UA | RU
Контактна інформація
Київ

Вже в дорозі: компактний і яскравий Fenix PD25

Компанія Fenix випустила новий ручний ліхтар невеликого розміру-PD25. Але для такого розміру його яскравість значно більша, ніж можна було б очікувати. Fenix PD25 здатний відтворювати 550 люмен світла, працюючи на одному маленькому акумуляторі 16340. Новинка вже презентована і незабаром буде доступна для замовлення.

Розміри корпусу ліхтаря Fenix PD25-93 мм в довжину і 21,5 мм в діаметрі. При цьому, ліхтар здатний забезпечити яскравість світла 550 люмен. Вся справа в тому, що для нього інженери вибрали інноваційний світлодіод Cree XP-L (V5). За запевненням виробників, це перший комерційно доступний для широкого кола покупців світлодіод з ефективністю 200 люмен на ВАТ. Його продуктивність в порівнянні з використаною раніше моделлю XP-G2 збільшилася на 521%. Довговічність ж нового діода залишилася на колишньому високому рівні — 50 000 год безперервної роботи.

На основі сучасного світлодіода Fenix PD25 працює в п'яти режимах: чотири рівні яскравості і режим коротких спалахів Стробоскоп. Необхідно зауважити, що для Fenix PD25 не тільки час роботи в кожному з обраних режимів, але і яскравість світла залежить від того, які елементи живлення вибрав користувач. Серед можливих варіантів-літій-іонний акумулятор 16340 і літієва батарейка CR123A. акумулятор дає велику яскравість, а до того ж, його можна перезаряджати, що дозволяє заощадити на покупці нового елемента живлення. Зате батарейки набагато довговічніше.

За умови вибору акумулятора ліхтар буде працювати з такими параметрами:

  • Turbo: 550 люмен світла, 35 хвилин до розрядки акумулятора;
  • High: 150 люмен світла, 2 години 25 хвилин до розрядки акумулятора;
  • Mid: 50 люмен світла, 7 годин 10 хвилин до розрядки акумулятора;
  • Low: 5 люмен світла, 53 години до розрядки акумулятора;
  • Strobe: спалахи з яскравістю 550 люмен і інтенсивністю 4225 кандел.

Якщо ж в ліхтар встановити літієву батарейку, то робочі характеристики зміняться таким чином:

  • Turbo: 400 люмен світла, 1 година 10 хвилин до розрядки батарейки;
  • High: 150 люмен світла, 3 години 15 хвилин до розрядки батарейки;
  • Mid: 50 люмен світла, 9 годин 5 хвилин до розрядки батарейки;
  • Low: 5 люмен світла, 100 годин до розрядки батарейки;
  • Strobe: спалахи з яскравістю 400 люмен і інтенсивністю 4225 кандел.

У будь-якому випадку, цифровий стабілізатор підтримує яскравість обраного режиму на постійному рівні. А коли закінчується заряд елемента живлення, спеціальний індикатор попереджає користувача про необхідність заміни акумулятора або батарейки. Також серед захисних механізмів ліхтаря Fenix PD25-захист від випадкової переполюсовки акумулятора і від перегрівання світлодіода під час роботи.

Система управління освітленням у ліхтарі Fenix PD25 досить стандартна для цього бренду. Однак вона зарекомендувала себе як зручний і практичний варіант. Включається ліхтар натисканням до упору на розташовану в торці корпусу кнопку. Якщо ж на цю кнопку натиснути до половини і тримати її в такому положенні, спрацьовує функція миттєвого включення світла. Перший активний режим яскравості-це той, який використовувався минулого разу останнім. Для перемикання яскравості, слід скористатися кнопкою в головній частині ліхтаря, роблячи короткі кліки. Якщо тримати цю кнопку натиснутою 0,8 с і довше, то включиться стробоскоп.

Ліхтар Fenix PD25 добре захищений від вологи і механічних пошкоджень. Корпус для нього виготовлений з особливого сплаву алюмінію, який також широко застосовується в авіації. Поверхня корпусу анодована, щоб на ліхтарі з'являлося менше потертостей в результаті тривалого інтенсивного використання. А його дизайн виконаний таким чином, щоб ліхтар не ковзав навіть в мокрих руках. Також Fenix PD25 відмінно ізольований від впливу вологи. Метал-не іржавіє, а всі деталі корпусу так добре підігнані один до одного, що всередину вода не потрапить навіть, якщо Fenix PD25 буде працювати півгодини під водою.

В даний час новинка ще на шляху в наш магазин з заводу Fenix . Але вже незабаром купити ліхтар Fenix PD25 зможе кожен цінитель якісного освітлення під час відпочинку на природі. Зараз же його можна забронювати попередньо.

0
0
Оберіть мову сайту: