UA | RU
Контактна інформація
Київ

Реальна історія від одного з наших клієнтів

...поки був в душі, вирішив написати про один випадок стався під час вечірньої прогулянки.

Вдень натрапив на новину в Фейсбуці про вбивцю, який скоїв вже друге вбивство в районі де я живу, розчленував жертву і останки розкидав по місцевій Балці. Тому було вирішено обходити "закинутки" стороною, поки його не зловлять і вигулювати собаку до 23:00.

На жаль, о 22: 30 тільки вдалося вкласти спати дочку, а псину вигуляти так і не встиг. Довелося вийти на прогулянку вже близько півночі (коли всі міцно заснули).

На вулиці 5 градусів вище нуля. Надів я шапку, на шапку прикріпив Fenix HP30R, Штани Лижні, в одну кишеню поклав телефон, а в другій Rofis MR70, кишені застебнув на блискавку. Для прогулянки вирішив взяти яскравий ліхтарик-Fenix TK72R (9000лм). Все ж по району бродить реальний вбивця, хто його знає, що у нього в голові.

Одягнув демісезонну куртку, зібрався, застебнувся, на годиннику було близько 23:40 і ми з собакою пішли на прогулянку.

Проходячи повз першої "закинутки", де він міг ховатися (там якраз є місце, де можна сховатися і зігрітися, навіть в підвалі розвести багаття, причому непомітно), вирішив не випробовувати долю і не заглядати.

А проходячи повз другий "закинутки", цікавість все-таки взяло верх і я вирішив зайти і перевірити, може побачу когось і потім викличу поліцію.

На голові HP30R на 750лм, а в руках TK72R на 5000лм з широким засвіченням. Обійшов територію, посвітив, подивився. Звичайно страшнувато, але якби побачив Його, то зробив би хорошу і дуже важливу справу.

На жаль, нікого не побачив. Далі виходжу з території, йду собі по тротуару, свічку одним TK72R на 400лм, дивлюся, в далекі щось рухається, включаю турбо, а там велика собака, начебто Алабай, ну і мчить на нас...

Починаю панікувати і швидко думаю: якою комбінацією включати стробоскоп!? І як з пам'яті вибило, не міг згадати! Зате згадав як включається стробоскоп на іншому ліхтарі, але який від нього толк, якщо він під курткою, в бічній кишені і застебнутий блискавкою, просто не встигну дістати його. Пес вже близько, тут я починаю натискати на центральну кнопку, яка швидко включає турбо, при повторному натисканні - вимикає турбо і переходить в минулий режим, У мене це був 400лм. Починаю я швидко клацати кнопку включення і виключення турбо, щоб швидко блимати світлом ну і кричати матом на всю вулицю.

Собака після перших миготінь зупинилася як укопана, почала стрибати на місці, скалити зуби і гавкати. Я почав дивитися, де є камені, щоб відігнати собаку. (так як мені такі пригоди не потрібні). Звичайно, коли собаки зчепляться, я дістану свій пірочиний ножик і ясна річ, що я зроблю з цією собакою. Щоб подібний випадок більше не повторився і такий пес не бігав вулицями.

Підняв палицю, ліхтарик перекинув в іншу руку, де тримав поводок зі своєю собакою, кинув палицю в «нападника» собаку, швидко підняв другу палицю, кинув, підняв камінь, знову кинув. При цьому весь час, блимаючи ліхтариком, імітуючи такий собі стробоскоп. Раптово, собака відбіг до хвіртки приватного будинку! Я звичайно з гучними матами, зі спалахами ліхтарика, дуже злий, мабуть привернув увагу господарів собаки. Поки я викликав поліцію, вони вийшли, запустили собаку у двір, сіли в припаркований Паджеро Вагон і поїхали.

Поки я чекав поліцію, відійшов трохи далі. Приїхала поліція, я підійшов, прив'язав свою собаку (в строгому нашийнику, в наморднику) до паркану і підійшов до поліцейських, розповідати, як все було, сподіваючись на те, що вони, як мінімум, проведуть роз'яснювальні роботи з господарями собаки.

Поліцейські дзвонили в дзвінок, стукали в хвіртку, але ніхто не підходив. Хоча в будинку світло горіло, собака бігала, показувала ніс в зазор під хвірткою, і поки я викликав поліцію, побачив, як в будинку вимкнули світло в іншій кімнаті. Значить, в будинку хтось є. Через високий паркан я почав світити ліхтариком, через пару хвилин до нас вийшов господар будинку близькосхідної зовнішності.

Спочатку почав говорити, що собака весь час була вдома, він спав і ніхто не міг її випустити на вулицю. Але після того, як я поліцейським сказав: все зрозуміло, ми витрачаємо свій час, значить, будемо вирішувати питання по-іншому. Людина несподівано згадав про зятя, який приїжджав в гості, але знову ж таки, стверджував що собака не могла вибігти. Хоча, після того як я описав собаку (що хвіст купірований, на вигляд вівчарка, а розмірами з хорошого Алабая), людина сказала "так, це моя собака". Ну і після розмов про"підгодівлю собаки спеціальним кормом"... Сказав, що можливо собака вибігла, коли зять виїжджав на машині і ворота були відкриті. (хоча машина стояла біля воріт, а не у дворі).

Коротше при поліцейських я розповів людині, що не добре так стресити людей, не добре, коли велика і зла собака бігає по вулиці. Що можемо відійти на покинуту територію, і я на нього спущу свою собаку і дозволю відбиватися від неї камінням і палицями. Що в таких ситуаціях люди просто труять собак. Господар вибіглого пса зізнався, що таке можливо і пообіцяв що більше не повториться.

Це я про що? У ліхтарику просто зобов'язаний бути стробоскоп! Так би я просто включив стробоскоп, пошипів трохи і собака до нас навіть і не підбігла б. Просто пробігла повз і побігла до хвіртки. У мене вже було багато таких випадків. Стробоскоп + шипіння або гучний мат-працюють в 99% випадків.

Причому якщо вже робити стробоскоп, то "злий" стробоскоп, як в Іглтаках (і як Інферіон зробив в Метеорі, скопіювавши Іглтаковскій строб). А не просту мигалку, де начебто і строб а толку від нього немає. І цей строб може заощадити час, нерви і настрій.

Тому що, чесно скажу, я був злий як чорт! Якби господар собаки пішов у відмову, то пригощав би через паркан його собаку, а вранці б господар ховав її.

За свою собаку я не переживаю, ну побилися б, ну зарізав би я того пса, ну забруднився б кров'ю, викинув би речі, своїй собаці обробив рани. Але навіщо мені це на рівному місці? Така дурна ситуація. Добре, коли я йшов на покинуту територію, я допускав, що там можу зустріти того типу, який вбив людей. Але я б пройшов повз і з безпечної відстані викликав би поліцію. Ну, якби він накинувся на мене з собакою, думаю, мій пес здолав би його. Можливо, упав би смертю хоробрих, але зате цей чорт не розгулював би по району. Все оцінював, розумів.

Користуйтеся стробоскопами, навіть заради тренування включайте його раз в тиждень. Щоб в стресовій ситуації пам'ятати як його включити!

P. S. Поки світив TK72R через паркан, поліцейські сказали: "ну у вас не ліхтарик а прожектор!"Підбадьорили мене)) я посміхнувся, сказав, що так і є. Це прожектор. Але був не в тому стані, щоб почати розповідати їм про це ліхтарику. Навіть не думав, що буває такий стан, коли не хочеться розповідати про хороше ліхтарику.

Всім хороших вихідних!)

Автор: https://www.facebook.com/LEV.Lavrov

0
0