UA | RU
Контактна інформація
Київ

Практичні режими ліхтаря Fenix, про які ви не знали

Чи замислювалися ви над тим, якими режими у ліхтарі ви користуєтеся найчастіше? На жаль, не всі власники продукції Fenix використовують весь функціонал виробів, і в деяких випадках це пов'язано з банальним незнанням призначення того чи іншого режиму.

Кольорове освітлення, миготливий стробоскоп і SOS - ці функціональні режими (і не тільки) є практично в кожному сучасному ліхтарі та несуть таку ж практичну користь, як стандартне освітлення.

Якщо ви хочете дізнатися більше про свій ліхтар Fenix, наш огляд допоможе відкрити завісу таємниці та подивитися на ручні й налобні моделі з нового боку.

Миготливі режими стробоскоп і SOS

Жоден не застрахований від виникнення надзвичайних ситуацій, і попри те, що для більшості повсякденних потреб достатньо базових режимів з постійним освітленням, у критичний момент наявність миготливого світла може надати неоціненну допомогу.

Режими стробоскоп та SOS відрізняються частотою спалахів. Від цього залежить їхнє призначення:

  • Стробоскоп актуальний у разі, якщо потрібно засліпити недоброзичливця. Тому тактичні ліхтарі Fenix обов'язково мають строб, допомагаючи співробітникам органів правопорядку миттєво дезорієнтувати порушника. Стробоскоп також можна використовувати для відлякування дикої тварини, наприклад, під час відпочинку в туристичному таборі та вечірньої прогулянки з собакою у парку або на околиці міста.
  • У режимі SOS світло блимає в послідовності, що відповідає азбуці Морзе. Такі яскраві спалахи привернуть увагу оточуючих, якщо вам загрожує небезпека, а також допоможуть рятувальникам швидше знайти вас, наприклад, якщо ви заблукали на незнайомій місцевості під час походу.

Миготливі режими часто виведені в окрему групу. Це рішення забезпечує швидкий доступ до екстрених режимів у разі, коли від швидкості реакції користувача залежить його безпека.

Режим Burst

Це специфічний режим, в якому ліхтар починає світити на граничній потужності протягом короткого проміжку часу. Така функція дозволяє швидко освітити максимально можливу дистанцію для виявлення потенційних перешкод на шляху, водночас не «з'їдаючи» велику кількість заряду в джерелі живлення.

Варто відзначити, що режим Burst доступний в обмеженій кількості світлодіодних ліхтарів бренду. Один з них - наключник Fenix E09R, здатний освітити відстань до 124 м під час роботи на найбільшій потужності.

Кольорове освітлення

Кольорові режими є, мабуть, найцікавішими та найнедооціненими у багатому інтерфейсі ручних ліхтарів та налобних моделей.

Багато користувачів ігнорують їх наявність, аргументуючи це низькою яскравістю кольорового світла. Однак професійні мандрівники, рибалки та мисливці зможуть посперечатися з цим твердженням, оскільки у певних ситуаціях промені червоного, зеленого та синього кольору виграють у функціональності у режимів зі стандартним білим освітленням.

У деяких ліхтарях Fenix вже є вбудовані кольорові світлодіоди. Якщо їх немає, пофарбувати білий промінь у потрібний колір допоможуть фірмові світлофільтри.

Червоне світло

На відміну від білого світла, промінь червоного спектра не напружує очі при активації, зберігаючи нічний зір. Більше того він не привертає увагу комах та більшості диких тварин, а також ефективний як світловий маячок, що пояснюється збільшеною довжиною світлової хвилі.

Ще одна перевага червоного режиму - м'яке підсвічування площі. Це дозволяє бачити все довкола, чим не може похвалитися біле світло, при якому видимість обмежується межами променя.

Чи то кемпінг, туристичний похід або банальне відключення електроенергії вдома, функція червоного світла практична та універсальна у використанні, до того ж вона здатна працювати протягом більш тривалого часу, заощаджуючи заряд.

Зелене світло

Освітлення зеленого відтінку покращує нічне бачення, оскільки зір людини набагато чутливіший до зеленої колірної гами.

Навіть найтьмяніший зелений промінь допоможе краще орієнтуватися на місцевості та розрізнити дрібні деталі оточення. З цієї причини такий режим також можна активувати для вивчення карти.

Синє світло

Як і зелений промінь, синє освітлення забезпечує гранично м'яке підсвічування ближньої дистанції. Але він має ще одну приховану перевагу.

Синє світло полегшує ідентифікацію плям крові, які при направленні на них променя набувають контрастного темного відтінку на загальному синьому тлі. Ця особливість широко використовується мисливцями для пошуку місця, де було поранено дичину.

Спрямоване та розсіяне світло

У просунутих версіях ліхтарів можна зустріти поділ основних режимів на групи зі спрямованим і розсіяним світлом, кожне з яких виконує окремі функції:

  • Спрямований промінь високої інтенсивності використовується для пошуку та підсвічування конкретних об'єктів на середніх та дальніх дистанціях в умовах обмеженої видимості;
  • Розсіяне освітлення має меншу інтенсивність світла в порівнянні зі спрямованим пучком світла, проте охоплює велику площу без концентрації на певній точці.
Трансформувати спрямований промінь ручного ліхтаря в розсіяне, м'яке світло можна вручну, використовуючи дифузійний фільтр, який фіксується на голові освітлювального пристрою.

Залежно від завдань та умов використання, в деяких ліхтарях є можливість комбінування спрямованого та розсіяного світла, що забезпечує високу якість освітлення як далеких, так і ближніх дистанцій для більш універсального застосування.

Де купити ліхтарі Fenix з функціональними режимами?

Кількість функціональних режимів залежить від основного призначення конкретної моделі. Детально ознайомитись з можливостями кожного ліхтаря Fenix можна в онлайн-магазині Fenix Україна, який є офіційним дистриб'ютором освітлювальних пристроїв, елементів живлення та інших супутніх аксесуарів, що випускаються брендом.

Написати коментар
0
0