UA | RU
Контактна інформація
Київ

Корисні аксесуари для ліхтарів Fenix: коли краще стає ще кращим

Ліхтар Fenix – це поєднання передових технологій та високих характеристик, які роблять з кожного виробу бренду надійного помічника незалежно від галузі його застосування та складності завдання. Яскравість, просте управління, міцний та герметичний корпус, універсальність – таким можна описати кожен продукт компанії. Універсальним його робить у тому числі факт наявності ряду аксесуарів, які доповнюють та розширюють можливості ліхтарика, відштовхуючись від потреб користувача.

Аксесуари для ліхтарів Fenix бувають різних типів:

Це далеко не всі аксесуари, що їх випускає компанія Fenix. Ми розповімо про основні з них, їх призначення та особливості.

Зарядний пристрій Fenix

Ліхтарі Fenix працюють переважно на акумуляторах, що перезаряджаються, і для заповнення їх заряду потрібен спеціальний зарядний пристрій. Для цього можна використовувати аналогічні вироби від будь-якого виробника, проте бренд Fenix наполегливо рекомендує користуватися фірмовими пристроями через кілька причин:

  • максимально швидке заповнення заряду;
  • неможливість гарантування безпеки та якості продукції іншого бренду, що може призвести до зниження терміну служби та поломки акумулятора.

Зарядки бренду поділяються на кілька видів залежно від сумісних типів акумуляторів: від 10440 до 21700. Більшість здатні одночасно заряджати акумулятори різного розміру в автономних слотах.

Пристрої допускають використання при низькій та аномально високій температурі повітря: деякі моделі демонструють однакову ефективність як при роботі -20°C, так і +50°C. Висока вологість також не є проблемою для зарядок: ряд моделей без проблем працюють навіть при вологості повітря 80-90%.

Кріплення

Кріплення для ліхтаря розширює області використання пристрою, а в деяких випадках підвищує зручність транспортування.Китайський бренд Fenix випускає ряд сучасних аксесуарів, які здатні зробити із найпростішого виробу ефективний мультиліхтар:

  • кріплення на планку Пікатінні для фіксації на зброї;
  • велосипедне кріплення Fenix;
  • еластичне налобне кріплення
  • фіксатор на шолом;
  • металева кліпса.

Серія тактичних ліхтарів виробника передбачає їх використання не тільки як ручні, а й підствольні моделі. Діаметр корпусу більшості тактиків сумісний із стандартними кріпленнями до зброї Fenix. Вони виготовлені з легкого алюмінієвого сплаву, щоб не обтяжувати загальну вагу рушниці і підвищувати зручність під час прицілювання.

Для комфортного заняття спортом бренд передбачив кілька варіантів кріплення. Головне кріплення для ліхтарів Fenix звільняє користувача від необхідності тримати освітлювальний пристрій у руці – натомість він вставляється у спеціальний пластиковий тримач, а еластичне кріплення надягає на голову, забезпечуючи щільну посадку за рахунок регуляторів довжини. Велосипедист може зафіксувати фару на захисному шоломі, щоб тримати кермо велосипеда двома руками, одночасно освітлюючи дорогу перед собою, або закріпити ліхтар на двоколісному транспорті за допомогою пластикового кріплення на велосипед.

Знімна кліпса полегшує транспортування ліхтарика на одязі. Деякі вироби виробника постачаються в комплекті з цим елементом, але якщо кліпса була зламана або втрачена, її можна легко замінити на нову, купивши в нашому магазині Fenix.ua.

Світлофільтри та лінзи

Фільтри для ліхтарика – це компактний аксесуар, який допомагає конвертувати базове освітлення моделі під необхідні вимоги. Фільтри поділяються на кілька типів:

  • кольорові;
  • дифузійні;
  • сигнальні.

Більшість ліхтарів Fenix постачається зі стандартним освітленням теплого або холодного кольору, але в ряді ситуацій може знадобитися специфічне світло червоного, зеленого або синього відтінку. Замість покупки ще одного ліхтаря з додатковим кольоровим режимом освітлення достатньо застосувати кольоровий світлофільтр, який забарвлює пучок світла в потрібний відтінок:

  • червоний – не збиває нічний зір, підсвічує невеликий простір навколо без ефекту засліплення;
  • синій – невидимий для більшості видів птахів та риб, що дозволяє швидше ідентифікувати сліди крові в непроглядній темряві;
  • зелений – не відлякує оленів, кабанів та інших диких тварин.

Дифузійний фільтр Fenix робить із далекобійного вузького променя світла приємне для очей розсіяне освітлення. Таким чином лінза перетворює будь-який ручний ліхтарик у повноцінну кемпінгову модель.

Сигнальний фільтр є кольоровим жезлом, який використовується як насадка на ручний ліхтар для подачі яскравих світлових сигналів оточуючим. Елемент виготовлений із жароміцного пластику червоного кольору, який забарвлює освітлення у яскраво-червоний відтінок і трансформує потужний світловий промінь у розсіяне світло.

Виносна тактична кнопка Fenix

Виносна тактична кнопка надає полегшений доступ до керування ліхтарем. Аксесуар складається з кількох частин:

  • ковпачок;
  • еластичний шнур;
  • кнопка керування.

Ковпачок виготовлений з ударостійкого алюмінію і кріпиться до ліхтаря за допомогою анодованого різьблення. Компанія виготовляє ряд виносних кнопок, сумісних з різними моделями ручних ліхтарів, тому перед покупкою важливо детально вивчити опис, щоб підібрати відповідний аксесуар для наявного пристрою.

Шнур може бути прямим або витим, що впливає на максимальну дальність розташування виносної кнопки від ліхтаря. У середньому довжина шнура становить 20-50 сантиметрів, але деякі моделі можуть досягати 80 сантиметрів.

Конструкція з кнопкою також виготовлена з металу та повністю захищена від вологи. Подібний аксесуар можна використовувати навіть у дощову погоду, не переживаючи за працездатність кнопки та самого ліхтаря.

Тактична кнопка призначена насамперед для мисливців, які можуть з її допомогою миттєво активувати ліхтар, щоб засліпити чи підсвітити дичину для створення точного пострілу. Елемент також користується популярністю серед спортсменів, зокрема – велосипедистів, яким достатньо натиснути на виносну кнопку для зміни режиму освітлення, щоб не прибирати рук із велосипедного керма.

Чохол Fenix

Щоб ліхтарик прослужив максимально довго і зберігав первинний зовнішній вигляд, важливо не лише вчасно його чистити, а й зберігати у спеціальному чохлі. В основі чохлів Fenix знаходиться міцний нейлоновий матеріал, який захищає металеву поверхню пристроїв від механічних пошкоджень і не пропускає вологу.

Чохол може бути різних форм та габаритів: все залежить від сумісних із виробом моделей ліхтарів. Одні вироби є універсальними та підходять для більшості ручних ліхтариків лінійок TK, PD та LD, інші – виготовлені спеціально під конкретні типи пристроїв.

Перевага чохла - можливість кріплення ліхтаря до штанів або рюкзака за допомогою товстої петлі, куди простягається ремінь або шлейка сумки. За надійне утримання ліхтарика всередині під час активного руху відповідає застібка, у ролі якої може виступати широка липучка, металева кнопка або змійка.

Кейс

Якщо чохла для зберігання ліхтаря недостатньо і крім самого пристрою в колекції є ряд дрібних аксесуарів, то найкращий варіант – це якісний кейс.

Кейс має цікавий дизайн у вигляді компактної валізи з двома клямками яскраво-жовтогарячого кольору. На відміну від звичайного чохла кейс виробляється з твердих, удароміцних матеріалів, які не тріскаються при падінні з висоти і захищають елементи, що переносяться всередині, від бруду, вологи і перепаду температур.

Перевагою даного типу аксесуарів є його місткість: ліхтарі та інші дрібні предмети можна розмістити на обох сторонах футляра у спеціальних осередках, що повторюють форму кожної деталі.

Частини корпусу

Сучасний ліхтар Fenix припускає доповнення базової конструкції дрібними деталями для розширення можливостей. Дрібні секції корпусу виготовляються під конкретні моделі ліхтариків, щоб користувач міг використовувати разом із пристроєм інші типи живлення, крім заявлених у базовій характеристиці.

Частини корпусу виготовлені з авіаційного алюмінію – аналогічного матеріалу, що застосовується у виробництві більшої частини продукції бренду. Деталі мають дрібне анодоване різьблення та відповідають високому класу вологозахисту, що є характерною рисою всіх ліхтарів Fenix.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: