UA | RU
Контактна інформація
Київ

Яскраве світло для найкращого друга: вибираємо ліхтар Fenix для вигулу собаки

Немає поганої погоди та непідхожого часу доби для вигулу собаки. Це закон кожного собачника, для якого навіть ураган за вікном – не привід залишити свого вихованця без прогулянки, а лише причина одягнутися тепліше перед виходом на вулицю.

Подібно до мандрівника або рибалки, у власника чотирилапого є власне спорядження. І крім повідця та ласощів для пухнастого друга до нього входить надійне джерело світла для прогулянок після заходу сонця.

Але не всі ліхтарі однакові. На жаль, багато з них мають нереалістичні характеристики або, що ще гірше, погано працюють. Який ліхтарик для прогулянки вибрати? Ми вирішили заощадити ваш час та зробили добірку найкращих моделей, які зроблять прогулянку безпечною.

6 причин, чому собачнику потрібен ліхтар

Ви тільки-но вийшли з дому й вирушили на вечірню прогулянку. Уявімо, в яких ситуаціях вам знадобиться джерело освітлення.

  1. Ви бачите, як ваш вихованець щось знайшов на землі, і, схоже, не збирається залишати свою знахідку. Але вулиця потонула в непроглядній темряві та неможливо щось розгледіти. Ви вмикаєте ліхтар, і виявляється, що ваш собака жує пластикову обгортку, як улюблену іграшку.
  2. Попереду знаходиться автомобільна дорога. Увімкнення ліхтаря на середній або високій потужності робить вас видимим для автомобілістів, дозволяючи безпечно перетнути дорогу зі жвавим рухом.
  3. У міру того, як ви повільно прогулюєтеся незнайомими дворами, вуличне освітлення стає недостатнім для підсвічування дороги. Ви знов активуєте потужне світло на своєму ліхтарі, щоб побачити всі нерівності та перешкоди на шляху.
  4. Ваш вихованець вгамував свої фізіологічні потреби, і ви використовуєте ліхтарик, щоб переконатися, що повністю прибрали за своїм чотирилапим другом.
  5. До вас наближається незнайома людина, і ви активуєте джерело світла, щоб дати їй зрозуміти, що поряд із вами йде собака. Якщо незнайомець також вигулює свого вихованця, освітлення дозволить тваринам заздалегідь побачити одне одного, уникнувши виникнення стресових ситуацій.
  6. Якщо ви вигулюєте собаку в парку або в лісі, ввімкнення миготливого стробоскопа або яскравого далекобійного освітлення дозволяє відлякати диких тварин.
Майте на увазі! Важливою перевагою портативного джерела світла є його функціональність. Крім вигулу собаки, такий ліхтар можна використовувати в побуті, в гаражі, під час подорожі, катання на велосипеді тощо.

Ліхтар для вигулу собаки: який купити?

Серед усієї різноманітності сучасних ліхтарів саме налобні моделі мають найбільший попит серед прихильників активних міських прогулянок, і цьому є низка логічних пояснень:

  • Повністю вільні руки. Можливість фіксації пристрою на голові за допомогою еластичного оголів'я звільняє руки для виконання інших важливих завдань. Це особливо зручно під час вигулу собаки, коли потрібно міцно тримати повідець і контролювати свого вихованця.
  • Спрямоване світло. Промінь світла освітлює дистанцію в тому напрямку, куди дивиться користувач, що корисно, коли власник стежить за своїм собакою та хоче заздалегідь бачити можливі перешкоди на маршруті.
  • Різноманітність режимів. Навіть бюджетний налобник здатний працювати у кількох режимах та дозволяє адаптувати поточну яскравість під індивідуальні потреби. Деякі моделі мають не тільки режими з постійним білим світлом, а й варіанти кольорового променя для м'якого освітлення невеликого простору.
  • Простота використання. Налобний ліхтар легко надягається та знімається з голови. Керування інтерфейсом також набагато простіше, ніж у більшості сучасних аналогів ручного формату, що є надзвичайно важливим в екстреній ситуації, коли немає часу розбиратися з нюансами вибору режимів.
  • Робота за будь-яких умов. Це критично важливий аспект, який грає на користь налобних моделей. Герметичність їхніх корпусів досягає найвищих рівнів, оскільки ці пристрої широко застосовуються і в туристичній сфері, де тривале перебування просто неба в дощ і в сніг – це повсякденне явище. Крім того, такі ліхтарі не бояться температурних перепадів та механічних пошкоджень. Тому навіть якщо собака смикнув повідець і прилад випадково впав на землю, він продовжить стабільно працювати.
Важливо! Для вигулу собаки у вечірній час також можна використовувати ручне джерело світла або ліхтар-брелок, який зручно носити у кишені одягу. Проте у холодну пору року такі моделі складно утримувати, особливо під час носіння щільних рукавичок.

Вибираємо налобний ліхтар для прогулянки з собакою

Під час вибору налобного ліхтаря звертайте увагу на тип джерела світла (LED), кількість режимів та час роботи від одного заряду елемента живлення.

На основі цих критеріїв ми зробили добірку найкращих варіантів для безпечного та комфортного проведення часу на вулиці разом з вашим вихованцем, купити які можна в онлайн-магазині Fenix Україна.

Fenix HL10 – бюджетне світло для безпечних пригод

Простий і надійний, цей ліхтар має базовий функціонал для тривалих прогулянок у вечірній час, а його ціна здатна порадувати своєю доступністю.

Тут є лише три режими яскравістю від 4 до 70 люмен, проте цього достатньо для якісного освітлення 30-метрової дистанції. Крім того, низькі режими не викликають ефекту засліплення при активації та не лякають собаку.

Fenix HL10 живиться від однієї змінної батареї ААА, тому якщо заряд в елементі живлення вичерпався, достатньо замінити батарею на нову, щоб повернути пристрою працездатність.

Окремо потрібно відзначити вагу корпусу, що становить всього 33 грами, та можливість зняття моделі з кріплення для її використання як ручний ліхтар.

Яскравість 70 люмен Матеріал корпуса алюміній
Далекобійність 30 метрів Герметичність IPX8
Час роботи до 26 годин Удароміцність 1 метр
Кількість режимів 3 Розмір 70 x 26 мм
Джерело живлення 1 x ААА Вага 33 г

Fenix HM50R V2.0 – легке розвʼязання всіх проблем

Налобний ліхтар Fenix HM50R V2.0, що вийшов у 2021 році, є популярним серед шанувальників активного способу життя завдяки вдалому поєднанню функціональності та легкості.

Модель працює на акумуляторі 16340 та заряджається через порт USB Type-C, вбудований у корпус. Серед шести доступних яскравостей є не тільки варіанти з класичним білим кольором, а й кілька червоних режимів (постійний червоний не збиває нічний зір та є оптимальним як нічник, а миготливий можна використовувати як сигнальний маячок). При цьому яскравість білого променя досягає 700 люмен, а час світіння до 42 годин дозволяє забути про часте підзаряджання елемента живлення.

HM50R V2.0 має алюмінієвий корпус і поставляється разом із фірмовим кріпленням, яке бренд оснастив світловідбивними вставками, щоб користувача було краще видно у темряві.

Яскравість 700 люмен Матеріал корпуса алюміній
Далекобійність 115 метрів Герметичність IP68
Час роботи до 42 годин Удароміцність 2 метри
Кількість режимів 6 Розмір 64 х 36 мм
Джерело живлення 1 x 16340 Вага 78 г

Fenix HL32R-T – автономність, якій можна довіряти

Якщо ви шукаєте найкращий налобний ліхтар для вигулу собак, то це він. Особливим HL32R-T робить наявність двох світлодіодів, розміщених в окремі рефлектори. Один холодний світлодіод з колірною температурою 6500К відповідає за далекобійне освітлення, другий теплий (4000К) – за ближнє світло. Кожен діод керується окремою кнопкою, тому заплутатися в інтерфейсі не вийде навіть у новачка.

Яскравість білого променя досягає 800 люмен, освітлюючи відстань 132 метри. Водночас максимальна потужність теплого світла становить 200 люмен, забезпечуючи комфортне для очей підсвічування області до 30 метрів. Також є режим SOS на екстрений випадок. Але навіть не це є найцікавішим.

Винятковою характеристикою моделі є її здатність безперебійно світити протягом 6 днів на яскравості 5 люмен. Це можливо завдяки фірмовому акумуляторному блоку, який, до речі, можна замінити на три батареї ААА, якщо немає можливості зарядити основне джерело живлення.

Яскравість 800 люмен Матеріал корпуса магнієвий сплав
Далекобійність 132 метри Герметичність IP66
Час роботи до 300 годин Удароміцність 2 метри
Кількість режимів 7 Розмір 66 х 45 х 30 мм
Джерело живлення 1 х ARB-LP1900
3 х ААА
Вага 107 г

Fenix HM60R – зразок функціональності

Власники собак, які активно грають зі своїми вихованцями під час прогулянки або займаються біговими тренуваннями у вільний час, оцінять можливості HM60R. З цією метою бренд оснастив ліхтар сенсором частоти кроку, який автоматично регулює яскравість світлового потоку з урахуванням швидкості пересування користувача.

В основі моделі знаходиться цілих чотири світлодіоди: надʼяскравий білий, нейтральний білий і два червоні. Який з них активувати – вирішує сам власник натисканнями єдиного перемикача, а можливість нахилу корпусу на 180° дозволяє вибрати зручний кут освітлення.

Також вражає набір із восьми режимів – від 30 до 1200 люмен яскравості. Останній використовуваний режим запам'ятовується ліхтарем і активується при наступному ввімкненні, заощаджуючи час на переборі доступних потужностей.

Щодо фізичних параметрів, у HM60R все на такому ж високому рівні: корпус із алюмінію з пластиковими елементами для зниження ваги, максимальний захист від води та удароміцність, що дорівнює двом метрам.

Яскравість 1200 люмен Матеріал корпуса алюміній
Далекобійність 116 метри Герметичність IP68
Час роботи до 200 годин Удароміцність 2 метри
Кількість режимів 8 Розмір 85 x 45 x 45 мм
Джерело живлення 1 x 18650
2 x CR123A
Вага 157 г

Fenix HM65R-DT – потужність та компактність 2 в 1

Закриває наш рейтинг справжній рекордсмен як у яскравості світла, так і в портативності. У корпусі вагою 91 грам криється справжня міць, яка видає білий промінь потужністю до 1300 люмен, освітлюючи все навколо в межах 170 метрів. Не подобається яскраве світло? Тоді можна перемкнутися на освітлення теплого спектра, яке працюватиме протягом 300 годин без перерви.

Керування здійснюється двома окремими кнопками, а як джерело живлення можна використовувати акумулятор 18650, що перезаряджається, або батарейки CR123A.

Не менш цікавим є дизайн налобного кріплення із запатентованим регулятором довжини. З ним можна забути про необхідність зняття ліхтаря з голови, щоб затягнути або послабити резинки. Натомість достатньо провернути однією рукою клапан на оголів'ї.

Яскравість 1300 люмен Матеріал корпуса магнієвий сплав
Далекобійність 170 метрів Герметичність IP68
Час роботи до 300 годин Удароміцність 2 метри
Кількість режимів 6 Розмір 80 х 47 х 39 мм
Джерело живлення 1 x 18650
2 х CR123A
Вага 91 г

Товари новини

Написати коментар
0
0