UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ідеальний похідний ліхтар: який він і як його вибрати?

Похід-це вкрай складне і трудомістке заняття. Адже даний вид відпочинку передбачає досить багато фізичної активності і, в прямому сенсі цього слова, змушує нас інакше поглянути на деякі речі. Однак щоб похід дійсно вдався, і ви змогли насолодитися красивими видами природи, потрібно не забувати про необхідність серйозного підбору спорядження, притому, навіть такого невеликого як ліхтарик.

Кожен досвідчений турист знає, що без ліхтарика практично неможливо зробити похід, особливо багатоденний. Адже за допомогою ліхтаря ви зможете не тільки висвітлити собі дорогу, а й при необхідності, подати сигнал про своє місцезнаходження. А якщо у ліхтарі присутня функція стробоскопа, то ви напевно зможете злякати агресивно налаштованих тварин.

Вибирати ліхтар потрібно в першу чергу, виходячи з потреб, так як в залежності від сфери застосування, ліхтарі поділяються на дві категорії:

Відповідно, ліхтарі з кожної категорії мають свої переваги, недоліки і нюанси експлуатації, які ми пропонуємо більш детально розглянути, щоб з'ясувати який тип ліхтарів підійде краще для того чи іншого завдання.

Налобні і Ручні ліхтарі відрізняються високою мобільністю і компактністю, через що їх можна носити з собою як в міських умовах, так і під час походу. Головними перевагами таких ліхтарів є їх малі габарити і універсальність.

Недоліком же можна вважати те, що такі ліхтарі світять лише в певному напрямку. І у випадку з налобниками, щоб висвітлити важкодоступне місце, ліхтар доведеться зняти з голови. Однак дана проблема легко вирішується за допомогою всіляких насадок, завдяки яким ліхтар може змінювати як кут освітлення, так і колір променя.

Сьогодні можна зустріти найрізноманітніші моделі ручних або налобних ліхтарів, проте критерію вибору для подібних зразків завжди однакові:

  • Яскравість і дальність освітлення. У поході потрібно висвітлювати дорогу на 50, а то і на 100 метрів вперед, щоб не збитися з маршруту і мати можливість заздалегідь побачити можливі перешкоди. Однак промінь ліхтаря повинен не просто світити вперед. Також необхідно, щоб і бічне освітлення ліхтаря було якомога більш «м'яким» і не мало відчутного контрасту з основним променем.
  • Режими роботи. Сучасні світлодіодні ліхтарі, як правило, мають до десятка різноманітних режимів роботи, серед яких можна зустріти і такі необхідні «SOS» і стробоскоп. Завдяки різним режимам яскравості, ви зможете висвітлювати дорогу, як в повній темряві, так і в Сутінках, а «економні» режими дозволять вам висвітлювати намет або просто залишати ліхтар в якості маячка.
  • Ергономіка. Незалежно від моделі ліхтаря, такі характеристики як ВАГА, Габарити і форма, завжди будуть впливати на зручність використання в тих чи інших умовах. Тому при виборі ліхтарика, завжди враховуйте його характеристики (чи не буде вам важко його нести, поміститься він в кишеню, чи зможете ви швидко його включити/вимкнути і т.п.).
  • Харчування. Сучасні ліхтарі можуть харчуватися від різних батарейок, акумуляторів або можуть бути забезпечені спеціальним динамо-пристроєм, який дозволяє підзарядити ліхтар, практично в будь-яких умовах.

Кемпінговий ліхтарі являють собою пристрій, який по дизайну нагадує ручну лампу. Однак на відміну від неї, сучасні Кемпінгові ліхтарі працюють від батарейок, акумуляторів або можуть бути оснащені динамо-пристроєм. Кемпінгові ліхтарі призначені для освітлення стоянок, приміщень або наметів, тому мають таку, досить специфічну конструкцію, яка дозволяє ліхтарю світити відразу на всі боки.

Головним достоїнством кемпінгових ліхтарів є той факт, що вони висвітлюють прилеглу територію на всі 360 градусів, при цьому світло виходить досить м'яким і розсіяним.

Головним же недоліком є незручність при перенесенні в руках, так як, як би ви не повернули кемпінговий ліхтар, він все одно буде світити на всі боки, в тому числі і вам в обличчя.

Однак якщо вам все ж знадобився кемпінговий ліхтар, то при виборі моделі ми рекомендуємо звертати увагу на такі параметри:

  • Габарит. В даному випадку правило, чим більше - тим краще, абсолютно не працює. Вибирайте невеликі моделі з міцним корпусом і потужною «начинкою», саме такі моделі будуть найбільш зручні як для зберігання, так і для транспортування.
  • Вага. Знову ж таки, не варто перестаратися і брати найважчу модель. Легкого кемпінгового ліхтаря буде достатньо для невеликого майданчика і в даному випадку, якість ліхтаря практично ніяк не пов'язано з його вагою. Тому, вибирайте з розумом.
  • Функціональностюк. Якщо кемпінговий ліхтар має кілька режимів роботи, то це як мінімум зручно. Адже для того, щоб встановити намет пізно вночі, потрібно хороше, рівномірне освітлення, а для вечірніх посиденьок вистачить і «економного» режиму.

Підводячи підсумок, хотілося б ще раз нагадати про те, що ліхтар, як і інше спорядженні потрібно вибирати виключно з міркувань необхідності і функціональності. Ми сподіваємося, що ці невеликі роз'яснення та поради допоможуть вам вибрати найбільш підходящий ліхтар, який освітить ваш шлях навіть найглибшої ночі.

0
0
Оберіть мову сайту: