UA | RU
Контактна інформація
Київ

Готуємося до перебоїв з електроенергією – корисні ліхтарі Fenix ​​при відключенні світла

Електрика – одна з найнеобхідніших речей для підтримки звичного рівня комфорту життя сучасної людини, і за відсутності електроенергії виконання навіть найпримітивніших побутових завдань може перетворитися на складне випробування.

На жаль, у зв'язку з російською агресією та масованими обстрілами української інфраструктури мешканцям нашої країни доводиться пристосовуватися до нових реалій: аварійних та віялових відключень електрики, які можуть тривати не одну добу. На випадок блекауту предметами першої необхідності є не тільки Power Bank, радіо та теплі речі, а й світлодіодний ліхтар, який генерує яскравий промінь і має завидну автономність.

Які ліхтарі Fenix підійдуть для побутового та професійного використання, щоб відключення світла не застало зненацька – розповідаємо у нашому огляді.

Зміст

  1. В яких випадках стане у нагоді ліхтар Fenix під час блекауту?
  2. Найкращі ліхтарі Fenix на випадок відключення електрики
    1. Кемпінгові ліхтарі
      1. Fenix CL20R
      2. Fenix CL26R
    2. Ручні ліхтарі
      1. Fenix E-CP
      2. Fenix E20 V2.0
      3. Fenix C7
      4. Fenix WT25R
    3. Налобні ліхтарі
      1. Fenix HM23
      2. Fenix HL18R-T
      3. Fenix HM60R
    4. Наключні ліхтарі
      1. Fenix E01 V2.0
      2. Fenix E03R

В яких випадках стане у нагоді ліхтар Fenix під час блекауту?

Світло необхідне у більшості сфер людського життя: воно допомагає краще орієнтуватися на відкритій місцевості та в закритому просторі, підвищує безпеку, а також благотворно впливає на моральний стан людини, яка змушена тривалий час перебувати у темряві. При відключенні електроенергії альтернативним джерелом освітлення є світлодіодний ліхтар, який світить набагато яскравіше та довше порівняно із вбудованим ліхтариком на мобільному телефоні.

Область використання світлодіодних ліхтарів від Fenix обмежується лише фантазією користувача, оскільки пристрої невразливі щодо впливу екстремальних температур, не бояться багаторазових занурень у воду і демонструють стабільну роботу при падінні з висоти людського росту.

Ліхтарі Fenix підходять для експлуатації у різних ситуаціях:

  • На вулиці. Повернення додому після роботи, похід у магазин та прогулянка із собакою перетворюються на справжній квест в умовах відключеного вуличного освітлення. Для підсвічування дороги у темний час доби підійдуть ручні, налобні або наключні моделі. Перший варіант універсальний у використанні та пропонує широкий набір режимів роботи для освітлення ближніх та дальніх дистанцій; другий варіант гарний тим, що кріпиться на голову за допомогою спеціальної еластичної резинки, статично підсвічуючи ту область, куди дивиться людина, і позбавляючи необхідності постійно тримати ліхтар у руці; третій варіант уміщується навіть у кишені джинс і виступає альтернативою ліхтарю на мобільному девайсі, щоб дарма не витрачати його заряд. Також важливо пам'ятати, що світлодіодний ліхтар робить людину видимою для автомобілістів, тому наявність яскравого освітлювального пристрою гарантує не лише комфорт, а й безпеку користувача.

  • Вдома. При відключенні електроенергії світлодіодний ліхтар може повноцінно замінити звичне освітлення. Для цього краще вибирати ручні моделі або кемпінгові аналоги, що ставляться на стіл і підсвічують область навколо себе на 360°. Промінь ручного ліхтаря краще спрямувати у стелю або на дзеркало – це дозволяє максимально освітити простір кімнати, особливо при використанні середніх та максимальних яскравостей.

  • Для професійних потреб. Підтримка функціонування комунальних та екстрених оперативних служб має ключову важливість для кожного міста, і навіть під час тотального блекауту представники цих професій продовжують працювати у штатному режимі. Якісне світло – один із основних факторів, що дають людині можливість ефективно справлятися зі своєю роботою у повній темряві: для правоохоронців – це тактичні ліхтарі з кліпсою для носіння на поясі, для медиків – ручні або налобні пристрої, для комунальників – налобники та спеціалізовані моделі з можливістю регулювання кута освітлення та кріплення на одязі.

Найкращі ліхтарі Fenix на випадок відключення електрики

Вибір типу ліхтаря для підготовки до тривалої відсутності електроенергії залежить від індивідуальних потреб користувача. Ми зробили добірку кращих, недорогих варіантів від Fenix – одного з провідних виробників освітлювальних пристроїв на світовому ринку.

Кемпінгові ліхтарі

Їх основне призначення – освітлення внутрішнього простору туристичного намету або зони відпочинку в наметовому містечку. Але з урахуванням специфіки кемпінгових моделей вони добре підходять і для домашнього використання.

Головними особливостями кемпінгових пристроїв є:

  • широкий промінь світла на 360°;
  • м'яке освітлення, яке "не б'є" по очах;
  • зручне встановлення на рівну поверхню.

Такий ліхтар привносить затишок у домашню обстановку, дозволяє без проблем займатися побутовими завданнями, і головне – здатний безперебійно генерувати світло понад 7 днів на одному заряді.

Fenix CL20R

Простий, бюджетний варіант кемпінгового ліхтаря з 16 вбудованими діодами нейтрально-білого і червоного кольору. Біле світло підходить як звичний варіант освітлення на постійній основі, а червоний режим виконує роль нічника, який зберігає нічний зір і дозволяє нервовій системі розслабитися для зручного відходу до сну.

Усього модель пропонує шість режимів до 200 годин роботи (понад 8 днів безперервного освітлення) з можливістю підзарядки через USB-кабель з комплекту.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix CL26R

Це модернізований аналог попередньої моделі, який пропонує вісім режимів із найяскравішим до 400 люмен. Ліхтар також оснащений білими та червоними світлодіодами, але може світити не тільки навколо себе: на дні корпусу є ряд потужних діодів, які генерують м'яке світло, спрямоване вниз.

Максимальний час роботи білого світла становить 10 днів, а постійного червоного освітлення – близько 8 днів, тому користувач гарантовано не залишиться у темряві протягом блэкаута.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Ручні ліхтарі

Універсальний варіант для підготовки до відсутності світла – замовити ручний ліхтар, який можна використовувати вдома, на вулиці, під час роботи. Категорія представлена широким спектром пристроїв різного розміру, потужності і ширини променя.

Ручні моделі поєднує ряд характеристик:

  • великий вибір режимів із рекордними показниками яскравості;
  • живлення від акумулятора, що перезаряджається (у деяких моделях доступний альтернативний варіант живлення від одноразової батареї);
  • алюмінієвий корпус, який не боїться механічного впливу;
  • максимальний показник водонепроникності – IP68.

Щоб розуміти, як вибрати ручний ліхтар, потрібно визначитися з областю його використання: класичні варіанти з широким променем підходять для більшості завдань у побуті та на свіжому повітрі, а для професійних потреб необхідна спеціалізована модель (серії TK та PD – тактичні варіанти для служб правопорядку, лінійка WT – для будівельників, пожежників тощо).

Fenix E-CP

Новинка бренду, Fenix E-CP, – це ліхтар та Power Bank 2 в 1, здатний безперервно світити протягом 21 дня та заряджати дрібні девайси за допомогою кабелю USB Type-C.

П'ять постійних та один миготливий режим освітлення гарантовано не залишать користувача у темряві, а функція швидкого заряджання вбудованого акумулятора дозволяє повністю заповнити ємність 5000 мАг за 2,5 години.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix E20 V2.0

Компактний та легкий пристрій вагою всього 42 грами можна використовувати вдома або носити у сумці, щоб підсвітити дорогу за відсутності вуличного освітлення.

Ліхтар запрограмований на чотири режими яскравістю від 5 до 350 люмен і передбачає роботу від акумулятора Ni-MH або батареї Alkaline. У першому випадку максимальна тривалість роботи становить 140 годин, у другому – до 200 годин.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix C7

Це промисловий ліхтар для використання не тільки вдома, а й на підприємствах, що пояснюється наявністю п'яти стандартних режимів із постійним освітленням та двома сигнальними режимами – стробоскоп та SOS.

Максимальна потужність моделі становить рекордні 3000 люмен, але для покриття базових потреб достатньо середніх та мінімальних яскравостей 10-400 люмен із тривалістю роботи до 68 годин. Приємним бонусом є наявність магнітної основи, що дозволяє зафіксувати алюмінієвий корпус на металевій поверхні для здійснення ремонту техніки та виконання інших завдань.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix WT25R

Серія WT відноситься до спеціалізованих пристроїв для робітників та пожежників, оскільки моделі витримують тривалий вплив екстремально низьких і високих температур, оснащені удароміцним корпусом із алюмінію та мають кілька варіантів встановлення/кріплення: до одягу – за допомогою кліпси, на металевій поверхні – за допомогою вбудованого магніту, на рівній поверхні – за рахунок прямокутної форми з рівними гранями.

WT25R – один із найкращих представників лінійки, конструкція якого дозволяє нахиляти головну частину на 105°, регулюючи кут освітлення. Шість режимів роботи з чотирма постійними варіантами світла від 50 до 1000 люмен покривають базові потреби користувача у освітленні як для професійної діяльності, так і в домашніх умовах.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Налобні ліхтарі

Ця категорія пристроїв популярна серед мандрівників, спортсменів та представників низки робочих спеціальностей, яким потрібне яскраве світло та повна свобода дій. Якщо цікавить питання «Який найпотужніший налобний ліхтар?», радимо звернути увагу на Fenix HM70R яскравістю 1600 люмен. Однак для використання у повсякденному житті буде достатньо бюджетного аналога середньою потужністю 50-200 люмен.

Незалежно від моделі налобники мають перелік подібних особливостей:

  • просте управління за допомогою кнопки або перемикача, що обертається;
  • легка вага конструкції;
  • фіксація на голові чи головному уборі (включаючи каску) за допомогою спеціального кріплення.

Враховуючи зручність носіння, налобний ліхтар – оптимальне джерело світла для пересування вулицею у темний час доби. Еластичні резинки деяких моделей додатково оснащені світловідбивними вставками, які роблять пішохода видимим для автомобілістів.

Fenix HM23

Налобник із трьома варіантами світла від 4 до 240 люмен, ціна якого приємно здивує доступністю. Він підходить для освітлення кімнати чи дороги на дистанції до 53 метрів. На мінімальній потужності автономність аксесуара складає 100 годин, рівних 4-м дням роботи. Для живлення можна застосовувати Ni-MH акумулятор напругою 1.2 В або одноразову батарею АА напругою 1.5 В – тип елемента практично не впливає на те, скільки світить налобний ліхтар HM23.

Закріплений на резинці корпус регулюється на 180° по вертикалі для вибору напрямку світлового променя. При необхідності ліхтар можна від'єднати від кріплення і використовувати в якості автономної моделі.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix HL18R-T

Поділ режимів роботи в моделі виконано не лише відповідно яскравості, а й далекобійності світла. Три дальні типи освітлення дозволяють якісно підсвітити дорогу до 82 метрів, щоб заздалегідь побачити можливі перешкоди. Ближнє світло представлене одним режимом яскравістю 30 люмен та тривалістю роботи до 30 годин.

Крім ліхтаря комплект включає налобне кріплення зі світловідбивними вставками та кабель Micro USB для підзарядки Li-polymer акумулятора. Як альтернатива «рідному» елементу живлення допускається використання трьох батарейок AAA.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix HM60R

Функціональність, автономність та зручне керування однією кнопкою – все це про налобник HM60R із вісьма режимами світла: від далекобійного променя 1200 люмен до приглушеного червоного освітлення 5 люмен. Модель можна носити у кишені одягу та використовувати у холодну погоду, оскільки електроніка не сприйнятлива до впливу морозів.

Незвичайним доповненням у ліхтарі є вбудований сенсор, який зчитує швидкість пересування користувача та самостійно регулює потужність світіння – зручна особливість, щоб не мучитися з пошуком кнопки керування при носінні теплих рукавичок.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Наключні ліхтарі

Немає бажання носити із собою повноформатний ліхтар та хочеться заощадити заряд акумулятора на смартфоні? Тоді для освітлення підійде мініатюрний пристрій, який можна закріпити на сумці або зв'язці ключів у якості брелока.

До основних характеристик ліхтарів-брелоків відносяться:

  • просте керування;
  • компактний корпус, що вміщується у долоні;
  • легка вага.

Якщо цікавлять кишенькові ліхтарі, як вибрати підходящий варіант розібратися не важко. В силу малих габаритів моделі оснащуються елементом живлення мінімальної ємності, але чим вища ціна, тим яскравіше світло та більше доступних режимів. Все залежить від Вашого бюджету та індивідуальних переваг.

Fenix E01 V2.0

Незважаючи на корпус довжиною 6.7 сантиметрів та вагою всього 13 грам, аксесуар може похвалитися трьома режимами світла до 100 люмен. Однак для підсвічування дороги під ногами або освітлення кімнати вистачить навіть мінімальної яскравості 5 люмен – в такому режимі виріб здатний безперервно світити 23 або 25 годин залежно від типу живлення (Ni-MH акумулятора або лужної батареї).

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Fenix E03R

П'ять режимів із максимальним потоком 260 люмен та автономністю до 18 годин – ці можливості вміщено в ударостійкий корпус розміром 4.7 х 2.4 сантиметри.

Заряджання вбудованого Li-polymer акумулятора здійснюється через порт Type-C, який закривається заглушкою для запобігання засміченню та попаданню вологи. У хвостовій частині E03R розташоване металеве кільце для фіксації на зв'язці ключів.

Знижка -10% за промокодом:

BLCK10

Ще більше ліхтарів на випадок перебоїв із електроенергією представлено у каталозі Fenix Україна – офіційного дистриб'ютора продукції бренду, який займає лідируючі позиції у виробництві високоякісних освітлювальних пристроїв.

Написати коментар
0
0
Оберіть мову сайту: