UA | RU
Контактна інформація
Київ

Який налобний ліхтар Fenix вибрати і на що звертати увагу

Налобний ліхтар Fenix-один з найбільш практичних варіантів якісного освітлення, який можна використовувати як під час спокійного відпочинку на природі, так і під час екстремальних подорожей. Тисячі користувачів по всьому світу вибирають бренд Fenix завдяки оптимальному співвідношенню високої якості, приємної ціни і довговічності конструкцій товарів компанії. Але навіть серед великої кількості моделей асортименту компанії Fenix вкрай легко загубитися. Щоб допомогти Вам підібрати найбільш підходящий варіант, ми розповімо, для яких цілей краще підійде та чи інша модель і на що потрібно звернути увагу при виборі.

Існує цілий ряд характеристик, від яких варто відштовхуватися при виборі відповідного налобного ліхтаря:

  • яскравість світлодіода і кількість режимів роботи;
  • тип харчування і тривалість роботи;
  • міцність і захист корпусу;
  • вага ліхтаря;
  • тип кріплення.

Розберемо детально кожну з них на прикладах моделей ліхтарів Fenix.

  1. Яскравість ліхтаря і кількість режимів роботи

Fenix HM65R-T

Мабуть, найголовніший параметр, На який звертають увагу в першу чергу. І це справедливо, адже нікому не хочеться залишитися з тьмяним ліхтарем в темний час доби, перебуваючи далеко від дому. Звичайно, не у всіх ситуаціях потрібен дуже яскравий ліхтар з далекобійним променем, але хто відмовиться мати при собі налобник з декількома потужними режимами яскравості, як Fenix HM65R-T.

Fenix HM65R-T-справжній монстр, якщо говорити про якісне і яскраве освітлення. Ліхтар оснащений відразу двома діодами максимальною яскравістю до 1300 люменів і дальністю освітлення 170 метрів. Сім режимів роботи підійдуть на всі випадки життя, а обсягу батареї вистачає до доби безперервного використання при ближньому освітленні і до 12 днів — при ближньому, що важливо в умовах віддаленості від цивілізації і неможливості постійно заряджати ліхтар від електромережі.

Особливості моделі:

  • ультраяскраве освітлення до 1300 люменів з дальністю 170 метрів;
  • сім режимів роботи;
  • тривалий час роботи до 24 годин при дальньому освітленні і до 300 годин при ближньому.
  1. Тип харчування і тривалість роботи

Fenix HL60R

Багато сучасних моделей мають відразу кілька варіантів живлення: змінні батарейки і акумулятор, що перезаряджається. Це зручний варіант для використання як вдома, коли можна підзарядити акумулятор від мережі, так і під час заміського відпочинку, якщо потрібен безперебійне джерело світла. При виборі варто звертати увагу на ємність використовуваних акумуляторів і їх кількість, адже чим більше потрібно батарей для живлення, тим важче корпус.

Оптимальним варіант — Fenix HL60R, який має ідеальне співвідношення яскравості світла, міцності і ваги корпусу. У комплектацію моделі входить фірмовий акумулятор ємністю 2600 мАг, але при бажанні для живлення можна використовувати стандартні акумулятори CR123A або 18650. Це одна з найпопулярніших моделей бренду з діодами декількох кольорів (білий і червоний) і хорошою яскравістю до 950 люменів. Крім того ліхтар Фенікс має хороший захист на рівні IPX8 і вага всього 121 грам.

Особливості моделі:

  • кілька варіантів живлення: акумулятор ARB-L18 або батарейки CR123A/18650;
  • шість режимів роботи з максимальною яскравістю 950 люменів;
  • два відтінки освітлення: білий і червоний;
  • високий рівень вологозахисту IPX8.
Fenix HL18R-T

Ще один ліхтар Фенікс з декількома різновидами харчування — Fenix HL18R-T. Це компактний варіант EDC-ліхтаря вагою 63,2 грама, який без проблем поміщається в кишені і стане в нагоді для вирішення будь-яких завдань. У моделі присутній вбудований акумулятор ARB-LP1300 ємністю 1300 маг. Це менше, ніж у Fenix HL60R, що пояснюється меншою яскравістю HL18R-T-500 люменів. В якості альтернативи акумулятора є можливість використовувати батарейки типу ААА.

Дану модель можна вважати спрощеною версією налобного ліхтаря на кожен день з найкориснішими функціями і приємною ціною. Користувачеві доступно п'ять режимів роботи з дальністю освітлення до 82 метрів, між якими легко перемикатися за допомогою двох кнопок управління. Завдяки захисту від перегріву корпусу і захисту від вологи на рівні IP66, ліхтар можна використовувати в будь-якій ситуації і не переживати за його справну роботу.

Особливості моделі:

  • два варіанти живлення: акумуляторний акумулятор ARB-LP1300 або батарейки ААА;
  • п'ять режимів яскравості з максимальною до 500 люменів;
  • присутній захист від перегріву корпусу і вологозахист IP66;
  • доступна ціна.
  1. Міцність корпусу

Fenix HM65R

Налобний ліхтар, особливо якщо планується брати його з собою в подорож, зобов'язаний бути міцним. На це впливає не тільки матеріал, з якого виготовлений корпус, але також його герметичність. Багато сучасних виробників навчилися робити якісні ліхтарі навіть на основі пластику. Однак якщо у вас в планах довга поїздка або відповідальний захід, то краще вибирати ліхтар з металевим корпусом, як Фенікс HM65R.

Основний матеріал корпусу даної моделі-магнієвий сплав, який володіє практично рівною міцністю з алюмінієм, але через низьку щільність має меншу вагу. Це вдала сукупність факторів, яка підходить для виробництва надміцних ліхтарів на кожен день. Крім того ліхтар має один з найвищих рівнів вологозахисту — IP68, який захищає корпус від пилу і попадання води всередину навіть при зануренні з ним на глибину до 1,5 метрів. Приємним доповненням стане наявність семи режимів освітлення з максимальним до 1400 люменів і можливість підзарядки акумулятора за допомогою кабелю USB, завдяки чому Fenix HM65R є одним з найбільш продаваних моделей бренду.

Особливості моделі:

  • ударостійкий корпус з магнієвого сплаву;
  • високий рівень вологозахисту IP68;
  • сім режимів роботи з максимальною яскравістю 1400 люменів;
  • наявність акумулятора, що перезаряджається.
  1. Вага ліхтаря

Fenix HM23

Габарити і вага ліхтаря мають важливе значення для спортсменів, любителів піших прогулянок і довгих подорожей, коли на рахунку кожен грам спорядження. Вага залежить від матеріалу корпусу і кількості необхідних для живлення ліхтаря батарей, що в свою чергу впливає на яскравість налобника і його час роботи. Тому легкий ліхтар традиційно вважається варіантом для спортсменів, любителів вечірніх прогулянок і читання перед сном, коли потрібен портативний джерело із середнім рівнем освітлення і невисокими вимогами до тривалості роботи.

В цьому випадку хорошим вибором стане Фенікс HM23 - ультралегкий ліхтар, вага якого становить всього 43 грами. При всій легкості корпусу налобник володіє непоганими характеристиками: три режими яскравості з максимальною до 240 люменів, чого з головою вистачить для підсвічування дороги на відстані до 53 метрів під час вечірньої пробіжки або прогулянки на велосипеді.

Особливості моделі:

  • легкий корпус-43 грами;
  • три режими роботи;
  • дальність променя на максимальній яскравості 240 люменів досягає 53 метри;
  • підходить для спортсменів і любителів відпочинку на природі.
Fenix HL26R

Новинка Фенікс HL26R - ще одна легка і потужна модель для спортсменів, яка при яскравості 450 люменів може висвітлювати дистанцію дальністю до 100 метрів. Дана модель вагою 86 грам відрізняється наявністю відразу трьох діодів, які працюють в чотирьох режимах і можуть давати як далекобійне, так і ближнє освітлення. При цьому ємності батареї вистачає в середньому на 500 циклів роботи, і в ситуації, коли заряд акумулятора падає до мінімуму, його можна швидко поповнити за допомогою USB кабелю і Power Bank.

Особливості моделі:

  • легкий корпус-86 грам;
  • наявність відразу трьох світлодіодів;
  • сім режимів роботи з максимальним до 450 люменів;
  • вбудований акумулятор ємністю 1600 мАг.
  1. Тип кріплення

Fenix HM61R

Роблячи упор на основні характеристики освітлення ліхтаря, багато хто не надають належного значення якості кріплень. Але яким би яскравим налобник не був, він може погано сидіти на голові і замість користі приносити масу незручностей. Кріплення повинно бути, в першу чергу, еластичним, щоб на голову не чинився надмірний тиск. В ідеалі гумки повинні бути оснащені регуляторами довжини, щоб була можливість змінювати довжину пов'язки під будь-який розмір голови або каски.

Показовою є модель Фенікс HM61R - мультифонар з практичним налобним кріпленням. Його довжина регулюється в залежності від потреб користувача, а силіконові вставки з внутрішньої сторони запобігають потраплянню поту на обличчя, що особливо актуально в літній час під час відпочинку на природі. Модель цікава ще й тим, що корпус ліхтаря можна від'єднати від кріплення і використовувати в якості ручної моделі, завдяки зручній формі корпусу у вигляді букви Г.

У плані функціоналу у HM61R теж все в порядку: вісім режимів світіння, в тому числі з червоним освітленням, хороша яскравість до 1200 люменів, акумулятор з можливістю роботи до 38 годин.

Особливості моделі:

  • продумане кріплення з регуляторами довжини і силіконовими вставками;
  • кілька варіантів використання: як налобна або як ручна модель;
  • вісім режимів роботи;
  • максимальна яскравість 1200 люменів;
  • можливість використовувати акумулятор, що перезаряджається.

Підводячи підсумок, потрібно відзначити, що при виборі завжди варто відштовхуватися від цілей використання майбутнього налобника. Від цього безпосередньо залежать характеристики, на які варто звертати увагу в першу чергу. Так, наприклад, для вечірніх занять спортом підійде простий і легкий ліхтар, а для довгих подорожей знадобиться вже більш міцна, яскрава і функціональна модель. Завжди уважно читайте характеристики моделей і в разі виникнення питань уточнюйте деталі у наших продавців.

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: