UA | RU
Контактна інформація
Київ

Три яскраві тактичні новинки від Fenix

У разі відключення електроенергії надійний ліхтар зберігає заряд батареї смартфона та забезпечує комфортне перебування в непроглядній темряві, а для правоохоронців його наявність може врятувати життя в критичній ситуації, коли від якості освітленості простору залежить швидкість реагування на зовнішні фактори.

Розуміючи важливість тактичних ліхтарів для поліцейських, військових та простих користувачів, компанія Fenix представила ряд новинок з покращеною якістю світла та рядом модифікацій, що підвищують зручність експлуатації. Асортимент бренду поповнився одразу трьома новими моделями тактиків: TK20R V2.0, TK22TAC та HT30R. Їх характеристики та можливості розберемо у нашому огляді.

Зміст

  1. Огляд нових тактичних моделей Fenix
    1. Fenix TK20R V2.0 – Рекордна потужність у звичному оформленні
    2. Fenix TK22TAC – Яскравий представник нового покоління
    3. Fenix HT30R – Унікальний лазерний ліхтар
  2. Основні переваги тактичних ліхтарів Fenix
  3. Де придбати надійні тактичні ліхтарі?

Знижка 5% за промокодом:
TK5

копіювати

Купон скопійований

Огляд нових тактичних моделей Fenix

Нові моделі є представниками останнього покоління, в яких використано інноваційні напрацювання компанії для забезпечення стабільності роботи пристроїв. Однак незважаючи на той факт, що всі вони належать до тактичного типу, кожна з моделей має свої нюанси та різні призначення.

Fenix TK20R V2.0 – Рекордна потужність у звичному оформленні

Це оновлена версія ліхтаря TK20R, в якій світлодіод XP-L HI V3 був замінений на сучасніший Luminus SFT70. Завдяки такому рішенню яскравість моделі зросла з 1000 до рекордних 3000 люмен, а далекобійність променя - з 310 до 475 метрів. Але це не єдина відмінність новинки.

Підвищена яскравість вимагає більшого об'єму елемента живлення, тому замість акумулятора форм-фактора 18650 у старій версії новинка працює на акумуляторі 21700 ємністю 5000 мАг. При цьому загальна вага конструкції залишилася на колишньому рівні - 204 грами, що стало можливим завдяки новій технології APF.

Турбо

Макс.

Середній

Мін.

Еко

Строб

Яскравість

3000 лм

1000 лм

350 лм

150 лм

30 лм

3000 лм

Дальність

475 м

275 м

150 м

100 м

45 м

Час роботи

2 г 50 хв

3 г 10 хв

7 г

21 г 20 хв

48 г

Підхід до управління також змінився. У моделі TK20R, представника першого покоління, керування відбувається за допомогою тактичної кнопки в хвості та бокового перемикача, але у версії V2.0 даний фактор був переглянутий. Управління новинки влаштоване за таким же принципом, як у TK16 V2.0: у хвостовій частині розташовано відразу дві кнопки, що дозволяє миттєво активувати пристрій та перемикати режими одним пальцем, не перекладаючи ліхтар з руки в руку.

  • Широка тактична кнопка відповідає миттєве включення моделі;
  • Овальна кнопка використовується для зміни режимів та активації режиму стробоскопії.

В іншому оновлення TK20R залишилося таким же функціональним, компактним та міцним. Можливості V2.0 представлені шістьма режимами освітлення від 30 до 3000 люменів, включаючи миготливий режим стробоскоп. Незмінно високий вологозахист IP68 дозволяє використовувати пристрій у складних погодних умовах та під водою, а алюмінієвий корпус забезпечує надійний захист електроніки у разі падіння з висоти та механічного впливу на оболонку. Зарядний порт Type-C знаходиться в бічній частині корпусу під головною частиною та захищений від попадання вологи всередину.

Слід зазначити, що новинка відноситься до напівтактичного типу ліхтарів. Вона сумісна з чотирма типами кріплень і кнопкою виносної AER-05, проте ліхтар зручно використовувати не тільки для тактичного, але і для загального призначення. Аксесуар однаково комфортно носити в кишені, на ремені, бронежилеті або зберігати в бардачку автомобіля або в наборі інструментів - для цього призначена кліпса і чохол на липучці. Основна категорія користувачів – служби екстреного реагування, проте функціонал V2.0 підходить і для застосування як базовий ліхтар на кожен день.

Знижка 5% за промокодом:
TK5

копіювати

Купон скопійований

Fenix TK22TAC – яскравий представник нового покоління

Ті, хто знайомий з асортиментом Fenix, знають, що бренд може пропонувати кілька варіантів ліхтарів у рамках однієї моделі, і TK22 – саме такий випадок. Ліхтар TK22, що вийшов у 2012 році, має ряд варіацій, включаючи оновлення 2014 року і модель TK22 V2.0, яка побачила світ у 2020 році. Але на цьому виробник не обмежився і цього року запустив у виробництво ще одну версію – TK22 TAC із покращеними характеристиками освітлення.

Новинку справедливіше порівнювати з моделлю TK11 TAC: вони мають схожий дизайн, згруповані за призначенням режими роботи та є справжніми тактиками у прямому значенні цього слова. Ліхтарі мають ще одну подібність - тактичний перемикач, який дозволяє швидко активувати пристрій без пошуку потрібної кнопки по всьому корпусу. Цей перемикач є двоступінчастим і може похвалитися абсолютно безшумною роботою. Зміна режиму відбувається обертанням кнопки.

Fenix позиціонує TK22TAC як службовий та військовий ліхтар якраз завдяки зручному управлінню та поділу режимів на тактичну та чергову групи. У першу групу входить найяскравіше світло 2800 люмен, яке призначене для засліплення супротивника та точкового підсвічування об'єктів на відстані до 540 метрів, а також режим стробоскопа яскравістю 2500 люмен. До другої групи входить чотири додаткові режими – від 30 до 1000 люмен. Усього шість варіацій яскравості до 2-х днів автономної роботи.

Тактична група

Черговий гурт

Турбо

Строб

Макс.

Средний

Мін.

Еко

Строб

Яскравість

2800 лм

2500 лм

1000 лм

350 лм

150 лм

30 лм

2500 лм

Дальність

540 м

315 м

188 м

120 м

55 м

Час роботи

3 г

4 г

8 г 10 хв

18 г 30 хв

49 г 30 хв

Серце ліхтаря – акумулятор 21700, встановлений у батарейний відсік із подвійною пружиною. Це рішення дозволяє мінімізувати ризик виникнення проблем зі світлом під час віддачі під час стрільби зі зброї. До речі, кріплення до моделі не додані до базового набору, але їх можна докупити окремо. Сумісних з даним пристроєм кріплень тактичних ліхтарів кілька: ALG-00, ALG-15, ALG-16 та ALG-18. Також є варіант використання тактичної виносної кнопки для ліхтаря AER-05, яка прикручується до хвоста корпусу.

Сам корпус традиційно виготовлений з алюмінію з безліччю насічок, які покращують хват і запобігають перегріву пристрою. Вологозахист та ударостійкість залишилися на максимальному рівні: клас IP68 запобігає попаданню вологи всередину при тривалому контакті з водою, а метал захищає електроніку від пошкоджень при падінні з багатометрової висоти. У комплект також входить кишенькова кліпса для фіксації ліхтаря за поясом або на уніформі.

Знижка 5% за промокодом:
TK5

копіювати

Купон скопійований

Fenix HT30R – Унікальний лазерний ліхтар

Модель HT30R має схожий з іншими тактиками дизайн, проте це не звичайнісінький ліхтар. Пристрій є потужним лазерним ліхтарем, який став одним рядом з Fenix TK30 Laser – ще однією моделлю, що генерує світло за допомогою лазерного випромінювання. Замість світлодіода в HT30R вбудований білий лазер 1 класу довжиною хвилі 447 nm із колірною температурою 6500K. У поєднанні з опуклою лінзою лазер формує вузький пучок світла дальністю близько 1500 метрів.

HT30R запрограмований на три режими освітлення: два базові 500 і 100 люмен, а також режим стробоскоп 500 люмен. Однак скромний набір режимів не повинен бентежити користувача, оскільки основне призначення ліхтаря полягає не у висвітленні навколишнього простору. Він необхідний для мисливців та рятувальників: у першому випадку ліхтар полегшує прицілювання під час нічного полювання, а у другому – служить світловою вказівкою для позначення конкретного місця у повній темряві.

Макс.

Мін.

Строб

Яскравість

500 лм

100 лм

500 лм

Дальність

1500 м

630 м

Час роботи

2 г 20 хв

7 г 15 хв

За аналогією з іншими ліхтарями бренду, HT30R має герметичний корпус з анодованого алюмінію завдовжки 17.9 сантиметрів та вагою 264 грами. У торці розташовані дві кнопки керування, такі як у TK20R V2.0.

  • Велика кнопка призначена для швидкого увімкнення ліхтаря на максимальній потужності;
  • Кнопка овальної форми виступає перемикачем режимів.

Як джерело живлення використовується один акумулятор 21700 ємністю 5000 мАч з можливістю підзарядки шляхом під'єднання кабелю до роз'єму Type-C в бічній частині корпусу. Роз'єм має захист від потрапляння всередину забруднень та вологи, тому навіть у разі падіння у воду електроніка демонструє справну роботу.

У корпусі передбачено колірну індикацію заряду, який перевіряється шляхом відкручування головної частини корпусу. Індикатор може блимати зеленим і червоним: зелений сигналізує про зарядженість на 100%-30%, а червоний – на 30%-1%. Сам кабель і акумулятор вже йдуть в комплекті, як і пара кілець ущільнювачів, які забезпечують повну герметичність оболонки, що досягає рівня IP68.

Знижка 5% за промокодом:
TK5

копіювати

Купон скопійований

Основні переваги тактичних ліхтарів Fenix

Продукція компанії Fenix щорічно потрапляє до рейтингів найкращих тактичних ліхтарів, і цьому є кілька пояснень:

  • Продуманий набір режимів освітлення. Ліхтар підлаштовується під умови довкілля, забезпечуючи необхідними варіантами світла в залежності від поточних потреб користувача.
  • Потужний світловий потік. У професіоналів немає часу, щоб довго вдивлятися в темряву і зважувати всі ризики. Тактичні ліхтарі з підвищеною яскравістю гарантують якісне освітлення, щоб жодна деталь не залишилася непоміченою.
  • Удароміцна конструкція. Пристрої витримують екстремальні навантаження та випробування низькими та високими температурами. Ми регулярно тестуємо продукцію Fenix та гарантуємо, що ліхтарі не виходять з ладу при тривалому зануренні у воду, заморожуванні та багаторазовому падінні з висоти до 2-х метрів.
  • Перезаряджувані джерела живлення в комплекті. Стабільність та ефективність – основні якості, які цінуються в тактичних ліхтарях понад усе. Перебуваючи на службі, у людини немає можливості носити з собою запасний комплект батарейок, тому ліхтарі на акумуляторах, що заряджаються, - єдиний варіант освітлення, якщо немає бажання залишитися без світла в невідповідний момент.
  • Довгий час роботи. З урахуванням високої потужності освітлювальні пристрої оснащуються ємними елементами живлення, які забезпечують тривале та стабільне освітлення незалежно від зовнішніх факторів.

Де придбати надійні тактичні ліхтарі?

Купити тактичний ліхтар для полювання та професійних потреб можна в онлайн-магазині Fenix Україна – офіційного дистриб'ютора продукції провідного бренду у виробництві ультраяскравих пристроїв. У нашому асортименті представлені актуальні моделі та оригінальні аксесуари, щоби темрява не була перешкодою для ефективного несення служби та заняття улюбленою справою.

Знижка 5% за промокодом:
TK5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: