UA | RU
Контактна інформація
Київ

Кращі перезаряджувані ліхтарі Fenix

Яскраве та надійне джерело світла – необхідний супутник під час подорожі, вечірньої прогулянки та вирішення побутових завдань. І в останні роки світлодіодний ліхтар, що перезаряджається, користується більшим попитом, ніж моделі, що працюють на змінних батарейках.

Ліхтарі на акумуляторі, що перезаряджається, - універсальні помічники в повсякденному житті, які крім яскравості мають довгий термін служби. Даний тип ліхтарів переважає в асортименті багатьох виробників, включаючи бренди Olight, Armytek та Nitecore. Однак лідируючі позиції в щорічних рейтингах, де оцінюються яскравість освітлення та якість збірки, незмінно займають ліхтарі Fenix, що перезаряджаються, – товари азіатської компанії, яка спеціалізується на виробництві потужних та ультраміцних освітлювальних пристроїв для активного відпочинку.

Про специфіку акумуляторних ліхтарів, а також кращі моделі бренду Fenix детально розповімо в нашому огляді.

Переваги акумуляторного ліхтаря

На етапі першого знайомства відмінності між ліхтарем, що перезаряджається, і моделлю на змінних батарейках можуть здатися мінімальними: ідентичний набір режимів роботи, клас захисту, схожі розміри і вага. Однак перевага ліхтарів, що перезаряджаються, стає очевидною через деякий час використання.

1. Економія грошей

Це основна перевага, яка схиляє багатьох користувачів до вибору пристроїв, що перезаряджаються.Якщо немає бажання раптово залишитися без освітлення в невідповідний момент, разом із ліхтарем на батарейках завжди потрібно носити з собою запасний комплект елементів живлення. З ліхтариками, що перезаряджаються, такої необхідності немає. Натомість достатньо брати з собою кабель-USB, щоб заповнювати заряд акумулятора від портативних зарядних пристроїв.

Незважаючи на більш високий цінник на ліхтарі, що перезаряджаються, щоденна експлуатація таких виробів робить факт економії грошей очевидним. Власники моделі на батарейці часто стикаються з проблемою протікання елементів живлення, в той час як світлодіодний ліхтар, що перезаряджається, економить кошти з регулярної покупки нових батарейок і незапланованого ремонту.

2. Стабільне освітлення та вища світловіддача

Акумуляторні ліхтарі можуть похвалитися стабільно високою світловіддачею без шкоди для світлодіода, термін експлуатації якого сягає 50 тисяч годин. Вони також витриваліші і не втрачають у яскравості та часу роботи під впливом низьких температур, ніж не можуть похвалитися ліхтарі на батарейках. Тому користувач може сміливо використовувати таку модель у холодну пору року.

3. Завжди готовий до роботи

Світлодіодні ліхтарі Fenix поставляються в комплекті з базовими аксесуарами для комфортної експлуатації, куди входить кабель USB для заряджання. Його можна брати з собою і використовувати для під'єднання до Power Bank, ноутбука або комп'ютера, щоб ліхтарик завжди був повним зарядом і залишався в повній бойовій готовності.Останні лінійки ліхтарів виробник оснащує магнітними зарядками, які самостійно кріпляться до порту, завдяки чому полегшується підзарядка.

4. Компактність

Акумуляторний ліхтар зручно брати на рибалку, у похід, а окрему продукцію можна навіть носити з собою в міських умовах у кишені джинс або сумці, оскільки вага корпусу з акумулятором відчутно нижча, ніж батарейний відсік з кількома елементами живлення. Така модель не вимагає носіння одноразових батарей або громіздкого зарядного пристрою: достатньо звичайного кабелю-USB і Power Bank.

5. Екологічно безпечний продукт

Кожен викинутий акумулятор забруднює землю токсичними речовинами. Ртуть, магній, свинець та інші отруйні елементи проникають у ґрунт на глибину десятків метрів, негативно впливаючи на екологію планети. Безпечна альтернатива – акумуляторний ліхтар, якому не потрібні одноразові батареї. Акумулятор має довгий термін служби з сотнями циклів перезаряджання, що не завдає шкоди навколишньому середовищу. Однак деякі вироби Fenix сумісні з кількома джерелами живлення, включаючи одноразові батареї, одночасно задовольняючи потреби користувачів з полярними точками зору на оптимальний варіант живлення для портативних освітлювальних приладів.

Як вибрати ліхтар, що перезаряджається?

Перед покупкою ліхтаря незалежно від його призначення варто звертати увагу на низку основних факторів:

  • Яскравість.

    Вона вимірюється в люменах, і що вище показник, то краще світловіддача. Ідеальної яскравості не існує, оскільки вона залежить від ситуації: для пошукових завдань потрібен максимально потужний і далекобійний промінь світла, для кемпінгу оптимальне приглушене світло середньої яскравості, а для підсвічування дороги під ногами достатньо мінімальної потужності, яка не засліплюватиме тих, що йдуть поруч. Доступні режими роботи ліхтаря позначаються на упаковці та в інструкції користувача.

  • Тип акумулятора.

    Акумулятори для ліхтарів, що перезаряджаються, бувають трьох типів: літій-іонні, нікель-металогідридні та нікель-кадмієві.

Літій-іонний акумулятор Нікель-металогідридний акумулятор Нікель-кадмієвий акумулятор
Переваги
  • велика ємність;
  • відсутність «ефекту пам'яті», що дає змогу заповнювати втрачений заряд у будь-який момент;
  • низький рівень саморозряду;
  • невелика вага.
  • відсутність токсичних речовин у складі;
  • малий ефект пам'яті;
  • можливість використання при низькій температурі.
  • доступний швидкий заряд;
  • збереження ємності при низькій температурі повітря;
  • велика кількість (до 1000) циклів заряду-розряду;
  • < li>низька вартість.
Недоліки
  • ціна вища за середню;
  • небезпека вибуху при контакті з водою (тому перед використанням ліхтаря з таким елементом у дощову погоду потрібно перевіряти клас вологозахисту виробу).
  • висока вартість;
  • високий ступінь саморозряду;
  • зниження початкової ємності через 300 циклів розряду-заряду;
  • малий термін служби .
  • високий рівень саморозряду;
  • втрата до 10% заряду на місяць під час зберігання;
  • потребує повної розрядки до 0%, щоб не виявлявся. ефект пам'яті».
  • Час роботи

    Можливості роботи ліхтаря безпосередньо залежать від ємності акумулятора, яка вимірюється в міліампер-годину (мАг): чим ємність вища, тим довше виріб працюватиме. Однак велика ємність і здатність працювати довше не означає, що яскравість ліхтарика також буде вищою.

  • Вага та розмір

    Оптимальна вага та габарити ліхтаря залежать від сфери його використання. Для експлуатації в межах міста немає сенсу носити із собою повноформатний ліхтар – для цього підходить ліхтар-брелок, який можна начепити на сумку чи одяг.Але в польових умовах актуальним залишається світлодіодний, ручний, ліхтар, що перезаряджається, здатний повною мірою задовольнити потреби користувача в яскравому і далекобійному світлі. На вагу виробу впливають кілька факторів: матеріал корпусу та тип живлення.

  • Спосіб заряджання

    Ліхтарі Fenix пропонують різні способи заряджання, які залежать від моделі: за допомогою кабелю-USB, магнітної зарядки, сонячної енергії або шляхом зміни батарейок на нові. Перед покупкою потрібно визначитися, в яких умовах і для чого планується використовувати ліхтар: якщо є доступ до електроенергії або ви носите з собою Power Bank, то ліхтар з кабелем в комплекті, що перезаряджається, - оптимальний вибір, в іншому випадку краще зупинитися на більш простій моделі зі змінними батарейками.

  • Дальнобійність освітлення

    Дальність світлового променя означає максимальну відстань, яка може досягати світло, що випромінюється. Вона залежить від типу живлення та його ємності, а також режиму роботи.

  • Тип ліхтаря

    Існує три основні типи ліхтарів, що перезаряджаються ручно.

Кишеньковий з компактним корпусом, зручним для повсякденного носіння та використання у надзвичайних ситуаціях. Сюди можна віднести ліхтарики-брелоки та портативні моделі, як Fenix E-LITE або Fenix E28R V2.0.

Тактичний варіант перейняв якості спеціалізованих пристроїв для службовців правопорядку та військових. Він генерує потужний і вузький пучок світла, має широкий вибір режимів роботи та оснащений міцним, герметичним корпусом, який не боїться контакту з вологою та падінням з висоти.

Надпотужні вироби часто використовуються рятувальниками, полегшуючи пошукові роботи у темний час доби. Найчастіше це великогабаритні ліхтарі з рекордною яскравістю до 20000 люмен, як Fenix LR40R або Fenix LR80R. Однак зустрічаються і компактніші моделі, які здатні генерувати потужний потік світла при розмірах, ідентичних звичайним кишеньковим виробам.

Кращі перезаряджувані ліхтарі Fenix

Виробник Fenix випускає одні з кращих ліхтарів, які відрізняються підвищеною потужністю, міцністю і довгим терміном служби. Вони мають різні характеристики в залежності від основного призначення, але є три явні фаворити, які користуються великою популярністю серед покупців.

Fenix PD36R

Fenix PD36R – потужний ліхтар, що перезаряджається, який можна вважати міцним універсалом. Він запрограмований на шість режимів роботи з максимальною яскравістю 1600 люмен та здатний працювати до 115 годин у режимі енергозбереження. Серцем виробу є фірмовий літій-іонний акумулятор 21700 ARB-L21-5000, який заряджається за допомогою кабелю USB Type-C. Повне заряджання акумулятора відбувається за 4 години.

Ліхтар Fenix PD36R
ANSI Турбо Максимальний Середній Мінімальний Еко Стробоскоп
Яскравість 1600 люмен 800 люмен 350 люмен 150 люмен 10 люмен 1000люмен
Час роботи 2 години 50 хвилин 5 годин 49 хвилин 8 год 24 хвилин 26 годин 10 хвилин 115 годин
/
Дистанція 283 м 197 м 128 м 82 м 35 м /
Удароміцність 1 м
Водонепроникність IP68, занурення у воду до 2 метрів
Розміри 136 мм (довжина) х 25,4 мм (діаметр корпусу) х 26.4 мм (діаметр голови)
Вага 85 г (без елементів живлення)
Комплектація Ручний ліхтар Fenix PD36R, літій-іонний акумулятор формату 21700ARB-L21-5000, темляк для носіння на зап'ясті, тканинний чохол, кабель USB type-C, кільце ущільнювача.
Елементи живлення акумулятор формату 21700
Тип відбивача Гладкий
Матеріал корпуса Авіаційний алюміній Тип оптичної системи Відбивач
Покриття корпусу Преміум покриття ІІІ ступеня
Упаковка Картонна коробка
Увімкнення Тактична кнопка Перемикання режимів Кнопка у головній частині

Модель має міцний алюмінієвий корпус, який захищає внутрішню електроніку від пошкоджень при падінні з висоти людського зростання.Вологозахист на рівні IP68 забезпечує повну герметичність ліхтарика при експлуатації під час зливи або пірнанні на глибину до 2-х метрів.

Потужність світлового потоку робить PD36R надійним супутником у темряві, але міцний корпус дозволяє використовувати ліхтар і як засіб самооборони. Яскраве світло може засліпити супротивника, а зазубрений безель дає користувачеві тактичну перевагу. При цьому краї корпусу не чіпляються за одяг завдяки обтічному корпусу, а накатка з дрібних горизонтальних канавок запобігає вислизанню ліхтарика з мокрої долоні.

Знижка 5% за промокодом:
TC5

копіювати

Купон скопійований

Fenix PD40R V2.0

Fenix PD40R V.20 — багатофункціональний ліхтар з максимальною яскравістю 3000 люмен і дальністю освітлення 450 метрів. Користувачеві є п'ять режимів роботи, включаючи режим стробоскоп яскравістю 2500 люмен. Незважаючи на високу потужність, вузький пучок світла не має засвіченої центральної плями, що дозволяє детально розглядати об'єкти, що підсвічуються, як на дальній, так і на близькій відстані.

Ліхтар Fenix PD40 V2.0 Luminus SST70
ANSI Турбо Максимальний Середній Мінімальний Стробоскоп
Яскравість 3000 люмен 1000 люмен 350 люмен 30 люмен 2500 люмен
Час роботи 2 год 40 хв * 3год 10 хв 8 год 30 хв. 88 год 10 хв /
Дистанція 405 м 230м 137 м 45 м /
Удароміцність 1 м
Водонепроникність IP68, занурення до 2 метрів
Розміри 138.5 мм (довжина), 30 мм (діаметр корпусу), 34 мм (діаметр голови)
Вага 126 г (без елементів живлення)
Комплектація ліхтар Fenix PD40 V2.0, батарейка ARB-L21-5000 21700 літій-іонна, кабель для заряджання USB Type-C, ремінь, чохол, запасне кільце ущільнювача, керівництво користувача, гарантійний талон.
Елементи живлення 1x21700 Тип відбивача
Матеріал корпуса Авіаційний алюміній Тип оптичної системи Відбивач
Покриття корпусу Анодування ІІІ ступеня
Упаковка Картонна коробка
Увімкнення Поворотне кільце Перемикання режимів Поворотне кільце в головній частині

Основне призначення PD40R V2.0 – використання як підствольний ліхтар.Але інноваційна система управління, яка робить інтерфейс користувача більш простим і інтуїтивно зрозумілим, у сумі з високими фізичними параметрами ставлять модель на один рівень з універсальними EDC-ліхтарями.

Управління здійснюється за допомогою поворотного перемикача, а джерелом живлення виступає літій-іонний акумулятор ARB-L21-5000 21700. У моделі передбачений кольоровий індикатор, який сигналізує користувачеві про кількість заряду, що залишився. При необхідності акумулятор можна замінити на батарейку 18650, використовуючи перехідник ALF-18, але в такому разі індикація стає недоступною.

Корпус PD40R виготовлений з ударостійкого алюмінію А6061-Т6, що витримує падіння з висоти 1 метра. Але головною особливістю ліхтаря є його стійкість до екстремальних температур: він зберігає працездатність в умовах від -35 ° C до +45 ° C і не боїться заморозки.

Знижка 5% за промокодом:
TC5

копіювати

Купон скопійований

Fenix TK72R

Лінійка TK включає спеціалізовані тактичні моделі з підвищеною потужністю, але TK72R перевершує більшість із них , демонструючи рекордну яскравість 9000 люмен Модель навряд чи назвеш кишеньковим варіантом щодня, оскільки її вага сягає 412 грам. Але натомість вона пропонує високу функціональність: TK72R підходить і як туристичний ліхтарик, і як повноцінна заміна прожектора для освітлення великої площі.

Ліхтар Fenix TK72R
ANSI Основні режими Режим спалахів
Максимальний Мінімальний Стробоскоп
Яскравість 9000 люмен 100 люмен 4000 люмен
Час роботи 50 хвилин 50 годин /
Дистанція 286 м 31 м /
Удароміцність 1 м
Водонепроникність IP68, занурення до 2 м
Розміри 156 мм (довжина) х 50 мм (діаметр корпусу) х 59 мм (діаметр голови)
Вага 412 г (без елементів живлення)
Комплектація ліхтар, акумулятор ARB-L45-14000, ремінь, чохол, запасні кільця ущільнювачів, перехідник, інструкція, гарантія
Елементи живлення вбудований акумулятор Li-ion (7.2, 7000 мАч) Тип відбивача Апельсинова кірка
Матеріал корпуса Авіаційний алюміній, Нержавіюча сталь Тип оптичної системи Відбивач
Покриття корпусу Анодування ІІІ ступеня Упаковка Коробка
Увімкнення Кнопка на корпусі Перемикання режимів Кнопка на корпусі

Усього є три режими роботи:

  • максимальний – 9000 люмен для екстрених ситуацій;
  • мінімальний – 100 люмен;
  • режим стробоскоп – 4000 люмен.

За рахунок вбудованого акумулятора ємністю 7000 мАг максимальний час роботи складає 50 годин. Виріб має захист від перегріву та від зворотної полярності, а в конструкції передбачене просте блокування кнопок управління для запобігання випадковому включенню.

TK72R оснащений мініатюрним OLED-дисплеєм, на якому відображається інформація про поточний рівень заряду акумулятора і режим освітлення, а також приблизний підрахунок часу роботи, що залишився. Акумулятор можна замінити на батареї типу AAA або D.

Модель допускає використання портативного джерела живлення для інших гаджетів: для цього в комплект входить зарядний кабель Micro USB, що дозволяє зарядити мобільний телефон або інший ліхтар у похідних умовах.

Знижка 5% за промокодом:
TC5

копіювати

Купон скопійований

Купити ліхтарі, що перезаряджаються, в Україні можна в нашому онлайн-магазині Fenix.ua, де ви знайдете актуальні варіанти освітлювальних приладів для активного відпочинку ( і не тільки) з довгостроковою гарантією від виробника.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: