UA | RU
Контактна інформація
Київ

Кращий налобний ліхтар для кемпінгу: огляд Fenix HM65R

Налобний ліхтар обов'язковий, коли справа доходить до активного відпочинку. Освітлення внутрішнього простору намету, підсвічування ближньої або дальньої дистанції для безпечної подорожі в темний час доби, комфортний набір з декількох режимів яскравості, щоб в критичний момент не засліпити йде поруч людини, — для цього призначений налобний ліхтар Fenix, який до того ж йде в комплекті зі зручним налобним кріпленням, що дозволяє звільнити обидві руки для виконання інших завдань.

Категорія налобників Fenix-одна з найбільших у бренду (після ручних ліхтарів), і їх виробництвом бренд займається вже близько десяти років. Але так вийшло, що на поточний момент всі лаври отримує модель Хижак HM65R-T, оскільки вона одна відноситься до новинок і може похвалитися підвищеною потужністю, яка перевершує більшість інших моделей. Однак ліхтар Фенікс HM65R, який є "старшим братом" нової моделі Raptor, рано скидати з рахунків, і про причини ми розповімо в нашому огляді.

Налобный фонарь Fenix HM65R Налобный фонарь Fenix HM65R

Характеристики Fenix HM65R

Налобний ліхтар Fenix HM65R відноситься до перших моноблоків, які працюють на акумуляторі 18650 і мають роздільне світло. При першому розгляді звертаєш увагу на витончений корпус виробу: Fenix неабияк потрудилися над дизайном і створили компактний пристрій, всередині якого знаходиться добротна начинка, включаючи два світлодіода.

Про якість світіння ми розповімо далі, але забігаючи наперед потрібно відзначити, що дальнє світло має холодний відтінок, а це сподобається не кожному. Хоча в плані потужності виробник не обманює: заявлені 1400 люменів тут присутні і вони в повній мірі виконують свою роботу в освітленні великої площі.

Основні характеристики пристрою виглядають наступним чином:

Світлодіод Cree XM-L2 U2 (білий)+ Cree XP-G2 R5 (нейтральний білий)
Максимальна потужність 1400 лм
Максимальний час роботи 300 год
Дальність 163 м
Кількість режимів 7
Тип живлення 1*18650, 2*CR123A
Матеріал корпусу магнієвий сплав
Вологозахист IP68
Ударостійкість 2 м
Габарит 80.5 мм * 55 мм * 40 мм
Вага 69.5 г

Знижка 5% за промокодом:
HL5

копіювати

Купон скопійований

Освітлення

Налобный фонарь Fenix HM65R

Особливість сучасних ліхтарів-комбінація Далекобійного і ближнього освітлення, між якими можна перемикатися за допомогою однієї кнопки управління. Ця функція полегшує використання пристрою і присутній в тому числі в Fenix HM65R. однак є одне «але»: за далеке освітлення відповідає діод Cree XM-L2 U2 з білим відтінком і до нього немає ніяких нарікань (освітлення має виражений промінь і помірно широку фокусування), а ось ближнє освітлення холодної температури підійде не у всіх ситуаціях.

Наприклад, при використанні для підсвічування навколишньої місцевості, де багато рослинності, нейтрально білий світ недостатньо якісно підкреслює контраст навколишніх предметів, через що об'єкти зі схожими відтінками можуть злитися в одну велику пляму. У такій ситуації єдино вірний варіант-використання дальнього світла. А ось для освітлення намету, темної кімнати або підвалу колір ближнього освітлення підходить на «ура».

Ліхтар запрограмований на сім режимів, які перемикаються за допомогою двох кнопок управління:

Турбо Дальнє освітлення Ближнє Освітлення
Турбо Макс Середній Хвилина Макс Середній Хвилина
Яскравість 1000 лм 400 лм 130 лм 50 лм 400 лм 130 лм 8 лм
Сила світла 6677 кд 2600 кд 833 кд 350 кд 762 кд 220 кд 9 кд
Дальність 163 м 101 м 57 м 37 м 55 м 30 м 6 м
Час роботи 4 ч 22 ч 42 год 90 год 20 ч 48 год 280 год

* Заявлений виробником максимальний режим в 1400 люменів досягається за допомогою одночасної активації двох світлодіодів на максимальній яскравості.

Відразу впадає в очі відсутність режиму стробоскоп, і це один з недоліків даної моделі. Можливо, не всі власники ліхтарів взагалі користуються даним режимом, проте його наявність вже стало негласним правилом серед ліхтарів високого класу.

Ще один нюанс-відсутність червоного світла. У цьому сенсі компанія Fenix трохи розпестила своїх користувачів, зокрема випустивши ліхтарі Fenix HL60R і Фенікс HM61R з червоним діодом. Але в моделі HM65R даної опції немає, і її недолік сильно відчувається, наприклад, під час нічної риболовлі, коли хочеться підсвітити рибальські снасті, не залучаючи настирливих комарів.

Крім того у ліхтаря відсутня функція пам'яті, і це, мабуть, найбільший недолік моделі, який змушує кожен раз перебирати режими заново, щоб включити необхідний.

Джерело живлення

Наболіла проблема багатьох користувачів старих моделей налобників - їх робота на змінних батарейках типу AA і AAA, яка зобов'язує завжди брати з собою комплект змінних батарей прозапас. Нові ліхтарі з акумуляторами частково вирішили цю проблему, хоча стали причиною виникнення нової проблеми: відсутність постійного доступу до розетки (особливо якщо Користувач відправився в похід).

Ліхтарик Fenix HM65R вирішує обидві ситуації.

По-перше, він йде в комплекті з акумулятором 18650 з ємністю 3500 мАг, заряд якого заповнюється за допомогою USB - кабелю з роз'ємом Type-C. Імовірність знайти розетку при знаходженні далеко від цивілізації зводиться до нуля, проте будь-який мандрівник бере з собою зарядку для телефону і Power Bank, і даний налобник можна заряджати на ходу за допомогою цих аксесуарів.

По-друге, при бажанні користувач може замінити акумулятор з комплекту на більш поширений, формату CR123A, і це ніяк не вплине на виробничість і термін служби моделі.

Бонусом йде вбудований чотирирівневий індикатор рівня заряду батареї. Він активується при одноразовому натисканні на одну з двох кнопок управління.

Корпус ліхтаря

Налобный фонарь Fenix HM65R Налобный фонарь Fenix HM65R

Матеріал корпусу Fenix HM65R-магнієвий сплав. Він на 32.6% легше, ніж сплав алюмінію, який повсюдно використовується в освітлювальних приладах нового покоління. Таким чином виробнику вдалося відчутно полегшити корпус без шкоди його міцності (як і всі вироби Fenix, модель зберегла високий показник ударостійкості, який становить близько 2-х метрів). Вага корпусу дорівнює 69.5 грамам, але це без урахування акумулятора і налобного кріплення. Загальна вага моделі досягає приблизно 145 грам.

Водонепроникність ліхтарів Fenix завжди була однією з сильних сторін виробів, і HM65R не виняток. Рівень вологостійкості моделі-IP68, який означає, що ліхтар стійкий до будь-якого впливу вологи і зберігає працездатність навіть під водою.

Але у конструкції є "ахіллесова п'ята". Це кришка акумуляторного відсіку, яка відкручується для доступу до батареї. Згодом кільце ущільнювача може зношуватися або забруднюватися, в результаті чого втрачається герметичність. На щастя, виробник подумав про цю проблему і поставляє виріб в комплекті з додатковим кільцем ущільнювача якраз на такий випадок.

Особливості носіння

У плані зручності експлуатації модель може дати фору іншим бестселерам бренду:

  • Пластикове кріплення дозволяє регулювати кут освітлення з нахилом до 60° з кроком по 10°.
  • Налобне кріплення з двох еластичних строп має силіконові вставки з внутрішньої сторони, які зводять до нуля ковзання гумок на шоломі і запобігають потраплянню поту в очі.

Корекція довжини строп здійснюється за допомогою трьох регуляторів, які можна затягнути однією рукою. Однак потрібно мати на увазі, що в силу відчутної ваги корпусу разом з акумулятором він може переважувати ліхтар вперед і доставляти незручність під час бігу. Щоб це не відбувалося, необхідно туго затягувати налобне кріплення перед тренуванням.

Гарантія

Ліхтар Fenix HM65R має п'ятирічну гарантію від виробника і однорічну гарантію на акумулятор.

Для порівняння: аналогічні вироби Black Diamond і Petzl йдуть з трирічною гарантією при характеристиках нижче, ніж у ліхтаря Fenix.

Налобный фонарь Fenix HM65R

Підбити підсумок

На даний момент налобний ліхтар Fenix HM65R є одним з кращих у своїй ціновій категорії. Звичайно, можна розглянути більш нові моделі, як HM70R з яскравістю в 1600 люменів, однак за свою ціну виріб надає більш ніж гідний функціонал.

Широкий вибір яркостей з можливістю вибору далекого і ближнього світла, висока ємність акумулятора з можливістю заміни на батарейку CR123A, легкий і зручний корпус з повним вологозахистом і багато іншого-більшість параметрів моделі роблять її кращою для використання під час активного відпочинку. А враховуючи, що на Fenix HM65R ціна коливається в межах 95-100 доларів, ви не знайдете інший подібний налобник з аналогічним набором характеристик.

Гідність
  • сім режимів роботи з ультраяскравим освітленням в 1400 люменів;
  • можливість перемикання між далекобійним і ближнім світлом;
  • тривалий час роботи (до 300 годин);
  • У комплект входить акумулятор, що перезаряджається 18650;
  • є можливість заміни акумулятора на батарею CR123A;
  • зарядка через кабель USB Type-C;
  • чотирирівневий індикатор рівня заряду батареї;
  • легкий і ударостійкий корпус;
  • водонепроникність IP68;
  • регульований кут нахилу освітлення;
  • зручне кріплення налобное;
  • Гарантія 5 років;
  • базовий комплект, який включає всі необхідні аксесуари.
Недостатки
  • немає режиму червоного освітлення;
  • відсутній режим стробоскоп;
  • немає функції пам'яті останнього режиму.

Знижка 5% за промокодом:
HL5

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: