UA | RU
Контактна інформація
Київ

Український альпініст Валентин Сипавін на вершині Евересту і Чогорі разом з налобним ліхтарем Fenix

Налобний ліхтар Фенікс - кращий ліхтар для походу. На користь цього говорить той факт, що крім звичайних користувачів ліхтарі Фенікс часто вибирають і професійні спортсмени, для яких надійність і якість — це не порожні слова.

Одним з користувачів Fenix є відомий український альпініст зі світовим ім'ям Валентин Сипавін. У травні він здійснив своє четверте сходження на Еверест, тим самим поставивши рекорд України за кількістю сходжень на найвищу точку планети. Своє тріумфальне сходження українець здійснив в команді Alpomania і вибрав в якості джерела освітлення два налобних ліхтаря Fenix HP25R Cree XM-L2 U2 і Fenix HM61R LUMINUS SST40. Вони стали його надійними супутниками на всьому шляху до самої вершини Евересту, який зайняв кілька тижнів.

Налобный фонарь Fenix HP25R Мультифонарь Fenix HM61R

Ліхтарі для походів і туризму Fenix HP25R і HM61R давно закріпилися в топі кращих налобників для спорту та активного відпочинку в силу своїх високих характеристик:

  • Висока потужність, яка становить 1000 і 1200 люменів відповідно;
  • ударостійкий алюмінієвий корпус;
  • несприйнятливість до впливу низьких і високих температур;
  • високий рівень водонепроникності корпусу.

За рахунок своєї функціональності налобні ліхтарі Fenix забезпечили спортсменів безперебійним освітленням на Евересті з настанням сутінків, коли від яскравості і далекобійності світла залежить не тільки комфорт, але і безпеку людей.

Ще одне бойове хрещення ліхтарів Fenix відбулося майже відразу після підкорення Евересту під час сходження Валентина Сипавіна на гору К2 — другу по висоті вершину після Евересту і один з найскладніших піків для сходження в світі. Через специфіку маршруту сходження на К2 частину шляху спортсмени проходили після заходу сонця в умовах мінливої температури і вологості, а також регулярних каменепадів. Завдяки міцному і герметичному корпусу ліхтарі Fenix забезпечили альпіністів безперебійним освітленням навіть в таких екстремальних ситуаціях, а яскравість світлового променя з широким кутом розсіювання гарантувала спортсменам безпеку аж до фінального ривка 27 липня, коли висота 8611 метрів нарешті була досягнута.

Валентин Сипавин на Эверест

Але навіть після такої насиченої першої половини року Валентин Сипавін не збирається зупинятися. Попереду нові сходження і нові рекорди, які українець планує зробити вже з новинкою Fenix-налобним ліхтарем Fenix HP25R V2.0, який має підвищену яскравість до 1600 люменів і збільшену ємність акумулятора 5000 мАг.

Ми будемо стежити за майбутніми досягненнями нашого спортсмена і чекати чергових рекордів разом з Fenix!

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: