UA | RU
Контактна інформація
Київ

Який ліхтар взяти на полювання?

Як і під час інших видів дозвілля на природі, на полювання обов'язково потрібно взяти з собою ліхтар. Однак моделі, які для цього підійдуть, мають свої особливості. Більш того, існує кілька варіантів ліхтарів, які будуть корисні мисливцям, кожен — в своєму випадку.

Ліхтарі для полювання-це один з найбільш великих класів, оскільки він включає в себе моделі декількох напрямків. Це підствольні, налобні і звичайні Ручні ліхтарі. Кожен з них відповідає за свій комплект завдань і мисливці можуть як купити повний комплект ліхтарів, так і вибрати лише деякі з них, спираючись на те, які з функцій для них найбільш необхідні. Для кращого розуміння завдань кожного ліхтаря на полюванні, розглянемо ці категорії більш детально.

Підствольні ліхтарі

Ліхтарі, які можна закріпити на рушницю, називаються підствольними. Вони є найбільш спеціалізованими Серед всіх моделей для полювання. Такі ліхтарі використовуються для прицілювання в темряві. Щоб витримати віддачу від пострілу, вони робляться особливо міцними. Наприклад, всі ліхтарі Fenix мають алюмінієвий корпус. Крім того, ці моделі — дуже яскраві. Дальність їх променя, в більшості випадків, вимірюється сотнями метрів і порівнянна з далекобійністю самого мисливської зброї. Звичайно ж, крім найяскравішого режиму освітлення доступні ще кілька, щоб ліхтар було зручно використовувати в різних ситуаціях.

Управління підствольними ліхтарями реалізовано особливим чином. Всі необхідні функції розділені між двома або більше кнопками. Та, що відповідає за включення, розташовується в торцевій частині корпусу. Тому ліхтар можна доукомплектувати виносної тактичної кнопкою, прикрутивши її замість стандартної. Така кнопка допоможе включати ліхтар під час прицілювання, не змінюючи звичного положення рук на стовбурі рушниці. Крім того, на корпусі підствольних ліхтарів є додаткова кнопка для перемикання між усіма доступними режимами яскравості. Найчастіше, вона виноситься ближче до голови приладу.

На рушницю підствольні ліхтарі закріплюються за допомогою спеціальних кріплень. Їх існує кілька видів (на планку Пікатінні, планку Вівера, вісімка) і кожен мисливець вибирає кріплення на свій розсуд в залежності від особливостей його рушниці і особистих переваг. Серед прикладів якісних підствольних ліхтарів можна назвати модель Фенікс TK15UE. При невеликому розмірі, його яскравість досягає 1000 люмен, а далекобійність — 325 метрів. Ліхтар працює з елементами живлення двох типів і відмінно підходить для кріплення на мисливську зброю різних типів. Крім того, популярністю користуються моделі Фенікс TK16 і Fenix TK09 2016, які вдало поєднують високу продуктивність з економічністю роботи і високим рівнем витривалості при роботі в різних умовах.

Ручні ліхтарі

Необхідно відразу ж відзначити, що будь-який підствольний ліхтар можна використовувати і в якості ручного. Для цього достатньо від'єднати його від утримують на стовбурі рушниці кріплень. У разі, якщо необхідно заощадити на покупці декількох ліхтарів, саме так мисливці і надходять. Однак якщо в пріоритеті зручність, то можна придбати ручний ліхтар окремо, щоб використовувати його під час зупинок або відпочинку вночі. В даному випадку, вимоги до міцності вже набагато нижче. Втім, Ручні ліхтарі Fenix також виготовляються з алюмінієвим корпусом і цілком витримають випадковий удар об каміння при падінні.

Що стосується яскравості, то підійдуть моделі на 200-800 люмен. Цей діапазон досить широкий, але будь-яка модель все ж повинна працювати в декількох режимах, включаючи зовсім неяскраві для підсвічування туристичної карти або нічного підсвічування в наметі.

Налобні ліхтарі

Ця категорія багато в чому замінює ручні і використовується також під час зупинок або ж для звичайного пересування по лісі після заходу сонця. Налобний ліхтар залишає більше свободи дій завдяки тому, що залишає не зайнятими руки. Тому його набагато зручніше використовувати під час руху або ж в процесі приготування вечері, наприклад.

Єдине, що необхідно мати на увазі, це трохи менша міцність налобних моделей. Їх корпус найчастіше виготовляється з пластика або комбінації пластика з металом. Втім, зустрічаються і металеві моделі, як наприклад, Фенікс HL50.

Загальні рекомендації

Незалежно від того, який з ліхтарів ви вибрали для полювання, це повинна бути модель з високим рівнем захисту від вологи. Тільки в цьому випадку ліхтар можна буде використовувати при будь-якій погоді, включаючи тумани і дощ. Найвищий рівень захищеності мають моделі, які пройшли стандартизацію IPX-8 або IP-68.

Крім того, вибирайте ліхтар, який оснащений додатковими кольоровими діодами або ж може використовуватися зі знімними кольоровими світлофільтрами. Це дозволить використовувати ліхтар в тактичних цілях. Адже деякі з тварин і птахів не злякаються синього або зеленого світла, в той час, як відразу ж помічають включення ліхтаря з білим променем.

Так що, хоча вибір хорошого ліхтаря для полювання — не проста справа, придбати його буде не складно, коли ви знаєте, на які особливості звертати увагу в першу чергу.

0
0
Оберіть мову сайту: