також є кріплення для штатива, але при цьому в положенні свічки TK75 буде стояти без будь-яких проблем. Є також точки для кріплення плечового ременя. Також на корпусі ближче до голови розміщуються кнопки управління, виконані з металу.

В голові розміщені 4 світлодіода Cree XH535 HI, які хоч і знаходяться в загальному дзеркальному рефлекторі, але всередині є кілька унікальних перегородок, значно збільшують далекобійність променя.

Живлення та акумулятори

Працює ліхтар ТК75 версії 2018 року, як і раніше, на чотирьох акумуляторах типорозміру 18650. Можна використовувати як літієві, так літій-іонні батареї, але виробник рекомендує робити це акуратно. Ідеально підходять під даний ліхтар акумулятори Fenix ARB-L 18 серії.

Зарядка виконується через спеціальний акумуляторний блок, який знаходиться за хвостовою кришкою ліхтаря. У цій касеті є порт Micro-USB, через нього і виконується зарядка. Можна використовувати навіть високий струм. Під час зарядки індикатор поруч з портом буде червоним, а коли всі батареї повністю зарядяться – зеленим.

Режими роботи та інші функції

В оновленому ліхтарі стало більше режимів яскравості. Швидше за все, що в компанії Fenix просто звернули увагу на відгуки. Тепер є шість основних:

  1. Турбо. Яскравість 5100 люмен, максимальна дистанція променя становить 850 м. при повному заряді батарей в такому режимі ліхтар зможе пропрацювати сумарно більше двох годин.
  2. Максимальний 1. 2000 люмен, час роботи-3 години, дистанція - 520 м.
  3. Максимальний 2. 1000 лм. яскравості, більше шести годин роботи. Дальність променя-370 м.
  4. Середній. 450 люмен, 18 годин роботи, 260 метрів дальності.
  5. Мінімальний. 150 люмен, 46 годин роботи і промінь буде висвітлювати 150 метрів.
  6. Економічний. 50 люмен, 95 годин (!) роботи, більше 80 метрів-Довжина променя.

Після тестів стає зрозуміло, що навіть економічного режиму вистачає для освітлення дороги перед собою або невеликого приміщення. А ось турбо-режим неймовірно яскравий, не варто світити на стіну поруч з собою, так як можна осліпнути на кілька годин. До речі, є в цьому ліхтарі режим стробоскопа і SOS. У першого яскравість 5100 люмен, що засліпить будь-якого ворога з ймовірністю 100%. Режим SOS зможе безперервно працювати більше трьох діб, а за цей час вас точно знайдуть в разі непередбаченої ситуації.

У ліхтаря також величезна безліч різних додаткових функцій. Перш за все, це вже звичний всім миттєвий доступ до турбо-режиму і до режиму стробоскопа. Крім того, всередині, природно, є Мікроконтролер, а потім режим автоматично запам'ятовується і ліхтар при наступному включенні почне роботу з того режиму, на якому був відключений (краще не вимикати його з турбо-режиму, а то потім можна випадково осліпнути).

Між кнопками управління розміщений індикатор, який може показати поточний заряд. Всього є чотири варіанти:

  • горить зеленим-високий рівень заряду;
  • миготливий зелений-середній рівень заряду;
  • горить червоним-низький рівень заряду;
  • блимає червоним-мінімальний рівень.

Також у ліхтарі є функція блокування, щоб він випадково не включився тоді, коли це не потрібно. Це дійсно важливо, тому що якщо TK75 випадково включиться в портфелі, то абсолютно точно спалить все перед собою.

Від перегріву теж є захист і коли температура досягне 65 градусів, то ліхтар автоматично знизить яскравість до 2500 люмен. Поступово рівень яскравості буде знижуватися і тоді, коли заряд в акумуляторах закінчується.

Підсумок

Доопрацювання пішли ліхтарю на користь – він дійсно став більш яскравим і зручним. Також користувачі ліхтаря будуть вдячні за індикатор заряду батарей і вбудовану зарядку через micro-USB. Кнопки стали металеві, що робить ліхтар більш захищеним і зручним у використанні.

Кому підійде цей ліхтар? Він призначений для охорони великих територій і для проведення рятувальних операцій. Але якщо в інших ситуаціях потрібна велика яскравість, то цей ліхтар відмінно впорається.Fenix TK75 (2018) - це дійсно "винищувач темряви"!

0
0
Оберіть мову сайту: